Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

26.2.2014

Mustavalkoista tokoa ja kuvia x 2

Kuvia on nyt kertynyt eilisen iltapäivälenkin johdosta, missä ihana auringonlasku!


Ja tänään tokotreeneissä, kiitos treeniseurasta Emmille & Lealle! Kiitos Lea Ruutin kuvista. Ruutia vähän ahdisti kun kaksi viuviu tyttöä oli sen auton vieressä ja pari haukahdusta päästi. Ei ollenkaan mitään kireyttä Lean Zeron kanssa, joka leikattu (ennen tappelivatkin).

Tokoiltiin Viikin nurmikoilla, ihmisiä kulki hyvin häiriönä ohi ja koiriakin, mitä Ruu ei ollenkaan huomioinut. Olin varustautunut fleecellä, minkä otin Ruutin odottelualustaksi ja paikallaoloissa. Mentiin klo 16:30 ja ehdittiin lähteä vielä valoisan aikaan poiskin!

Paikka istu: 1min ja hyvin pysyi. Käskin Ruutin sivulle ja olisin halunnut, että korjaisi ryhtiä. Ruuti oli sitä mieltä ettei liiku. Käskin useampaan kertaa ja vetäsin pannastakin, mutta tönötti siinä ja katsoi eteen. No olkoot ja kyllähän se istui tullessakin.

Paikka makuu 1-2min? Ei reagoinut muiden käskytyksiin ja oli mennyt lonkalleen (kuten aina). Tehtiin Stepille palkkaustreeniä, ei ihmetellyt kun kävin rivistä toista koiraa palkkaamassa. ;)

Ruutin oli eka vaikea odottaa viltillä, aika hyvin sitten pysyi siellä. Ohjattu tietty nyt vaikea, kun niin hauska katsoa. Kuvailin eka muita ja sitten treenasin.


Ohjattu: kapulat meni vähän alamäkeen kaartuvalla nurtsilla. Kuvasta tarkisti, niin Ruuti tekikin aika pätevän ja suoran merkin! Sitten meinasi lähteä keskikapulalle, huusin kaksi kertaa stop ja totteli toista eikä nostanut. Tuplakäskystä pitäis päästä kuitenkin eroon. (tämän oon aiemminkin kirjoittanu)
Siitä sain korjattua vasemmalle. Toistolla tuli hyvin vasen. Kapulat oli niin, että lähetyspaikasta katsoen keskimmäinen oli lähempänä haettavaa kapulaa, mutta vähän sellaista haastetta ajattelinkin treeneihin. Että olisi mitat 4+6m. Vapautin aika nopeasti palautuksissa.


tunnari: ajattelin ettei tehdä kuten yleensä "reunoja päin". Vaan suht keskelle kenttää. Step treenaili siellä taustalla. Unohdin ensin virettelyn murr. Kun käännyin niin sain käskeä kolmesti oma, Ruuti vain tuijottaa steppiä, joka on jätetty paikalleen istumaan eli se voidaan millä hetkellä hyvänsä kutsua "lähdöstä" ja pitää olla valmis haukkumaan. Sen lempparia on haukkua agilityssa kaikki koirat, jotka lähtee lähdöstä ja samoin se on joskus paikka makuussa bongannut, kun ihminen kumartuu istuvan koiran luo ja Ruu ajattelee, että nyt se jätetään lähtöön ja tuijottaa vain koiraa.
Noh piti vähän vetästä pannasta, että sai hereille. Sitten Ruuti (ei tainnut ollenkaan katsoa kapuloita) meni eka merkille ja sitten toi ohjatun kapulan. Lea laittoi uudestaan kapulat, että näkee edes sen. Step tuli jossain vaiheessa sivummalle päin, silloinkin Ruuti vaan tuijotti sitä. (harvemmin se ottaa muista koirista häiriötä, tai sitten Step oli vaan niin siisti) Kapuloille mennessä vähän äänteli (mitä ei koskaan tee) eli vire oli liian korkealla. Toi kaikista toistoista ehkä 2-3 kertaa väärän. Milloinkohan viimeksi tuonut.. Ja toistoilla keskittyi. Loppuun vielä ympyrässä mistä toi hyvin (löysi sitä ennen taas jonkun syötävän nurtsista). Saatiin sitten myös 3 hyvää toistoa. Noi missä toi väärän, nuuski vähän jotain ja nappasi sitten matkaan.

Pitää joku kerta laittaa siis häiriökoira tekemään luoksetuloa ja agi lähtöjä. Taustalle tai leikkimään. Varmaan nyt liikaa tehty aika pienellä porukalla tokotreenejä, jolloin lähinnä yksi treenaa kerrallaan.


kaukot: Ruuti ja Sara teki samaan aikaan vähän kauempana toisistaan. Emmillä oli eri käskyt niin ajattelin ottaa edes sen häiriön. Tehtiin niin, että Ruutin seläntakana oli muut. Muuten hyviä, paitsi se s-i. Saatiin siihenkin sitten yksi aika nappi. Ekassa taas liikkui sen 10cm. Kerran nousi jätössä maasta istumaan, kun olin palkannut kaukojen välillä.


Zeta: järkkä istu, seiso, maahan. Istu hyvä. Meinasin sitten unohtaa mikä oli seuraava asento. Seisomaan jäi hyvin, mutta kun kiersin ympäri liikutti takatassuja. Toistollakin liikkui. Kolmannella hyvin. Emmi treenasi lähellä Saran kanssa häiriönä, liekkö vienyt keskittymistä. Hyvä vaan, kun harvemmin mokaa tossa. Maahanmeno hyvä, olin tarkkana jos olis nuuskutellut, muttei. Varmaan keinonurmella vaan on niin paljon hajuja.

Seuraus: Paikallaan täyskäännöksiä, paikallaan käännöstä vasempaan ja oikealle. Peruutus hyvä. Yksi juoksusta ja kävelystä perusasento oli vähän edessä (ei niin paha kuin joskus). Paljon parempaa kyllä kuin joskus. Sivuaskeleissa vasempaan oli yllättävän hiljaa. Sitten hitaassa kävelyssä meinas tulla ääntä, siitä suhahdin ja kun oli hiljaa vähän aikaa palkka. Hienoa seurausta nyt näytti, viime syksynä Viikissä oli niin hirveetä seuraamista.

Palkkasin Ruutia narupallollakin väleissä, aika hyvin vire kestää sen. Liikkeessä namilla, mutta vikana palkkana narupallo.

Ruuti alkaa muuten olla normaali ja lääkekuuria vielä riittää. Vähän enemmän se vaan putsaa intiimipaikkojaan kuin normaalisti. Jospa sekin normaalisoituisi.

Eiliseltä:


 
Zero
Step
Zero
Sara
Step

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!