Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

21.4.2018

Hakutreenien korkkaus!

LA Hakukausi korkattu tälle vuodelle! Treenit Petikossa mukana Minna ja bc Sisu, Veera & aussie Rinna sekä Laura & tervu Hope. Teemana oli umpparit, Gavalla kolmella häkin vieressä mm ja yhdessä sisällä, oven ollessa auki.

Muistelin taukoa noin vuodeksi, mutta viime syyskuussa -17 oli Turussa yhdet treenit (joissa 1 ääni, muut ilman apuja 40m mutta yhdessä uusintalähetyksiä) ja sitten huhtikuu -17 (jossa 2 äänellä, 2 ilman) sekä tammikuu -17 asti meillä oli monen treenin ilmaisutreeniputki (kentällä 30-40m, pressut päällä kasvot näkyvissä, rulla/letku mm:n takana, liina perässä liutettuna, ei perässä roikkuen). Hyvä kerrata mitä viimeksi on tehty vasta treenien jälkeen. :/


Tallausjengi (kopan kanssa Ruutikin pärjäsi vaikka yritti popsia suuhun yhden poika Sisun ja liian lähelle tulleen aussien)
Gavan vuoro 
Nakkirasioita, vikassa namien jälkeen lelu. Avuilla kaikki. Tehtiin ilmoittautuminen ja kulki vapaana välit, välillä vaadin että seuraa mutta vaati useamman käskyn. Maalimiehet aika esillä häkin lähellä, kerran sisällä. Suorapalkka. 


1. pisto: näkölähtö tai maalimies lähti kävelemään piilolle, kun oltiin ilmoittauduttu. Suora pisto, lähdin eteenpäin keskilinjalla ja sitten kävin hakemassa koiran. Rohkeasti oli maalimiehellä, joka häkin vieressä/takana.
2. pisto: Tässä haamu, en tiedä näkikö kun oli ruskea takki ja puut peitti. Tuuli tuli myös sieltä suunnasta. Nenä kävi ja katsoi tiukasti oikeaan suuntaan. Nopeasti löytyi myös ukko häkin takaa.
3. pisto: ääni, tuli useampi kutsu nimeltä. Maalimies metallihäkissä minkä päällä pressu, mutta ovi auki. Suora pisto ja sai nameja kädestä yksitellen. 


4.pisto: tässä yksi kutsu kuusikon siimellyksestä. Piilon merkkiäkään ei näkynyt keskilinjalle. Mutta ehkä 40m piilolle? Hyvä suora pisto ja nopeasti löytyi ukon. Gava oli tullut suorinta reittiä kaatuneen kuusipuun yli, siinä kivi myös sopivasti mistä päästä. Maalimies häkin takana.

Lopuksi lelu 4. maalimieheltä. Keskilinjalla sai kaikilta pyllyrapsuja ja lelukin unohtui. Pusutteli kahta eri maalimiestä ja sai useammalta rapsuja. Oli hyvin maalimiehillä, ei kuikuillut yhtään missä mä olen. Gava tiesi kyllä autosta metsään tultua, että jossain niitä ukkoja löytyy ja näki kyllä Veeran metsässä menossa piiloon ja haki ilmavainua toiseen suuntaan. Hyvä kuitenkin tauon jälkeen tehdä helppoa ja vahvistaa pistoja.Gavan hakusuunnitelmaan kuuluisi

Haku: 
- pistot ilman apuja: tutussa paikassa mm samassa paikkaa, jos helppo pisto/tuuli auttaa, lyhyempi matka
- maalimies kokonaan pressun alla makaamassa
- tyhjät pistot
- L- pistot tai kääntyminen radan suuntaan
- maalimies kuljettaa lähemmäs keskilinjaa?
- ilmaisu metsään kun toimii pitkältä matkaa kentällä

Ilmaisu: 
- irtorullat kentällä/pellolla/näkyvässä metsässä maalimies pressussa
- näyttö, liina liutettu perään, mukana roikkuminen vähitellen
- kiintorulla pannasta kentällä
- umpparit

Tottis:
- seuraus 50m suoraan
- metrinen hyppy sekä kapula 650g (ei olla aloitettu)
- A-esteen nouto myös treenaamatta
- eteenmeno
- ampuminen paikkiksessa ja seurauksessa

Esineet
- itsevarmuus ja uppoaminen syvälle
- vieraat esineet

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!