Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

13.8.2015

Omatoimitokoa ja juokseva tyttö

Keskiviikon aamutreenille (toko) jäi aikaa.

Gavan kanssa:
- kaukot: etuportailla. Ensin maahan-istu siirtyja. Aika hyviä, mennyt eteenpäin. Yritin muistaa sanoa sen "behind" niin iskustunut maahan käsky. Istumisissa välillä taas oli ponkasemassa äkkiä ylös niin välillä käskin takaisin istumaan ja odottamaan. Maahanmenoja tarjosi myös ja niitä ehtii tehdä ilmankin käskyjä. Mutta tässä vaiheessa ei haittaa vielä. Tehtiin parit m-s-m myös. Ne myös hyviä. Pieni tauko oli selvästi tehnyt terää, kun suurinnassa osassa toinen tassu pysyi paikallaan. Nyt istuin puoli metriä edessä. Samaa sitten seisten. Ja maahanmenoihin tein kädellä merkin kohti rintakehää, jos ehdin. 
- sivulta maahanmenoa: lenkillä pari toistoa. Ekassa ei mennyt. Käskin pois sivulta. Toisella kahdella toistolla meni ja nopeasti, siitä bileet. Ei ollut namia, mutta Gava riemastui kehuistakin. Kotipihassa vielä namien kanssa uusiksi. Taas sujui hyvin! Pitää muistaa matala ja komentava "down". Välillä sanon puheäänellä ja se ei toimi. Jossain vaiheessa pitäis kyllä kaikilla sujua.. 
- maasta sivulle nousu. Laitoin käsimerkillä maahan ja kävelin noin 5m eteen ja sivulle. Odotin pari sekunttia, kunnes "sivulle". Ponkaisi ripeästi ryhdikkäästi ylös. Jes! Heti riehuttiin ja palkka. :) 
- edestä sivulle: pyysin istumaan ja tulin eteen seisomaan. Siitä sivulle. Tuli suoraan. :) täytyy vielä kertailla luoksetulon ja noudon eteentuloja, kun nyt on vahvistettu sivulletuloa. 

Ruuti sai tehdä 
- kaukoja metrin matkalta selkä siihen päin. Tai katsoin että tekniikka menee oikein. Sujui hyvin. Teki portailla niin ei voinut venyttää seisomisia liikaa. 
- peruuttamista kahdessa kohtaa. Alussa pientä ääntä. Muuten hiljaa. 


Torstai aamuna tokoiltiin etupihalla ja melkein tuli kiire töihin. ;) 

Gavalle:
- kaukot: neiti oli hieno. Nyt seisoin noin metrin edessä ja siis portailla. Ensin istu ja maahan siirtoja. Keskittyin sanomaan sen behind. Ennakoi taas vähän maahanmenoa. Istumassa pysyi. Ekoissa toisella tassulla pientä liikettä. Mutta vikat oli ihan nappitoistoja! Jätettiin täydelliseen :) nyt alkaa hokata. 
- sivulta maahanmenoa: ja nämäkin 2kpl oli super hienoja! Toivottavasti naapurit ei herännyt mun hihkumiseen ilosta. ;) 
- eteentuloa luoksetulossa: tässä meinas nyt 8m matkalta törmätä vähän jalkoihin. Niin tein pienen polvien koukistus liikkeen, kun oli melkein edessä. Gava järkyttyi tästä ja sitten sain sanoa useamman luoksekäskyn. Palkkana oli nami. Täytyy tehdä lelun kanssa ja ihan lyhyeltä matkaa, että tarjoaa oikean paikan. 
- edestä sivulletulot hyviä. 

Ruutille vähän seurausta sis. käännöksiä ja peruutusta. 


- - - - 

Sitten huomasinkin, että Gavan toiset juoksut oli alkaneet (13.8). Täplistä tassujen valkoisissa osissa. Olinkin jo miettinyt eri merkeistä oisko alkamassa. Ei ihme, että miehet sai erittäin kylmää kättä. 6kk tuli väliä ekoihin juoksuihin. 

- - - 

Pe aamuna vähän tokoa taas. Heräsin vähän aiemminkin. 

Ruuti: puun kiertoa matkaa kasvattaen 10-15m. Kerran keskeytin, kun meinas syödä jotain. Namin kanssa teki laiskemmin ja otti häiriötä yhdestä lenkkikoirasta, joka oli kierron suunnalla. 

Gava: 
- eteentulosta lyhyeltä matkaa palkka. Sitten pidempää, ekassa jäi pysähtelemään ja vein takaisin. Seuraava toisto oli vauhdikas ja hyvä. 
- sivulta maahan sis. Virittelyt: tosi hyvä! Odotin vähän viivettäkin. 
- liikkeestä seiso: ilman mitään apuja. Hyvin! Eka vaan vapaasti sivun puolella ollen. Sitten peruutuksesta. Ja vielä takapalkalla. Yhdessä kiersin ympäri. 

Kotipihassa piti testata pöksyjen kanssa ekaa kertaa. Eihän siitä mitään tullut! Ehkä viidennellä käskyllä pystyi istua sivulle. En siis pysty kyllä huomenna ottaa paikkista housut jalassa. Täytyy varata matto, mitä ehdottaa.. 

Väännettiin vähän seurausta perusasennoilla, useampi käsky taas istumiseen. Vähän liikkeestä seisomisia, ne ok, kun voi seistä. Lelullakaan ei meinannut pystyä leikkiä. Täytyy vielä tänään yrittää.. Ilman housuja Gava teki siis normaalilla innolla. En olis arvannut, että se oli noin paha juttu. Käytiin me ekoillakin juoksuilla jotain hallilla tekemässä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!