Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

17.10.2014

Kyyläävä ohjaaja? Kuvapommi

... Gava ei seurauksessa kyylää tai noudon eteentuloissa vaan ohjaaja! Kuvista tuli huomattua, että ryhti ei ole ihan toivottavaa tasoa tuon ikäiseltä ohjaajalta. Seurauksessa ei näe kokonaan, mutta kyllä takki on ainakin mutkalla. On se Gava vaan niin pieni, ettei sitä näe muuten. ;) 


Aamuruualla tehtiin eka tavallista kosketusalustaa, sitä naksutellen. Sitten lautasta väärinpäin. Meinasi laittaa vain toisen tassun ja huitasta nopeasti sen siitä. Välillä "kuopii" ja työntää lautasta taaksepäin, siitä en halua palkata. Lopussa saatiin pari jackpottia eli molemmat jalat lautasella. Parissa välissä sain pusuttelujakin, sitten työt jatkui. :D Vähän takaraivossa, jos olis vahva etujalka targetti ja opettaa istumista sen avulla.. Kerran, kun mieli tekee opettaa ne kaukot etujalat paikallaan niin ehkä sitä vois.. Kyselen vielä su.. Ruutin kanssa en miettinyt edes muita tapoja, paitsi vanhempana.

Päivällä käveltiin porukoille ja yksi päivä olin juuri tajunnut, että kolmikosta Ras, Ruu ja Gava on vain kaksi yhteiskuvaa ennestään eri kertoina! Halusin ottaa uudet kuvat, kun Gava on jo kasvanut ohi viime kuvan. Pihasta löytyi sopivasti paikkoja Rasmuksen komeus on vähän alkanut rapistumaan ja sen huulet oli tosi helposti nuuskahuulina ja Ruuti taas on alkuun aina ilmeellä "kiinnostaa ihan kybällä". Ruuti alkaa turtua perus "pallo, frisbee, missä" sanoille. Pikku G taas on hienosti mukana ideassa.
Näille ilmoille tuo kameran objektiivi kiinteä Nikkor 85mm 1.8 on ollut tosi näppärä näille keleille. Aiemmin en osannut sitä niin käyttää ja oli paljon kaapissa.

- YHTEISKUVAT 
Gava kuvissa 29vk, ens la 7kk.


Lemppari sedän kanssa!Nom nom nom, Gava syö kuivaa heinää ja Rasmus "nuuskahuuli"
 


Illalla ehdittiin vielä valoisan aikaan tokoilemaan Heinin ja bc-poikien Leevin ja Lieskan kanssa Puolariin. Viime kerrasta olikin aikaa. Tällä kertaa saatiin aika täydellinen keli monen vesisateen jälkeen. :D Rasmuskin tuli mukaan äiti toiveesta ja kyllähän sillä hauskaa olikin. Kotiin vietyä makasi vain lattialla ja ei nostanut päätä, kun lähdin. Yleensä seisoo kaihoisasti ja kuuntelee, ettei pääse mukaan. Heini kuvasi Gavan kuvat, niin ihania!

- TREENIKUVIA

Lieska, Leevi 11v, Rasmus kohta 11v, Gava, Ruuti

Ruuti aloitti. Rakennettiin kaksi ruutua eri puolille. Suunnitelmassa oli tehdä ruutu, joka liikeväliin ja jos huono niin heti keskeyttää ja tehdään muuta. Unohdin tehdä namihäiriötä, mutta sitä sitten toiste ja pikku purkitkin jäi kyydistä. Alkuun pallon heittelyä. Virittelyt ennen "kehään menoa". Sain kerran huomauttaa, kun meinas ottaa ääntä. Palkkasin namilla hyvästä siirtymän kohdasta.

ruutu 1: Merkki ok. Lähti kohti ruutua, oikealta reunasta sisään, juoksi ruudun läpi ja sieltä kaarsi kohti mua. Leikit poikki ja kutsuin Ruutin pois. Vähän puhuttelua.

seuraus: Hiljaisempaa kuin eilen. Palkkasin namilla paristi kesken. Perusasento juoksusta huono. 

ruutu 2: Merkki ok. Pinkoi täysiä ruutuun. Vähän etureunassa sisällä, korjasi ilman käskyä kahdesti paikkaa keskemmälle. Siitä huusin seis ja sen jälkeen vapaa. Nami palkka (?). Tuota etureunaa jaksaa tarjota.. täytyis siihen myös keskittyä, että menisi suoraan kauemmas, luulee tuon tavan olevan varmaan kuinka ruutu tehdään..

tunnari: ympyrässä. Meni laukalla, etsi rauhassa ja nätisti toi oman. Hyvä!

ruutu 1: merkki ok. Ruutuun kovaa ja heti täydelliseen kohtaan! Vau!! Tästä lelu ja treeni loppui siihen. 

Lisää tälläisiä. Vain yksi mahdollisuus tai tilaisuus menee. Jättää aina hyvään ruutuun. Vielä pahempi on jos tuleekin tauko ja G hommiin. Ehkä joku kuuntelukin esim. kaukot ruudussa, keskivälillä ruutumatkaa pyytää pysähtymään ja vaikka seuraamaan.. 


Gavan kanssa 

Kierrosta stoppi: Eka tolpan kierto läpijuoksuna. Sitten stoppi tein sen n. 2m päässä musta. Läpijuoksu. Stoppi. Läpijuoksu. Myös kiertoa toiselta puolelta. Sitten pallo Heinille ja kierrosta stoppi mun ääni + käsimerkki (vartalo apuna). Hieno lukkojarrutusmainen seis! Hetken ehti miettiä, että mitä ei tullutkaan palloa, sitten se tulikin Heiniltä. On ne ihmiset aina vähän hitaampia kuin koirat. ;) Vähän mietin aiemmin onko liian aikaista koittaa ilman multa lentävää lelua, mutta hyvinhän se meni. Jätettiin siihen se treeni.


Sivulletuloja; osa hyviä, osa huonoja. Näihin keskittyen ja palkkaa. Yhdessä meni ihan taakse. Täytyis muistaa näitäkin, koska seurauksesta pysähdys on "sivulletuloasentoon". 


Seuraus: Ihan ekalla kerralla oli vähän jäljessä (sivulletulo treenistä). Nostatusta vähän kehuilla. Seuraavat pätkät olikin hienoja! Hyvä paikka ja pää ei ole tiellä. Tehtiin kaksi vasempaan käännöstäkin, niissä käsi taputti reittä tai uusi seuraa käsky. Vikasta lelupalkka, muuten namia oikealla kädellä. 

Vasen käännös
Vasemman käännöksen jälkeen


Nouto: Ohjatun kapulalla. Ensin mun heittämänä. Pidin kiinni heitteässäni. Vauhtina palautus. Toinen samanlainen. Tässä Gava meinas livistää pitelystä, totteli kuitenkin tulla sivulle. Suoristin ryhdin ja käsky, vahingossa näytin käsimerkinkin. :D 

Pari kapulan eteentuomista. Annoin suuhun ja sitten maasta metrin päästä ottaminen. Ekoissa käsimerkki, sitten testasin ilman, sekin sujui. Sitten puun kierto kapula suussa, eka kaksi kunniakierrosta kunnes löytyi puu. Tästä eteentuonti, aika hyvä vaikka lähestyi vähän vinosti. Pätevä pentu. 

Gava treenaa:
- kierrosta stoppia yksin ja avustajan kanssa
- sivulletulot


Käsiavuin eteen, kun kova vauhti

Rasmuksen treeni

Vein ohjatun kapulan merkistä nähden ohjatun kohtaan. Sitten käsky merkille ja hakemaan kapula. Hienosti suuntasi kapulalle. 

Ruutu: virittelyssä ei katsonut ruutuun. Merkille hirveetä kyytiä. Samoin kohti ruutua. Puoli välissä ruutumatkaa treenikassille ja sieltä tuotiin pallo. Ei voinut muuta kuin pidätellä naurua! Sitten lähetin uusiksi merkille. Nyt juoksi taas kassille. Pysäytin sinne. Uusi käsky ja sitten juoksi ruutuun. Siellä seis ja vapautin. Sai mutustella ja kantaa palloa kehujen kera, ihanan limainen pallo. 

Seuraus, vasen & oikea: Normiseurauksesta jalkojen välistä puolenvaihto. Käsiavulla ja namikädessä vielä oikean puolen seuruussa. Kuitenkin n. 10cm ylempänä kuonosta. Naksuttelin hyviä kohtia. Helposti poikittaa vähän, korjasin sitä usein ja palkkaa ennen kuin huono. 

tunnari: tehtiin kaksi toistoa. Hienosti nuuskutteli molemmat! (Milloinkohan viime tunnari. :0) Käpytunnari olis myös hyvä aktiviteetti.

Rasmus kuukauden päästä jo 11v!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!