Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutaja
ja TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

10.4.2018

Novalle saksalaista, takaakierto ja in-in

Tiistaina omatoimitreenailemassa agilitya Annen ja aussie Leian kanssa. Tein Novan kanssa ja vuoroteltiin sopivasti. Gava otti päiväunia hihnassaan. :D Videomateriaalia myös joka treenistä.


Saksalainen: aloitettiin päällejuoksusta, missä jätin lelun laskeutumiseen. Seuraavalla liikkeen kanssa yli. Sitten jätin lelun valmiiksi, takaakierto ja juoksin saksalaiseen. Takaakiertoon piti saada riman keskikohdilta ja saada myös etumatkaa taakse. Vastakäsi ja kun koira siivekkeen takana, oma katse laskeutumiseen. Myöhemmin apuna riittää vastakkainen käsi. Meillä apuna myös apusiivekkeet ettei koira oikaise lelulle ja osassa lelu myös. Takaakierrot sujui yllättävän hyvin. Tehtiin myös ilman palloa ja siivekkeitä ottaen ohjaus myös seuraavalle hypylle eli takaakierto ja persjättö.

Toisesta suunnasta hyppy ohjasi helpommin takaakiertoon ja koira tuli kovemmalla vauhdilla takaakiertoon. Kerran unohtui katse laskeutumiseen ja olin muutenkin myöhässä kun saattelin takaakiertoon. Ohjaukset tuntui helpoilta Gavan vauhdin jälkeen. :D Nova jää hyvin myös lelulle vaikka juoksen ohi.

Takaakierto jumppa ja kierrot

Takaakierto jumppaa "temppuna" vol2 ja takaakiertoa 55cm rimalla. Nostettiin rima 40-> 55cm. Novan tarkoitus siis hypätä suoraan ylöspäin kuin kurretempussa. Osassa nätti hyppy, osassa ei tapahtunut niin hyvää painonsiirtoa ja hyppäämistä. Korkealla rimalla selkeästi vaikeampaa. Palkka maan läheltä. Takaakierroissa oikea puoli eli vasempaan kääntyminen tuntui vaikeammalta.


In-in välistävetoja vol 2, näitä aloitettiin Teemun kanssa. Kerrattiin ensin eka hyppy ja lelu valmiina. Meni oikein. Sitten kokeilin molempia, mutta yritti oikaista lelulle. Otettiin eka hyppy käännöskäskyllä ja olin valmiina in-in sijainnissa. Ensin ilman liikehäiriötä ja pallo ei ollut tässä niin suoraan edessä. Sitten vähän loivempi kulma ja kolmannella hyppy viistosti että oli jo aika suora lähestyminen. Se sujui jo pienellä liikkeelläkin. Jes! Niissä käytin pelkkää in-in käskyä. Näitä lisää, vikat välistävedot oli jo hienot! Niitä on aiemmin tehty vain puolivalssilla ja persjätön kautta. 


Keinulla olin treenin jälkeen epävarma oliko näkyvissä pientä epävarmuutta niissä mitä en hidastanut. Kuitenkin videolta näytti kokoajan reippaalta ja häntä heilui, ei eroa toistoissa. Hidastin joka toisessa alun keinahdusta. Lainattiin namialustaa, joka oli aavistuksen ehkä liian lähelläkin. Mietin oliko yksi hyppy epävarmuutta mutta häntä vain heilui ja kävi tarkistamassa voiko oikoa namialustalle. Saman keksi viime kerralla enkä tuossa niin saattanut vieressä. Laitoin namit vasta, kun oli oikein odottamassa. Keinulla pitäisi päästä itse juoksemaan ohi tai olla sivummalla. Vähän horjahtaa niistä mitä ei hidasta, mutta pysyi kuitenkin laudalla. On aika kiinni mussa ja katselee mua eikä eteensä. Palloetupalkkana? Apupalkkaajalla menee vähän "hallitsemattomasti" mutta focus oli kyllä kokoajan eteen.. Vauhti kovempi joten keinahdus vaikeampi, ehkä hiljaa hyvä tulee eli ei haittaa vaikka yksin tehtynä vähän katselisi? Tärkein ettei jännitä keinahdusta ja tänään ei myöskään tehty pamautteluilla muistutusta.

Treenaa:
- saksalaisessa lelu tai seuraavalle esteelle asti
- päällejuoksu apusiivekkeellä
- takaakierto temppua, jo hyppytekniikan takia
- in-in välistävedoissa, alkuun jyrkempi kulma
- keinulla alusta mutta ei namia valmiina, itse eri sijainnit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!