Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutaja
ja TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

22.4.2018

Nova Teemun agiyksärillä 3/3

Su iltapäivällä Novalle vielä Teemu Linnan yksäri. Kunnon urheilupäivä ja itselle päivään kaksi ratapiirrosta opeteltavaksi Saijalla 32 estettä ja tuon katsoin numeroon 37 (poimiakseni sieltä kivat kohdat Novalle). :D

Komea tollotin

Keinu:
ensin ilman apuvälineitä. Keikkaus yllätti ja missasi 2on-2offin. Toistolla ok, mutta katseli mua. Namialusta maahan ja Teemu laittoi aina 2-3 namia. Mutta vasta, kun on 2on-2offissa ja katsoi alas. Vapautussana myös silloin, kun katsoo alas, ei vapautusta kontaktista. Avustaja oli niin isona apuna että pystyttiin ottaa keinu radalle. :) Kaikki keinut näin hyviä!

Parhaat palat video 

1-8: 

  • jäätiin alkuun 2 hypyn in-in kohtaan. Kutsuin ensin liian edestä ja Nova ei kestänyt mun liikettä ennen hyppyä. Tokan siivekkeen luo kutsumaan, kroppa auki hypylle ja sitten lähetys.
  • Kerran varasti lähdöstä tai tuli ennen kutsua eli ennakoi vähän. Noita voisi muistutella lelu hetsauksella.. 
  • Sitten jotta ehdin jatkoon piti pinkoa täysiä, ei ehtinyt varmistella hirveästi putkea tai muuria. Muuri oli muutenkin maksimissa ja putki sitä ennen syötti vähän viistosti muurille. 
  • In-in kohta taas hypyllä 5 ja sinne piti ehtiä ensin. Parit kerrat olin liian lähellä hyppyä ja blokkasin reitin. Sitten olin ekassa myöhässä ja kroppa näytti hypylle 6. Otettiin putkeen lähetyksestä että sai sujumaan. Näissä autoin rimallekin omalla ohjauksella. 
  • 5-6 kohdassa olin aika lähellä kun ajattelin auttaa viistohypyssä. Näin, että koira kääntyi kohti ja oli kontaktikin ja nostin kättä ohjaamaan hypylle, lyhyen välin takia Nova kiersi hypyn takaa. Kun näytin myöhemmin hypyn tai liikuin ensin käsi alhaalla sitä kohti oli ok.Loppuun katsottiin vielä 22-27


  • putkeen lähetys 22 A:n ohi oli helppo, ei hae A:ta. :D 
  • takaakierto ei alkuun sujunut. Kerrattiin siihen asti yksittäisenä että pystyin lähettää paikaltaan käskyllä. Koiran vastuulle myös asioita ja täytyy osata temppuna käskystä! Takaakierto valssilla jatkoon. 
  • 23-27 sujui ekalla yrityksellä. Kyseli kyllä, mutta leikkauskin onnistui. Olisin ollut siihenkin tyytyväinen. Kokeiltiin vielä lelupalkalla, ekassa Nova juoksi suoraan palkkaajalle hypyn ohi eikä kuunnellut, hyppäsi 25 liian pitkäksi. Helpommassa palkkaajan sijainnissa onnistui. Palkkaaja meni aidan taakse ja sitten taas tuli pyörähdys ennen hyppyä, kun puhe jos saisi kauempaa lähtemään hypylle. Saa taas vahvistaa näitä ja miettiä miten häivyttää palkkaaja vs ei ollenkaan. Irtoamista myös enemmän, heti kyseli kaikki hypyt kun olin rinnalla. 
Video kaikista pätkistä treenin keskivälissä (mm. kuinka kaataa koko este vähän siivekettä tönäisemällä)

Videolta tuli mietittyä, ettei kertaakaan palkattu hyppyä 2 ja hyppyä 5, jotka oli vaikeita juuri in-inin takia. Videoilla ei nyt näy 1-8 pätkän alkua, silloin otin kerran erikseen 5 hypyn inin. Loppupätkistä oli vain yksi huono takaakierto, missä koira ei irtoa ja itse lopetan vähän liian aikaisin. Mutta muistuksena että koiran vastulle tuollaiset! Jäin itse kiinni ajatukseen ehtiä keinulle ja toistoja kertyi kuitenkin väliin. Muurin hyppäsi näköjään alkuun hyvin mutta lopussa huonommin. Alun 2 hypylle saatiin myös toistot missä ei tullut rima ja sujui. Sentään keinulla ja takaakierrossa palkattiin aiheesta. Ja joku onnistunut takaaleikkaus etupalkalla. 

Treenaa
- 9-12 näytti kivalta
- 3-5 in-in
- 34-37 jäi kokeilematta
- takaakierrot käskystä
- irtoaminen (myös ilman palkkaajaa?)
- keinu pamautus ja 2on-2off 
- A:lta kepeille meno kulma, kiinnostaisi myös A ja putki käännöksenä 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!