Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

8.10.2014

Vuoden vika paimennus

Aamulenkiltä kuvia nurtseilta. Ei satanut, kun lähdettiin ulos, mutta kun päästiin kuvauspaikkaan niin heti alkoi kovaa satamaan. Kuvista huomaa miten hieno helma Gavan pitää usein ravistella turkkiaan. Ja tuossa sateessa näkee hyvin eron Gavan ja Fisun turkissa, Gavalla se on vähän pidempi.

Videolla tyttöjen ilta- ja aamuleikit

Huono laatu, mutta molemmat seisomassa
Märkää!
Gava 28vk, 49cm ja 11,3kg (kotivaaka)


^Kuva on saanut FB:n bc-ryhmässä tykkäyksiä 96kpl.


Paimentamaan Siuntioon Päivin luokse. Fizz aloitti ja ehdin Gavaa vähän taluttaa ja hain kontaktia näkösuojassa lampailta. Toiseen kiekkaan mentiin kiireemmin suoraan autosta ja Gava haukkui autossa, epäreilua kun toinenkin sai paimentaa. ;) - muutamat paimennuskuvat valon puitteissa

1. kierros
Gavalle ensin sauvan esittely. Nyt ei tarvinut osua vaan edessä heilutus riitti ja väisti ja kehuin. Näitä 3kpl. Sitten lampaille. Olipa vaikeempaa kun oli lampaat, koira, sauva ja siellä yksin. :D Pitkä sauva oli myös hankala käsitellä. Gava flankkasi aika hyvin molempiinkin suuntiin. Välillä tosin vaihtaa suunnan itse. Välillä heilautin sauvaa maahan, koiran ja lampaiden väliin. Välillä pidin sauvaa vaan paikallaan ja muistin kehua aina, kun hyvä. Edellis kerta Päivillä ei flankannut noin hyvin. Oli myös vähän enemmän kuulolla. Välillä mentiin aitaan eli itse peruutin lampaiden kanssa sinne ja Gava kuljetti ne takana. Sieltä sitten kävin poimimassa ja vein lampaiden ja aidan väliin ja taas flankkia.

2. kierros
Ajattelin ottaa ilman sauvaa flankkia eli vain hanskat mukaan, mitä voi heilauttaa. Gava meinas kiertää tosi pientä kaarrosta, ei niin hyvin kuin ekalla kierroksella. Meni myös vajaita kierroksia ja vaihtoi suuntaa.
Tehtiin kuljetuksia aitaan. Niin, että piti peruuttaa tosi nopeasti suoraan kohti aitaan. Ja samalla reagoida, jos Gava meinas lähteä flänkille, että estäisin sen (koska kuljetuksessa pysytään lampaiden takana). Alkuun en osannut keskittyä myös siihen. Testattiin, myös niin että meen etuperin. Eka kerta toimi vähän Gava hämmentyi. Toinen ei, mun pitää kuitenkin tarkkailla sitä. Gava tykkää eniten näistä, koska saa pitää lampaat silloin kiinni aidassa.

Halusin vielä loppuun koittaa oliko eroa sauvan kanssa flänkeillä. Nyt saatiin käyttöön vähän lyhyempi kätevämpi sauva, joka oli jesarilla pehmustettu. Lähti kyllä heti paremmin kauempana kiertämään. Tänään oli Gavan helpompi mennä vasta päivään eli oikealle. Molempia suuntia ja välillä G päätti itse vaihtaa suunnan. Ja paristi pysähtyi tuijottelemaan. Hyvä flankki oli kuulemma, kun pysyy ravilla. Jätettiin sellaiseen ja kuljetettiin lampaat aidan viereen. Nyt oli vähän vaikeampi kalastella Gavanen mukaan. En kuitenkaan luovuttanut sen juoksu yrityksistä, muistin sanoa myös "riittää".
Fizz tykkää taas enemmän flänkkäämisestä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!