Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

18.12.2014

Tokopäivä

GAVAN AAMUPALA TOKOT

Sivulletulot: aina alkuun pitää herätellä Gava kotona hommiin ja sen ruokahalua. Alkuun on vähän vaisu, sitten tekee nopeammin. Kotona tekee aina rauhallisemmin. Haettiin häiriötä Ruutista, Gavaa vähän häiritsee kun Ruuti tuijottelee vierestä kokoajan jos ruokaa tippuisi. Tehtiin Ruutin lähellä sivulletuloja. Itse sivulletulot hyviä, muutamassa pieni kannustus. Tehtiin vähän katsekontaktiakin, että odotin viiveen ennen palkkaa (katsoi kokoajan)

Eteentulo: Nämä ei tunnu edistyvän. Pakko oli siis treenata. Namit molemmissa käsissä ja vuorotellen palkkasin niistä. Alkuun kädet apuna. Sitten koitin siirtää vähän sivumpaan, silloin jää kyllä kauemmas ja sain ottaa askeleen taakse, jolloin vähän paremmin tuli. Tehtiin sitten niin, että pieni hetsaus ja oma äänen sävy, sitten tosi innokkaasti kutsuin eteen ja avulla. Halusin saada enemmän energistä ja röyhkeää asennetta. Aina välillä treenejen välissä rapsuteltiin ja siliteltiin niin tuli sosiaalista palkkaakin. Pitää jatkossa olla tarkkana vireestä!

Metallikapula: istuen pari pito harjoitusta, toin kättä häiriöksi. Parit onnistuneet. Nyt ei alussa yrittänyt sylkeä edes kuin eilen. Sitten pari eteentuontia, oli ekat vinoja. Jätettiin hyvään. Metallilla ei koita pureksia. Paristi kapula tippui kauemmas takahampaisiin. Tehtiin sitten hyvät toistot, että niin ei käynyt. Porukoilla on 650g:n pk puolen kapula, sitä vois joskus koittaa jos pikku Gava jaksaa sitä ees nostaa :D

Maahanmenoja: nämäkin on ollut niin pitkään edistymättä. Gava tekee ne yleensä aika hitaasti. Tehtiin ihan niin, että naksutin käsi maahan ja ajattelin testata jos laittais päätä lähemmäs maata. Naksutin aina kun teki kosketuksen mun käteen. Useampi kappale tällaisia. Sitten niin, että vähän hetsausta, juoksin pari askelta ja maahan. Näissä oli kivempi asenne ja nopeita! Pitää näissäkin siis hetsata ja tehdä vain hyvässä vireessä. Tehtiin matolla ja muovimatolla.TOKOTREENIT MARTINLAAKSO
Treenaajia oli Vantaan kimppatreeneissä noin 7kpl (Vaikka alkuun tulijoita ilmoittautui 14kpl :0). Paikkakin uusi Martinlaaksossa.


  • Ruuti teki ensin 2min istumisen uusien koirien kanssa. Tehtiin vielä käskytettynä maahan ja ylös eri tahtiin. 
  • Ruuti sai ensin odotella, kun autoin Jenniä ja Elsaa. Sitten tehtiin seurausta käskytettynä ja aina namit maahan. Teki ihan hiljaa, outoa! Sivuaskeleissa myös namimaahan ja oli hiljaa. Oli häiriötäkin kahdella puolella. 
  • Tehtiin kaksi jäävää, istu ja seiso, ok. 
  • Sitten muutama kaukovaihdosta. Nyt meinas taas ennakoida välillä seuraavaa siirrosta. Ekan m-i-m vaihdon mokasi. 

Sitten Gava vuoroon, hain autosta.


  • Tehtiin ensin parit sivulletulot ja mini seurauspätkää. Sekä leikittiin. Nyt oli hyvä into ja vaikka oli intona alkuun koirista keskittyi ja teki hyvin. Tehtiin remmissä, kun koiria oli n. 4 muuta kuin me. 
  • Maahanmenoja tehtiin niitä muutamia, vähän hetsausta, sitten liikettä nopeasti eri puolella mua ja siitä maahan. Oli ihan nopeita ja käsiavulla. 
  • Mentiin ottamaan häiriötä kahdesta pennusta, toinen niistä 4kk ikäinen bc Lucky oli uusi tuttavuus ja toinen Mindy. Tehtiin seurauspätkiä ohi ja vähän paikallaan istumista. Seurautin myös kahden pennun välistä helpotetusti. Pari eteentuloa myös käsiavulla, vähän vinoja joita korjasin.
  • Tehtiin sitten rivi, josta jokainen kävi yksi kerrallaan pujottelemassa edestakaisin meidät. Pidin namit Gavan puolen kädessä ja sivulla ollessa käytin katso-sanaa. Aika kivasti piti kontaktia, saattoi vilkaista muualle, mutta korjasi takaisin. Selvästi oli ideaa katsomisesta. Tehtiin kahdesti seuruutukset pujotellen. Nami oli Gavan puolen kädessä eli vähän helpotetummin. Reipasta kävelyä mentiin aina ohi ja palkka kauempana koirista. Hyvin seurasi oikeassa kohtaa ja piti kontaktia. Ehkä joku vilkaisu pois. Teki kivalla innolla. Sitten leikittiin. 

Pentuja Gava moikkasi ystävällisesti. Mutta bretoni Elsalle piti irvistää tai en tiedä olisko yrittänyt ihan näykätä. Siitä ärähdin ja käskin pois makoilemaan. Ei matkita Ruutilta tuollaisia käytöstapoja!

Gava treenaa:
- Maahanmenot lisää virettä ja vauhtia
- Eteentulo
- Kapulan pito, käden tuodessa viereen
- Seuraus hyvää asennetta. Ehkä vois vaihdellen olla namikädessä ja ilman.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!