Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

14.4.2018

Persjättöä Saijalla

Perjantaina Saijan treeneissä Lohjalla Gavan kanssa. 

Alussa oli kepeille meno 90 asteen kulma umpikulmaan ja hypyltäkin sai kääntää vastakäännöksellä ja vähän linjaten. Loivemmassa oli pituus, mihin sain Gavan ekat kerrat. Sitten keppien takana oli puomin alastulo, joka oli joitakin häirinnyt. Gavalla kaksi verkkoa alussa, yritti paristi mennä niiden ohi kunnes tyytyi pujottelmaan niistä. Sujui ensin yksittäisenä ja sitten hypyltä.

Sitten kiva luukutuskaari 6-9. Tässä mietin että vaikuttaisi hyvältä persjättökohdalta. Kepeiltä hypylle 6 viskileikkauksella. Eli vähän kuin takaaleikkaus mutta vähän enemmän jyrätymmin, ohjaus kokoajan ponnistuspaikkaan. Siitä lähetys renkaalle, ja seuraavat hypyt Gavan tapauksessa tuli aika ilmaiseksi. Mutta vikan kanssa koiran nimi ettei valahda liikaa. Gava oli taas sitten eri mieltä kilpajuoksusta, "pois alta risut ja männyn kävyt" tyyliin ja ekalla hajosi rengas, toisella tippui rima 8, kolmannella rima 9. Neljännellä pääsi palkkaamaan ja typy keskittyi omaan osuuteen. 

Vielä jatkoon otin 8 ja 9 hypyt. Koira odottamaan ja menin lähemmäs 9 hyppyä. Vasemmalla kädellä yli ja sitten persjättö liikkuen oikeaan kohtaan. Tässä tuli kerran myös joku rimoista, siinä kun teen persjätön. Näissä olisi ollut myös hyvä jos koira saisi lelun ennen mun saavutusta, että jahtaus katkeaa. Hyvä treeni oli 10 hypyn käännös, pitkä väli ja piti saada sisäreunalta koira käännettyä. Vähän vekkiä ja kääntyä itsekin kohti seuraavaa hyppyä. "Kisapätkässä" käännös 10 ei sujunut ja hyppäsi pitkäksi tai hyppäsi ristiin hankalaan suuntaan käännöstä ajatellen. Tollaisissa pitäisi olla tarkkana vaikka vauhtia alla. Piirroksesta olin kyllä varautunut asiaan. Treeniä hyppyihin mitkä käännytään vauhdista eri suuntaan kuin mihin esteet linjaa.. Kokeilin ensin valssilla hypyn 11 missä peruutinkin ja siinä sai kalastella koiraa. Paremmin kun otti puolivalssilla jonka aloitti jo ennen kuin koira hypyllä ja päästi, kun koira linjalla putkeen. Kokeiltiin myös vastakäännöstä "siivekettä 11 halaillen".

Gava oli aika jahtausmoodissa nämä pyöritykset ja olinhan niissä aina vähän edellä näyttämässä. Joten Gava huutaa räksytti koko pätkän! 8-17. Yleensä se saattaa joskus kommentoida vain myöhässä olevaa ohjausta, nyt mentiin vähän Gavan mukavuusrajan yläpuolella. :D 13-14 välistäveto sujui hyvin, hyppy 14 ristiin ja valssilla putkeen. Sama 16-17 väliin, mutta tässä vastakääntö kun tuntui että putki syöttää vähän eri suuntaan. Hyvin putkeen asti. Puomi ok. Kepeille aika suora lähestyminen. Halusin treenata tähän päällejuoksua kepeille, ehdin ehkä 2m. Liian huolimaton heitto hypylle ja hyppäsi väärään suuntaan minkä olin pistänyt aiemmin merkille. Vähän varmistin keppejä ja en ehtinyt. Kepit oli tärkein onnistua. Erikseen hypylle, pituus ja putken 2 pääty (putki 23).


Lähetys kulman hypylle 24, päällejuoksua 25 ja putken 2 pääty. Takaakierto pyörityksen 27 palkkasin. Uusiksi 23-30. Takaakierto 27 jälkeen pitkä väli hypylle 28. Sitten 29 ja käännös hypylle. Tämä sujui vähän vahingossa, jäin 28 hypyn luokse miettimään jatkoa tai sitten alitajunnasta rytmitin seuraavan käännöksen. Puomilla tahalleen häiriönä juoksin vähän ohi kohti putken suuta. Palkka kontaktista. Putkeen 31, takaakierto 32 (tässä tuntui että peittää siivekettä mutta ei ollut ongelmaa). Out-out takaakierto 33, meni helposti yhdellä lähetysaskeleella. Sitten 2 pää putkeen, jo hypyn takaa vähän haltuun.

Radalla pyörityskohta tuntui vaikeimmalta muistaa, tyytyväinen että muistin sen! Lenkillä mietin sitä päässä ainakin 5 kertaa, piti muistaa sujuvasti kaikki ohjaukset. Mietin myös muistisääntöjä "vaikeampi putken pää" ja 13-14 ja 16-17 oli aika samat ohjaukset. Tutustuessa mietin toiseen suuntaan pyörityksiä jotka sekotti päätä, mutta ne oli selkeästi pidempiä ja hitaampia.
Sain palkattua osan käännöksistä, noita mihin tultiin lujaa 10 ja 21 sekä 11 ja 27.

Treenaa:
- kepit 90 astetta umpikulma
- kepit estemeressä
- persjättöjen siedätys
- kovaa vauhtia ja käännös eri suuntaan kuin esteet linjaa

Myöhässä nautiskeltiin 1.4 kisojen nollahamppari :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!