Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

10.9.2013

Kainalo- ja käsipalloa tokossa


Toko innostusta on ja on tulevat kokeetkin. Mentiin aamulenkillä tokokassin ja Ruutin kanssa lenkille. Mukaan tuli Ruutin pallo. Vettä vähän tihkutti, mutta eihän se haittaa.

ohjattu: tein ruudun merkistä oikealle ja haettiin oikea kapula. Virittelynä "hae". Hyvä merkki ja oikealle kapulalle vähän pyöreä linja. 

ruutua: ruudussa ei ollut nauhoja ja liilat merkit ja Ruuti ei meinannut hahmottaa. Liikaa tehty taas nauhoilla! Meni reunasta tai edestä sisään ja kiersi toisen reunan törpöt. Sallin kun meni etulinjan yli (ennen kuin meni ulos) ja sitten kävin näyttämässä, että löytyi oikea paikka. Ehkä kosketusalustalla ruutuja ilman nauhoja.. Viime kokeessa oli valkoiset nauhat hiekalla ja mulla on mintun väriset ja punaiset.

ohjattu: tein yhden oikean, muttei hämääntynyt.

zeta: viljelin oikein oransseja merkkejä. Järjestys istu, maahan, seiso. Tehtiin pallo kainalossa ensin istumisesta palkka ja sitten käännöksestä. Ei kytännyt merkkejä. Pallo helpotti kun oli niin kuulolla. Silloinhan se tekee kun varma palkka. Yksi maahanmenokin ok.Mentiin iltalenkillä toiselle Kilon kentälle, nyt nurtsi, aamulla hiekkakenttä. Mulla oli apurikin mukana ja kaukojen aikaan yksi innokas tyttö kyseli mitä tehdään ja leikitti lopuksi Ruutia. Ruuti kerran säikähti kun huomasi seisomassa (keskittyi kaukoihin) ja ryntäsi haukkumaan. Outoa mörköikää, välillä säikähtää ihmisiä tai jotain esinettä! Mikä 5v mörköikä.. :0

tunnari: rivinä 2 toistoa, toi heti oman kun tuli kohdalle. Liikkuri osasi sen verran, että sanoi käsky. Ekalla kertaa pureskeli enemmän, hampaan jäljet jäi. Tokalla kiertaa pienemmin, mutta jäi pari jälkeä. Tehtiin vielä yksi pusikkoon piilotus, sen toi hyvin. Nyt pureskelut oli matkalla, ehkä tuijotan sitä liikaa kun palauttaa?

mukana oli ruhtinaallinen yksi merkki ja sillähän saa zetan ekaa käännöstä. :D Koira sivulle, katso ja liikkeelle. Seurasi hyvin, vaikka noteerasi merkin. Hyvä istu myös.

kaukoja: takana namialusta ja oli herkullista vähän kosteaa kuivalihaa (sai paloiksi). Alustalla ruu kääntyy monessa vaihdossa. Ne ei kelvannut ja jos tarpeeksi hyvä, kävelin lähelle ja vapautin eri puolelta mihin aina kääntyisi. m-s oli suurimmaksi osaksi hyvä. Välillä käskin kun katsoi muualle ja totteli kuitenkin hyvin. Pitää välillä ottaa enemmänkin häiriötä. Jos tein maahan - seiso ja maahan niin liikkui. Tätä hinkattiin, vähän meinas tehdä samaa istu- seiso ja maahan. Menee niin nopeasti maahan.. Ehkä senkin takia "maahan" on takajalat paikallaan ja "down" liikkeestä ja nopeasti, oon vähän lipsunut käskyistä.. Luoksarissa "maahan" on vain tuntunut varmemmalta..
Tein suurimmaksi osaksi 10-15m etäisyydeltä ja tietenkin s-i oli vaikea. Ehkä niitä vois koittaa naksutella ja tehdä vain ihan erikseen peruuttelua, josta istumista. Muttei yhdistä liikkeeseen. Ja meinas takapalkalla peruuttaa vinoon. Lähellä oon aina heittänyt namin, toimiikin ihan hyvin. Tai sitten että avustaja heittää tai antaa. Kaukoa me ollaan monena aamuna tehty kotona jossa saa varmaan 7-8m matkan maximissaan ja voi heittää itse namin. Mietin myös pitäisikö mennä jokaisen väärän jälkeen mennä ja korjata "kädestä pitäen" että näin se tehdään + kehut ja suoraan oikeasta nami.

Treenaa:
- kaukot s-m ja s-i
- peruuttelua ja istumista
- ruutu ilman nauhoja + kosketusalusta
- tunnaria (pientä epävarmuutta ja pureskelee)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!