Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

22.10.2013

Puolarmetsässä kera lainakoiran

Mentiin neljän jälkeen Puolarmetsään, ajattelin että saan olla ainut ja ehdin valoisalla. En muistanutkaan kuudelta alkavia AST:n tokotreenejä, onneksi ehdin just ja just ajoissa lopettaa. Dracu on nyt pari päivää hoidossa. Lämppälenkillä ne rallattelivat hippaa Ruutin kanssa. Ajattelin aamulla kumpi kamera mukaan ja enhän mä kumpaakaan muistanut!

Dracun kanssa ekana, alussa ei ongelmaa. Kerran palkkasin A:lle. Puomillakin hyvä kontakti. Lähti tosi helposti takaakiertoon, siitä hyppy ja putkeen. Putken pimeä kulmakaan ei vaatinut paljoa vetoa tai rytmitystä.
Persjättö ennen hyppyä 8. Hypylle saksalainen, vienti takaa ja persjättö. Tämä oli hankala, piti olla tarpeeks ajoissa, muuten tuli rima. Lähti hyvin aina takaakiertoon ja tulee automaattisesti sen yli. Ehkä olin liian lähellä estettä. Saatiin onnistuneita. Vaikein oli sitten kun tuli vielä toinen takaakierto, piti melkein olla vastakkainen jalka ja käsi tai oma suuntaus hypyn taakse. Siinä ei ehtinyt samanlaiseen saksalaiseen, joten seuraavalle takaaleikkaus. Kerran kääntyi väärin, muut oikein. Loppu suoralla kaikki ok, keinua palkkailin kerran ja samoin okseria.

Puomi, hyppy 4 takaa, kepit, takaaleikkaus kepeillä, hyppy 8. Kepeillä paristi lähdin kai liian aikaisesti, sain siitä haukut Draculta ja se lopetti kepit. Kun annoin sen rauhassa aloittaa pujottelun ja vaihdoin puolta sujui. Ruutilla ei ole niin väliä.

Taon jälkeen käytiin testaamassa hyppy- putki kuviota, jossa ohitettiin hämäysputki. Siinä on taputa reiteen opetettu niin menipäs se hienosti! Aiemmin en tiennyt radoilla sitä niin oli haastavempia.
tällainen rata paikallaan olevista esteistä, oho skippasin puomin
 numeroissa, sinne mennään loogisesti hypyltä 4 ja poistutaan hypylle 5. 
Ruutin kanssa lähdössä se nousi seisomaan, mutten välittänyt siitä. Käskin kuitenkin ennen lupaa istumaan. Kerran testasin kutsumalla seisomisesta, eihän se treeneissä sitä rimaa tiputa. A:n käännöksen juuri halusi Ruutille, eipä siinä ongelmaa ollut. Vielä ehkä tosta versiona se, että leijeröisin yhden hypyn. 

Kepeille hienosti. Hyppy 4 oli 65cm, se tuli paristi alas. Ruuti muutenkin hätäilee ennen puomia. Alastulo vähän hidas.. Takaakierto ok, sitten rima 6 tuli alas. Yhdissä kisoissa samanlaisessa tuli myös. Toistoilla pysyi. Putken pimeässä kulmassa ei ongelmaa, hyvin ehdin myös persjättöön.

Hyppy 8, Ruuti meinaskin rallatella siitä ohi! Ruuti lukee nykyään tosi huonosti saksalaisia, ihan sama juttu viime  treeneissä. Eikö leikkaa mitään jos heittää hypyn takaakiertoon. ;D No siinä piti ottaa kunnolla haltuun, niin tuli oikein. Mulla oli paljon enemmän aikaa seuraavaan takaakiertoon Ruutin kanssa, ehti miettiäkin jotain.
Renkaan rämäytti auki, pussin linja oli tosin vähän kääntynyt, muttei se anna syytä. Vedätin samalla tapaa kuin kisoissa, silloin tekee helpommin. Toistot hyviä. Keinulla oli mun kiltti enkeli, enhän mä yksin treenatessa sikaile, eri asia kisoissa tai ohjatuissatreeneissä. ;) Varta vasten tein ton suoran sitä varten. Okseri vikana, sekin hyvin. Testattiin se toisella kertaa vielä takarima 65cm, sekin oikein. Vau jotain on oppinut.

Pätkä putkeen, hyppy 8 toisin päin ja kepeille, hyvin haki. Takaaleikkauksen tein.
Otettiin vielä hieman sivuttaisetäisyyksiä puomilla ja pallo lensi.

Toistolla mentiin treenaamaan lähtöä. Jätin sivulle tulosta, päätin ettei seisomaan nousu haittaa, enkä katsellutkaan. Menin toiseen laitaan kenttää viistosti, noin 3-4 estettä. Seisoi siellä. Käskin istumaan, kuunteli hyvin. Ekalla taisin vapauttaa narupallolle takana. Toistolla se sai tulla leikkimään mun luokse. Onneksi Ruu nykyään pystyy istumaan siellä käskystä, ennen ei osannut istua käskystä lähdössä, jos oon 2m kauempana.

__

Jäähkälenkin jälkeen päätin vielä tehdä ruudun parkkikselle. Luoksetulo merkit ei yhtään hämännyt. Huono sinällänsä kun koirat oli maassa käskyllä niin ne näki mun puuhastelut, tosin autostakin olisi jos olisivat katsoneet. Ruuti ekana. Merkistä kerran palkkaa. Ruutuun haki etureunaan, mentiin lähelle vähän sheippailemaan paikkaa.

Dracun kanssa ensin merkkiä, välillä hienoja ja välillä menee niin lähelle, että kaataa merkin. Naksuttelin näitä. Tajusin sitten, että viime kerralla kun ei tajunnut ruutua, mullahan oli väärä käsky! Draculla on sama kuin Ruutilla eli "neliöön" ja viimeks sanoin "ruutuun". Enkä tajunnut silloin edes koittaa toista käskyä. Draculle on aika tarkkaa mitä siellä sanoo. Nyt meni hyvin merkiltä ruutuun. Haki ensin toiseen laitaan, sheippailin myös ja sitten tuli monta täydellisessä paikkaa.
Se on niin hauska kun ottaa toiston ja peruutan, niin tulee niin liimana jalkaan kiinni, että hyvä ettei kaadu ja kerran tallasin tassuillekin, kun niin äkkiä liikkuu. Ruuti, kun tulee sivulle jos käskee ja muuten pitää etäisyyttä. Rasmus taas tollottaa vieressä katsekontaktilla.

Tehtiin aiemmin Dracun kanssa kaukoja, niin että olen kyykyssä edessä, nami piilossa ja m-s siirtoja ja palkkaa kun jalat ei liiku. Ennätys hyvin sujui, sen kanssa kun välillä tuntuu, että joka jalka heiluu.


Kännykkäkuvia:
Ralli lämmittelyt
Kuura
Ruutin lammas, päätä vähän parsittu.
Omalaatuinen sininen ja vinkuva. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!