Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

22.9.2013

Kaksi tokokoetta, toinen 4p vajaa! + Videoita

Launtaina Kirkkonummella (KKK-halli) tokokokeessa. Tuttuja kisakumppaneina Raija & Riski kulnou ja valkoisenpaimenkoiran kanssa yksi tuttu. Tuomarina Timo Pussinen. 3 koiraa (yksi peruutus) oli kiva määrä! Ruuti tokana.

Paikalla istuminen 10: onnistui kaikilta, mentiin hallista ulos piiloon
Paikalla makuu 7: sanoin väärän käskyn maahan, tyhmä minä. Eli käskin maahan kun piti olla down, siitä johtuen kaksi käskyä. Kääntyi vähän vinoon kun kävelin taakse, ihme juttu.

Seuraus 7: oli haahuilu kohtia ja vähän huonoja käännöksiäkin. Hidas ihan hyvää. Vaikea keskittyä.
Luoksetulo 5: luoksetulossa hyvät stopit, huusin maahanmenosta käskyllä tänne. ja pysähtyy siihen puoliväliin matkaa, piti antaa uusi käsky sivulle. Yleensä käsken sen sivulle, käskyllä.. Outo virhe, ei koskaan pysähtele ilman käskyä.
zeta 6 Istu, maahan, seiso: istuminen jäi tekemättä, seiso ja maahan ok. Tuli huonosti ja väljästi seuraamaan. Maahanmenosta mietin jo toista käskyä.
ohjattu 0: Merkille vähän hitaasti, ravia lopussa. Vähän vinoon jäi. Saatiin oikea ja en yhtään tajunnut ennen kuin melkein keskimmäisellä. Stopata ja vaati kaksi käskyä, että uskoi lähteä oikealle. (seis, oikea, seis, oikea). Oli niin lähellä kapulaa ettei totellut korjausta. Ehkä sellaista että vie koiran keskimmäisen viereen ja käskee oikealle? :D Oikea näkyi huonommin kuin vasen aitaa vasten. En osannut yhtään varautua nollaan.

ruutu 8: meni sivusta sisälle.
metsku hyppy 9: vähän enemmän vauhtia voisi olla.
tunnari 0: oli rivi ja ruuti toi rivin ekan.. Nuuski ensin kahdesti sen ja ei osannut päättää.
kaukot 7½: liikkuri laittoi erijärjestyksen kuin kirjoitettu. ehkä joku kaksoiskäsky..

Yhteensä 192p, 2-tulos, sija 3, ne kaksi nollaa.. Muistin jossain väleissä kehut ja tule, ja itse mokasin noi pari käskyä. Liian hätiköiden ehkä zeta.

Oli pakko tehdä päivällä vielä tokotreenit ja palautella huomisia kisoja varten. Ruuti on sellainen, että se toistaa niitä samoja virheitä, jos niitä ei hinkkaa pois. Kaikkea ei kuitenkaan voinut tehdä. Ohjattu oli ok, paikkamakuun maahan, luoksetulo. Ruudussa meni sivusta, mutta saatiin suoraankin. Zetassa ei ongelmaa. Seuraus hyvää.
___________________

Tänään lähdettiin Tian ja Keiko kelpien kanssa kohti Saloa kahdeksalta aamulla. Siellä oli neljän koirakon luokka, hiekkakentällä ulkona. Tuomarina Ralf Björklund. Oltiin tänäänkin tokana. Kirjottelen virittelyt ja käskytkin niin, jos unohdan mikä toimikaan. ;D

Paikka istu 10: piiloon mentiin koirien oikealle puolelle, silti pysyi suorassa. (virittely istu, käsky paikka)
Paikka makuu 10: hyvin maahan ja ylös. Ehkä vähän ripeyttä lisää voisi olla, mutta kelpasi ne noinkin. Sivulle nousemiseen otti hyvin kontaktia. (virittely maahan, käskyt down ja sivulle)
Paikka makuissa Ruuti sai antaa kehuissa pusuja ja sai rapsutuksia.

Luoksetulo 9,5: nopea maahan, tuli vähän rauhallisempaa laukkaa. Stoppi ja maahan näköjään ok. Suoraan sivulle. Onnistuin hyvin käskyttämään niin että maahanmenoa ennen ehti juosta paremmin. (virittely: sivulle ja saa katsoa eteen; käskyt down, odota, tänne, top, tänne, maahan ja sivulle)
Zeta 9 seiso, istu, maahan: varmistelin vähän että seisomisessa en katsonut koiraa, puheäänellä top. Hieman hidastusta käännökseen, istumisessa vähän otin kontaktia koiraan sivusilmällä, maahan käsky vain matalalla äänellä. Seuraamaan tuli paremmin, mutta voisi vähän parempaa olla. Voi pienesti lukea avuiksi jotain käskyjä tai aavistuksen hidastusta. (virittely katso, käskyt seuraa, top, seuraa, istu, seuraa, maahan, seuraa)
Kaukot 6,5: Tosi hienosti loppuun asti, kunnes Ruuti ei osannut mennä istumasta maahan! Nousi seisomaan ensin. Järkkä seiso-istu-seiso-maahan-istu-maahan. (Virittely kauko, käskyt maahan, ...,sivulle)
Ohjattu 9: Merkki vauhdikkaampi kuin eilen. Saatiin taas oikea. Nyt odotin, että tulee kunnolla merkin taakse. Lähti hyvin oikealle isommalla kaarella. Sivulle hyvin. (virittely otetaan ohjattu, käskyt merkki, oikeee, irti)

Metsku 9: Haki ihan kivasti, en tiedä mikä oli virhe.. ehkä videolta näkyy. (virittely sai katsoa esteeseen, käskyt nouda, irti)
Ruutu 9: Merkki hyvä. Ruuti näki aiemmin kun Keiko teki ruudun. Ruutuun lähetyksessä yksi hau. meni oikealta sivusta sisään, siellä hyvin keskellä. Seuraamaan hyvin. Haukku vei pisteitä. (virittely neliö, käskyt merkki, neliöön, top, maahan, seuraa.)
tunnari 0: Kerkesin hyvin viritellä ja silittää kaulaa. Olin koskenut aiemmin nakkeihinkin. Kapulat ympyrässä, Ruu nuuski vain ekoja ja nappasi etukaarelta yhden. Eli väärä. Pakko oli vähän nostaa virettä seuraavaa liikettä varten. Tosin ei ois kai tarvinnutkaan.. (virittely tunnari, shh + silitys, käsky oma, irti)
seuraus 7: Seurauksessa piippasi tai inisi koko seuruun. Vähän oli kauempanakin seuruuta ja onneksi tuuli. Lähelläkin tosin oli. Paikallaan käännöksiä, sivuaskelissa 3 askelta ja peruutusta. seuraus paikka hyvä ja itse mokasin alussa yhden täyskäännöksen ja tein sen oikealle päin, teki lenkin siinä. Näköjään meidän seuraus on piippaus tai väljää missä haaluilee mutta hiljaa.. Vaikea myös vikana kun palkka odottaa.

Yhteensä 254p, 2-tulos ja 2 sija. 4p jäi vajaaksi! Ärsyttävää. Liikevälit oli tosi kivat ja vire säilyi koko kokeen. Sitä alkaa unohtaa miten vaikeeta se joskus on ollut! Ihana kun on leikattu koira, jota ei kiinnosta narttujen hajut. Pari nuuski jotain kohtia kentällä. Tosin, ehkä herkin voi olla regoinut Ruutin hajuun siinä mielessä, että se makasi autossa siinä puolella missä Dracu oli viimeksi ke. :D

Muistin hyvin tehdä väleissä kehut ja pomput ja tule siirroksissa. Etukäteen katsoin seuraavat paikat. Helpotti kun taustalla eilinen koe ja liikkeet koemaisessa muistissa. Ruuti alkaa myös palkkaantua paremmin kehuista.

Nyt lähtee tunnari treeniin, oon ollut liian laiska siinä ja olettanut että osaa. Paljon enemmän kapuloita, vireen nostatusta ennen. Keitän tai vaihdan meidän vanhat kapulat, anyone? Naurettiin, että pitäis kirppikseltä käydä ostaa tunnarin keittämiskattila! :D Muistan kun porukoilla kerran keitin, siihen kertaan se jäikin kun niistä lähti pihkaa. Ehkä Tiltun koirakoululta uusia.. Mun omiin, ei olla saatu ees treeneissä lainata toiselta kapuloilta on varmasti pinttynyt mun haju. Kapuloita myös enemmän kun nyt ollut kisamaisesti 5 + oma.

Noil hilkulla olevasta kokeesta jäi hyvä fiilis, eilen jäi vähän haikeat fiilikset. 4p on niin vähän, ei sitä tosin voi jossitella. Ruuti peittosi muilla pisteillä Rasmuksen, kun Rasmus on ollut Ralfilla voittajassa (288p, huono luoksetulo) ja evl:ssä kerran (alarajan 1-tulos, tosin silloin tokoiltiin harvemmin). Tialla ja Keikolla meni myös hyvin verrattuna treenin määrään, hienoja muita (istuminen & tunnari nolla) liikkeitä!

Videoita:

pahoittelen, että noin huonoja mutta parempi kuin ei mitään. Laitoin kentän laidalle lautapinolle. :D Oltiin Tian kanssa peräkkäin niin ei olisi pystynyt kuvata. Leikkasin kaikki niin, että siellä näkyy liikkeiden välejäkin.

- Keikon ohjattu
- Keiko seuraus 9

- Ruuti luoksetulo 9,5 ; perus settiä, on kyllä vähän vino stoppi. maahan ja sivulle vois tulla lujempaa..
- Ruu Zeta 9
- Ruu kaket 6,5 (näkee huonosti)
- Ruu ohjattu 9 (kaukana)

- Ruu metsku 9
- Ruu ruutu 9 (hyppy peittää ruudun :/)
- Ruu tunnari 0 
- Ruu seuraus 7 (hienolta se näyttää kun ei näe, että vinkuu ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!