Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

30.10.2014

Tokoa, kuvia ja 2on-2offia

Monipuolinen aamutreeni

Gavalle aamuruualla
- tunnari: laitoin poikaystävän takin maahan. Piilotin sen alle tunnarin ja jätin tunnarirasian auki metrin päähän. Gava kävi nuuskimassa tunnarirasiaa, sitten etsi vähän takin luota ja tuli katsomaan mua. Tulin lähemmäs näyttämään, että etsisi paremmin takin luota. Sitten vähän helpotin, että kapula pilkisti takin alta. Näitä pari toistoa. Vikassa tunnarirasia oli takin vieressä ja 20cm päässä takin alla oli oma. Katsoi väärät ja sitten jatkoi takin nuuskimista ja oma löytyi. Kotona on parempi vire tuohon.
- merkki: kukkaruukku väärinpäin. Ajattelin tehdä eka kosketusalustalla. Eka Gava tarjosi temppuilla ja laittoi etujalat ruukun päälle. Sitten huomasi alustan. Eri paikoissa siirtäen ruukkua ja alustaa kosketusalustalle juoksemiset. Meni taas tasajalka stopin alustalle, että alusta liukuu aina. Kerran näytti siltä, että meinaa poimia alustan suuhun. Vikalla toistolla lelu taakse.
- 2on-2off laatikolle. Viime kerrasta olikin aikaa. Hyvin muistui. Gavalla oli mielessä kosketusalusta niin se teki eka etujaloilla liukumisen laatikon päälle ja siitä sitten 2o2o-asentoon. :D Naksuttelin n. 3 kertaa laatikolla asennosta ja koitin palkata ennen kuin ehtii nostaa pään. Ja sitten "tule" ja nami eteen, että poistuu laatikolta. Kävelin aina valmiiksi laatikon viereen tai hitaasti sen ohi (Gava juoksi laatikolle namin syötyään). Paristi varasti ja lähti ennen tule- sanaa.
- nenäkosketus: pringes-kannen kanssa harjoiteltiin. Viime kerrasta oli taas aikaa ja ehkä 1-2 treeniä takana. Hyvin tarjosi nenällä koskettamista. Pidin kuonon korkeudella aluksi, sitten vähän laskin. Helpois oli sanoa "jes" eikä naksutella, kun alusta oli kädessä ja toisessa namit. Laskiessa lähemmäs maata yritti paristi nostaa jalkaakin, mutta tein sillä rajalla ettei nostanut. Sanoin käskyäkin "nenu" näissä. Vielä tarvii toistoja, että saisi tuon maahan ja niin että en palkkaa heti ekasta.

Huomasin mainoksen kontaktikurssista siinä luki vaiheet puomi 2on-2off menetelmällä.
1. nokkiminen, 2. 2on-2off- asento, 3. yhdistäminen, 4. vahvistus, 5. siirto kontaktille, 6. ylläpito.

Ainakin osittain, jos käyttää nenu tapaa. Ruutillahan on ollut se huono, että katselee kovasti mikä on seuraava este ja hidastelee sitten alastulolla. Mielummin tekis eka kontaktin ja sitten katsoo mihin mennään. Tällä tavalla jos saisi paremman focuksen eteenpäin.

Ruuti sai tehdä laatikolla etutassuilla elefanttitemppua (takajalat kiertää laatikkoa). Sitten istuminen laatikon päällä. Ja sitten etujalat maassa. Tein tässä myös laatikon kiertämistä takajalat sen päällä. Vaihdoin sijaintia ja toistin "touch" käskyä (2on-2off käsky).


TOKOTREENIT @ Leppävaara, Josefinan & tolleri Maurin kanssa

Gava aloitti

  • ruutu: eka toisto lelulle (vein itse). Valmiiksi paikoillaan oli kaakelialusta. Alkuun ihan läheltä siihen koskemista naksutellen. Toin namin aina kaakelin päälle. Sitten vähän kauempaakin. Hyvin hahmotti sen puolesta välistä ruutu matkaakin. Meni taas etujaloilla liukumisstopin alustalle, että kaakeliakin sai siirrettyä sellaisen 20-30cm :D Ihan lopuksi tein lähellä treeniä, että piti tarjota heti namin syötään uusiksi alusta ja palkkasin heti. Haluaisin että pysyy alustalla, kunnes tuun palkkaamaan. 
  • tunnari: rasia keskivälillä matkaa aukinaisena. Piilotin tunnarin aidan päätyyn lehtien alle. Kolme toistoa. Ei nyt välittänyt tunnarirasiasta. Tiesi niin, että oma löytyy sieltä minne sen vein. En ole vielä viritellyt näihin, ehkä pitäisi. Käskyllä "oma" etsimään (sama kuin Ruutilla). Namiin vaihto heti, kun oli puolessa välin. 
  • seuraus: pari seuraus kuvaa niin näkee miltä näyttää. Pää on taas vähän jalkaan kiertyneenä tai en tiedä onko se vain Gavan tapa seurata.. Ekasta palkka ihan alussa ja sitten pari vähän pidempääkin. Kerran oli alkuun väljä ja tiivisti. 
Ruutin treeni
  • Halusin tehdä kisamaisen kerran kisatkin ensi kuussa. Eli vähän leikin pallolla. Sitten pallo ja treenitasku jäi kentän laidalle. Kehässä aina kehurutiini, paitsi ennen tunnaria en tehnyt.
  • zeta: järkkänä tahallaan istu, maahan, istu. Ei totellut taaskaan ekaa istumista, jäi seisomaan. Muut ok. Voisin seuraavalla kertaa muistaa palkata heti istumisen, harvemmin muistaa palkata heti kun istuu. 
  • tunnari: tunnari oli kohti namirasiaa (1m päässä rivistä) ja 1-2m päässä oli merkki. Ruutihan juoksi merkille. Toistin käskyn, pyöri merkin lähellä. Sitten vasta näki tunnarit ja meni niille. Ei noteerannut namirasiaa, mutta kyllä se toi painetta. 
  • seuraus: ääntä nyt oli sellaista pientä ininää. Kisamaisesta ja namirasiastakin varmaan johtuen. Kerran tai kaksi komensin. Vasempaan sivuaskelissa vähän jouduin työntämään melkein Ruutia kun ei siirtynyt. Loppuvaiheilla kerran huomautin, kun väljeni.
  • kaukot: kisamatkalta. Mokasin yhden seisomisesta maahanmenon. Toinenkin näytti vähän epävarmalta. Treeniä siihen. Kävelin ripeästi sivulle, mutten saanut sitä kisojen ylösnousemista. 
  • palkka, käskyn alla kehästä ulos ja kevyttä pallottelua. Heitin kopin, ettei olisi niin rankkaa eilisen käsittelyn jälkeen. 
  • ruutu: käsky merkille, stop keskivälillä (menin palkkaamaan). Seuruuttaen takaisin lähetyspaikalle. Sitten merkki. Ja menin palkkaamaan namilla. Sivulletulossa tönin taas pois, jos oli huono. Huomasin vähän sivulla ollessa, että jos Ruuti virittelyssä tuijottaa vaikka sanon "neliö" vaan merkkiä eikä millään vilkaise edes pienesti ruutuun taitaa olla liian kiinni "merkki+ruutu kaavassa". Lopussa suostui vilkaista ruudunkin paikan eikä ollut niin jähmeesti tuijottamassa merkkiä sivulla. Seuraava toisto oli käsky ruutuun (merkiltä) ja keskivälillä stoppi. Vähän hitaammin kyllä reagoi 2-3m matkalta seis käskystä. Tuosta joskus voisi nipottaakin, kun oli hidas. Taisi olla sitten taas stoppi ennen merkkiä. Ja sitten yksi ehjä ruutu, tosi hienosti! Sitten vielä yksi, missä pysäytin keskivälissä ruutumatkaa ja vein Ruutin luokse pallon. Halusin jättää tällaiseen ei ruutuun. Tänään tuohon tyyliin auttoi noi pysäyttelyt. Ja jokainen takaisin merkille seuraten, se pannasta vienti taisi taas nostattaa..
Paikalla istuminen: ehkä 1min. Hyvin istui. Vieressä Mauri käskettiin maahan.
Paikalla makuu: ehkä 2min. Vähän lysyssä makasi. Sivulle nousuun kuunteli hyvin mun käskyä. 

Kivat hyvät treenit! Ruuti sai tehdä käskytettynä ja kisamaisen. Gavan kanssa saatiin hyvä tunnaritreeni.

Treenaa Ruu
- Ruutuun vain hyvällä ilmeellä, kuuntelua.
- tunnari häiriömerkit
- zeta 1.asento, palkkaa istu


KUVIA:
- Päivällä metsälenkki kera Ras, Ruu & Gava sekä tokotreeneistä Gava & Mauri. Kiitos Josefinalle Gavan tokokuvista!

Ärsyttävää kuvat.fi etusivu on taas "nollantunut" hävittänyt kaikki asetukset siitä sivusta. Ja taas kun yritin laittaa siihen yhdenkin, kuvan niin uudestaan sivulle tullessa on unohtanut senkin.


Hienosti trimmattu häntä!

 
"Sinussa on jotain haavoittunutta, Jotain tahraamatontakin 
- Annika Eklund"


Hienot mallit! Gavastakin on koulittu linssilude! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!