Bordercollie
BH RTK1 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

17.4.2018

Nurtsiagilityssa käännöskäskyt, persjättö ja päällejuoksu

Tiistaina treenattiin Annen ja aussie Leian kanssa nurmikolla kolmella hypyllä.

Tehtiin käännöskäskyjä ja persjättöä. In-init jäi tekemättä. 

Käännöskäskyt 1-5, video
: Käännökset toimi hyvin. Tehtiin 3 hypyllä käännös oikealle, tak-tak. Ja 4 hypyllä sik-sik vasempaan (kirjoitin siinä näköjään käskyt juuri väärinpäin. :D). Ekalla kertaa appari tiputti lelun 4 hypyn jälkeen. Seuraavalla taas mentiin 5 hypyn takaakiertoon. Ansahypyn ohituksessa ei ongelmaa.

Persjättö 1-3: Seuraavaksi persjättötreeniä, kohta muistutti Saijan treenien kohtaa. Novan kanssa kerran sain ekan hypyn ohi ja varmaan kerran tokan hypyn ohi, kun tein persjätön liian aikaisin. Alkuun persjätöt, vaikka sai valita mistä sen lähtee tekemään olin vähän myöhässä, etten ihan nähnyt tokaa hyppyä. Loppuun saatiin toistot, missä ajoitin persjätön hyppyjen puoliväliin ja olin sopivassa kohtaa vastassa.
1-5: Siitä käännöskäskyllä käännös vasempaan (sik-sik) ja sitten valssi seuraavalle hypylle. Se olikin vaikeata, kun piti ensin kiirehtiä toiseen suuntaan ja sitten toiseen. Nova kääntyi pienesti.

1-5 persjättö pätkistä aikavertailua (Nova), toiseksi vika missä vähän myöhässä aika 6,79s ja vika missä ajoissa 6,10s. Eli aika iso ero, kun miettii kahden esteen ohjauksen vaikutusta.
Sitten taas ekat peruskäännöksillä 6,20s, koira siinä tosin meni tötsän kiertoon toiselta puolelta.


Gava teki myös persjätöt 1-3 maksirimoilla. Kaksi toistoa, molemmat hyviä ja palkkasin käännökset hypyltä 3 (en muista oliko käännöskäskyä?). Murisi kyllä, mutta rimat pysyi. Ne tuntui itseltä hyviltä ja ajoitus toimi. Video.Takaakierto päällejuoksu, video: Novan kanssa takaakierroissa oli tekemistä. Siivekkeettömän hypyn kanssa vielä vaikeamman tuntuista. Kokeiltiin vähän eri lähestymisiä hypylle 2. Ensin lelu oli laskeutumispaikassa. Seuraavaksi appari heitti lelun, Nova yritti tulla hypyn ohi, niin laitettiin toisesta hypystä siiveke ja appari seisoi sen jatkona. Sen jälkeen kokeiltiin videolle. Jos takaakierto sujui tuli hyvin hypyllekin. Kokeiltiin ehtiä ohjata seuraavalle hypylle ja tötsän kiertoon.

Gavalle takaakierto persjättö (video myös yllä): ekassa käskytin takaakierron liian aikaisin. Seuraavat hyvin. Jäin varmistelemaan hypyltä tuloa, vaikka ehdinkin jatkoon. Ekassa Gava osui siivekkeen tolppaan ja rima tippui, en palkannut. Seuraavat rimat pysyi vaikka tuli haukahdusta tai murinaa, mun vedätyksestä.


Nova sai harjoitella treenin ajan käy siihen- makuuta. Odotti näin hiljaa. En ehtinyt niin vahtia ja ehkä kerran sain palkattua. Muuten palautin ehkä 5-7 kertaa paikalleen. Lopussa pysyi, kun Gava makasi vahingossa hihnan päällä. :D Gavaa alkoi taas melkein nukuttaa odottelut, se kyllä vapaana odottaa eikä tarvinnut kertaakaan huomauttaa.


Nomeilua Novalle iltapäivällä pellolla.

- Novalle linjaa tai eteenmenoja, hienosti meni ja lujaa.  Sitä ennen sai seurata 20m, tai enemmän jos mietti liikaa dameja. Lisättiin keskivälillä häiriötä seuraamiseen, että tiputtelin sivussa toista damia 5-10m sivuttaisetäisydellä. Sen jälkeen noudossa lähti katsomaan vesipulloa, joka oltiin hylätty pellolle lähellä missä tein häiriötä. Tehtiin samat häiriöt uusiksi, meinasi eteenmenon sijaan tulla mun suuntaan. Lyhennettiin matkaa ja nyt hyvä eteenmeno. Seuraavallakin hyvin ja luopui toisesta damista. Seuraukset oli hihnassa paitsi joku 10m pätkä. 
- Novalle katsekontaktia häiriössä, Gavakin osasi hakea damit läheltä ja sai kannettua.
- Novalle luovuttamisen jälkeen damin laitto maahan, tai perusasennossa käytti damia vasemmassa kädessä koiran puolella. Piti luopua damista. Sama mun lähelle laittamien damien kanssa, että piti seurata niistä ohi. Samoin sellaisia, missä äiti laittoi damin maahan ja seurautti Novan kauemmas.Kasavuoren huipulta

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Joo viritettiin "puistoon" agirata. :D Yhtä kivaa sekin kun oli seuraa ja paljon pystyisi opettaa ohjauksia ja tekniikkaa lenkin yhteydessäkin. Vaikeampaa kyllä ilman siivekkeitä. Aikaa toki hurahti 2h lämpät, jäähkät, junnujen treenit ja vanhemmille nopeat pätkät. Maasta näki miten koira kääntyi. :D

      Poista

Kiitos kommentistasi!