Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

2.4.2018

Hallitokoa kotiläksyjen merkeissä

Maanantaina käytiin Katin ja Trian kanssa ATD:n hallilla aamutokoilemassa. Tehtiin leirin läksyjä. Kerrankin itsellä luki myös lapulla mitä tehdään.

Nova paikkis: Nova teki useamman lyhyen paikkispätkän. Ensin makuuta, tosi hyvä ei nuuskinut ja pysyi samassa asennossa. Maahanmenotkin hyviä! Seuraavissa tein takana kävelyä koirille. Makuussa Nova pysyi aika hyvin, ihan ministi meinasi nojata toiseen lonkkaan muttei kuitenkaan ollut kokonaan lonkalla. Istumassa sitten sama, istui hyvin mutta välillä nosteli tassuja kun kävelin takana. Se on opettamatta. Hyvin kesti myös, kun naapuria palkkailtiin tai kehuttiin. Tai sanoin käsky.

Kiertotötsä: Novan kanssa niin, että ensin tötsät oli seinän lähellä.
- Virittelyssä katsoi tötsän ja sitten vähän muuallekin. Otin namilla sivulle kun tuli kierrosta.
- Toisen näköinen tötsä aiheutti ensin ihmetystä, valkoinen missä keskellä punainen raita. Ekalla juoksi takana olevalle puomille keppien kautta. Tehtiin 6m päästä. Sitten kävi kaatamassa tötsän. Seuraavalla sujui.
- Sama merkki toisessa paikkaa, se sujui.
- Sitten vielä neljäs sijainti missä merkki oli keskellä kenttää. Juoksi ekalla matalalle merkille. Sitten kiinnosti hyppy. Menin toiseen kulmaan lähemmäs että ansat oli selkeästi sivussa tai takana. A-este häiritsi myös vaikka olin edessä. Kävin näyttämässä merkin. Sitten sujui ja siitä lelu.
-> merkkejä joiden takana voi olla jotakin ei siis aina vain seinän vieressä.


Gavan kanssa

Luoksetulo: kahdesti läpijuoksu liikkuroituna. Ekassa aika ennakoiva laukka, mutta pysyi tasaisena. Toisessa rennompi. Juoksi hyppyjen välistä, eikä ongelmaa. Mutta ekalla halusi kiertää yhden merkeistä 10m päässä musta, kun olin metrin säteellä merkkirivistä. Tokalla palkkasin puolivälissä ennen sitä kohtaa. Näitä lisää liikkuroituna, että saadaan rennoksi. :)

Merkki: tehtiin merkit kahteen eri suuntaan. Molemmissa alustat. Ensin pelkkä merkki molemmissa, kauempaa ja lähempää. Halusi mennä metrin päähän eikä seisonut alustalla. Oli kyllä aika suora ja takana. Palkkasin osan niistä. Ja sitten myös ne missä koski alustaan, vaikka tarvitsi siihen lisäkäskyn. Tätä teki ilmankin kapuloita. Lenkillä ei ongelmaa hakeutua alustalle. Kahdella eri tyyppisellä alustallakaan ei ollut väliä. Ehkä focus on hallissa niin paljoa muuallakin.. Ja leirin ruutu kuvista näki että seisoi alustan takana. Kriteerit unohtuneet kimppatreeneissä?

Sitten myös kapuloiden viennillä merkki. Ekassa alkoi kuikuilemaan paljon kapuloita. Seuraavissa oli jo parempi ja palkkasin mussa pysyvän kontaktin. Kapuloiden kanssa kun pyysin korjata merkkiä (kosketusta alustaan) Gava kiersi vatitempun tavoin etutassut alustalla itsensä niin että nenä oli kapuloille ja takapuoli muhun. :D Oletusarvo kapuloista on vielä suuri. Kuitenkin pitää päästä palkkaamaan ja metrin päässä suht suorassa oleva merkki oli jo edistystä, viime kerran sivussa vinossa seisomiseen. Oikeastaan on hyvä, että olisi kauempana paikka, koska kisoissa tulee stoppi ja ennakointia kuitenkin tulee. Mutta itse meinasin jäädä taas kiinni siihen, että mitkä on meidän kriteerit alustalla, vaikka treenin aiheena on merkille meno ja asenne.

Kapula ja hyppy: kierto-ohjatun palaa. Ensin helppo lähetyminen kapulalta oikealle hypylle ja heitin palkan oikealle. Sitten vaikeampi sijainti kapulalle ja hypylle. Taas oikein ja heitin lelun taas hypyn linjaan. Ehkä seuraavalla kerralla pitää miettiä hyppyä luovutukseen nähden, liikaa ajatusta pitkästä hypystä ei kannata olla, kun eteenmeno ei suju. Ellei voisi olla oma käskyä kapula + hyppy joka tarkoittaa takakautta sivulle juoksemista..

Kaukot: Ensin istumasta seisomaan nousu, jätin namin eteen ja 10m. Hyvin! Sopiva häiriö, kun Kati käveli läheltä ja vei kapulat kauemmaksi. Sitten maasta seisomaan nousu 15m ja sekin hyvä. Seisomaan nousut tänään hyviä. Sarjoja treeniin.. Ja liikkuri/tuomarihäiriötä.

Tänään hyvät treenit, paljon onnistumisia ja edistystä merkissä.

Treenaa:
- Nova kierto keskellä kenttää
- Gava: kierto kapulan luovutus?
- Gava: luoksetulon läpijuoksut
- Gava: merkki alustan kanssa, kerrata kosketusalustaa? tarjoaminen
- Gava: kaukoissa 1-3 vaihtoa. Liikkurilla asentokyltti ja voi myös palkata(?). Tai sitten nami edessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!