Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

12.10.2013

Kisamaiset tokot ja aurinko -> kuvia

Päivällä oli tuli esille mun pari päivää odottama aurinko! Edellisenä päivänä se kerkes karata ennen lenkille menoa. Kamera siis aamulenkille matkaan, kun on niin ihania keltaisia puita. Meidän lenkkien aktivointina on ollut vain eteenmenoa pikku käsiavulla (käsi vatsalla) ja sitten remmissä saksalainen täyskäännös eli koira kiertää selän takaa. Eteenmeno on vaikeeta, kun saisi lähteä sivulta.

Illalla pidettiin kisamaiset tokot Kannelmäessä, toisella puolella jokkee katsoen Purinalta. Olin tehnyt liikejärjestykset valmiiksi ja arvostelulipukkeet. Ja valittiin ennakkoon, ketkä käskytti ketä ja järkkä.

EVL kehä 1:
- paikalla istuminen 9,5: meni lonkalle, koirat jätettiin vinoon riviin kohti piiloa. Ehkä sen takia..
- paikalla makuu 9,5: toinen tassu oli kropan alla, en varma menikö heti niin maahan? Joskus menee.. ja lonkalla kuten aina. Näytti vähän vinolta kun tuli piilosta, muttei edestä niin pahalta.

kehä 2:
- ruutu 8: Merkki oli hieno ja tosi nopea! Pysähtyi kuin seinään. Sitten lähti liikaa vasemmalle kohti luoksetulon merkkejä. Juoksi melkein niille, kunnes itse korjasi kohti ruutua ja meni sivusta sisälle. Hyvin seuraamaan.
- ohjattu 9: merkille ihan hyvin. kapuloille meni hidasta laukkaa. Kiihdyttää kun tuo oman. Kommenttina vauhti hidas, varmaan oli toi osuus. Hyvin sivulle.
- metsku 9,5: kukaan ei omistanut hyppyä niin tehtiin tasamaan noutona. Tarttuminen oli vähän hidas ja ei se nyt täysiä sinne juokse. Muuten ihan hyvä vauhti mitä ne voissa oli.
- seuraus 8: Ruuti oli aika kierroksissa.. Huomautin pariin otteeseen, jotkut jätin huomauttamatta ja suurimman osan oli hiljaa. Oli vinoja perusasentoja, itse kiinnitin huomiota yhteen juoksusta seis. Lisää niitä! Ihan lopussa vähän herpaantui ja ei ollut niin tiivistä, ja yhden oikealla käännöksen teki jäljessä.

Kehä 3:
- tunnari 7-8: tunnarit rivissä, oma keskellä. Just hyvä, unohdin sanoakin. Ruuti nuuski riviä ja nappasi oman, tiputti sen toisen kapulan viereen (5-10cm) ja nuuski muita. Sitten toi oman. Pelotti, että ottaa jonkun väärän kun tarkasteli niin paljon. Ei vaan luottanut, että noin nopeasti löysi. Treeniä!
- zeta 6: maahan, istu, seiso: sanoin maahan väärän käskyn tai päätin koittaa, no niimpä tietenkin ei mennyt ja toisella käskyllä meni. Istu ok, muistin pienen katseen ottaa. Seisomassa kääntyi vähän! Grr, sitä se tekee välillä. Pitää muistaa selvästi yllä pitää. Muuten ihan kivaa seurausta.
- kaukot 0/5: Ihan hirveet, milloin ois liikkunut noin. Liikkui jossain ylösnousuissa lähes oman mittansa tai yli. Kun käskin istumaan alussa, nousi seisomaan. Jätti vajaiksi seiso-istu. Kaikkea mahdollista, oli sellaisessa vireessä ettei mitään tule. Itse sanoin kyllä oikeat käskyt. Mutta ehkä sitten liikaa tuli käsimerkkiä tai käskyä.. Niinhän se koemaisessa tilanteessa osaa yllättää.
- luoksetulo 9: seisominen vähän vino. Maahan nopeasti. Ja loppukin vauhdikas. Voisi tehdä pitkästä aikaa loppuun takapalkalle jalkojen välistä kierron ja vapautuksen. Ja seisomisen palkkaa niin, että kääntyy vasemmalle.

Treenaa:
- ruutu: ettei sivusta, seuraavalla kerralla jonkun muun merkit! Luoksetulotörpöt.
- seurausta ennen kaikki virettä nostattavat liikkeet
- tunnareita! rivi ja keskellä. Vieraan hajuja.
- zeta: seisominen (muista maahanmenossa, käsky maahan)
- luoksetulo: seiso vino
- kaket vireessä ja kisamatkalla

Yllättävän kivasti Ruu teki vaikka nyt on ollut viikko- kaksi aika laiskaa treeniä. Nyt vois taas jaksaa treenata. :D Helpottaa aina, kun saa tuoreeseen muistiin virheet. Ja ei ollut yhtään niin hirveetä, laittaa koiraa tekemään ilman palkkaa kun se sujui ihan hyvin. Omaa säälimistä siinä on kai paennut tai virheitä, että tekee niin harvoin palkatta kaikkia. Jätin osassa treeniliivin pois kuten kisoissa. Ja oli jämä juustot mukana. Pitää kuitenkin olla tarkkana, ettei Ruuti ala tajuta että treeniliivi + namit jää aina pois. Sitten painitaan taas namirasia ongelmassa. Mietiskelin taas, että pitäiskö vetästä ja mennä Ruutin kanssa messariin tokoilemaan. ;D Ois se kiva saavutus ja näkee hienoja suorituksia.

Illalla tehtiin jämä juustoilla saksalaista täyskäännökstä ja eteentuloja. Saksalaisessa riitti sanoa vain kierrä ja meni hirveetä vauhtia ja tiiviisti. Kerran ruokakupin lähellä kääntyi väärään suuntaan. Eteenmenoja, alkuun jähmeetä sitten tajus ja meni niin nopeasti eteen ja tökkää kuonon haarojen väliin. :D Otin vasemmalla kädellä vähän vippaavan liikkeen, ihan ranteella vain. Voi varmaan jättää jossain vaiheessa poiskin. Liikkeestä eteen ja sivulletulosta eteen. Eteentulosta myös oikean kautta seuraamaan. Eli pientä ralleilya.

KUVIA
- Ruska posetuksia
- tokosta auspai Sara & flatti Siipi, tosi rakeisia ISO- arvon takia
Hyvää tasapainoilua!Maja metsässä

Siipi

Sara

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!