Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutaja
ja TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

8.4.2018

Teemulla takaakiertoa ja in-in

Sunnuntaina Teemu Linnan koulutus AST:n kouluttajille. Tämä oli nyt 2/3 kerta. Olin päättänyt että tehdään nyt suunnitellusti jotain teemaa/tekniikkaa. Olin miettinyt takaakierto, in-in (ja tärkeysjärjestyksellä jäi käännöskäskyt, kontaktit ja eteenmenosuora 23-26).


Tehtiin 18 hypyn takaakiertoa. Tai aloitettiin se temppuidealla. Kurretempusta voisi hypätä riman yli, no kurremeni rimalla tassuilla seisontaan tai takajalkaseisonnaksi.
Erikseen sitten hypyn yli sukellusta apparin namille. Edettiin siinä 30-50cm rimoihin. Ponnisti hyvin ylös ja laskeutui alas. Painonsiirto siis tapahtui.

Sitten takaakierto ja Nova sai hypätä ristiin namikupille. Ekassa katsoi vaan muhun. Sitten yritti kääntyä kohti mua ja sitten muisti alustan. Sitten saatiin hyppyjä suoraan alustalle. Kaikki 50cm rimalla hyviä.
Nämä pitää tehdä myös korkeemman riman kanssa. :) Ja jatketaan jumppia. Ajatusta ylöspäin hyppyyn takaakierrossa ja toinen puoli myös. Koska tässä tuli sen verran hyppyjumppaa, Teemu laski rimoja in-in hypyissä koska hyppääminen ei ollut siinä se idea.


Lopuksi in-in kohtaa 6-7 eli välistävedot. Aloitettiin 6 hypystä. Eka ilman palkkaa edessä, meinasi jäädä vähän muhun kiinni. Niin otettiin lelu esille. Tehtiin pari vaikeampaa kulmaa. Kahdesti juoksi käymään lelulla tajusi niistä, että pitää tulla ensin ohjaukseen. Voisin tietty auttaa hypyille menoa käsiavulla, mutta nyt Novan vastuulla oli hypyille haku. Olin tietty aina samassa kohtaa hypylle laittamassa, sitä täytyy treenata.

Kokeiltiin kahta in-iniä sitten ottaen putkesta 4-7. Tein persjätön ennen ekaa. Kerran aloitin liian aikaisin ja jäi lukitus hypylle 5. Tähän persjättö sopi kivasti. Eka in-in meni hyvin ja sinne hyppykin linjasi. Sitten tulikin vaikein kun hypyltä näki lelun suoraan ja itse olin aika takana. Novalle muutenkin välistävedot on aika vaiheessa ja puolivalssi yleensä vain toiminut. Yksittäisenä toka hyppy sujui kun jätin 6 laskeutumispaikkaan.


Hyvä fiilis jäi, kun saatiin hyviä takaakiertoja ja opetettua in-iniä. Nova kulki myös kivasti. Iloinen noutajapoika sai kehuja, ainakin on innokas oppilas. :) Ennen rataa Nova sai vähän rauhoittua ja käy siihen - maata. Pyörähdystempuista olisi juossut jonnekin kauemmas. :D


Su aamulenkillä Ruuti sai etsiä neljästi sormikkaat metsästä 10m alueelta.

Gava taas teki merkkiä kosketusalustalla ja laitoin kapulat taakse. Ensin pari toistoa hetsattuna ja kapulat valmiina. Hyvin teki. Sitten vein kapulat että tuli odottelua. Ihan aavistuksen hitaampi, mutta hyvä silti. Sama vielä kerran. Varmasti juoksi alustalle samaan asentoon.


Tiistaina Novalle takaakiertoläksyä. Ensin matalasta rimasta kasvatus korkeaan rimaan ja tehtiin istumasta hyppyjä syömään nami matalalta toiselle puolen. Kokeilin ensin korkeaa suoraan, mutta Nova ei muistanut ponnistuksen ideaa, matalasta kasvattaen taas sujui. Sain nurmikkoon maahan iskettävän hypyn niin että oli huterana pystyssä, joten piti tukea toisesta reunasta. Nova yritti alkuun tassuja rimalle ja joissakin osui rimaan. Korkea rima toi haastetta, ainakin ettei tulla ali ja että hyppäsi samalla tavoin. Samantyylistä voiman käyttö harjoitusta ollut hyppytekniikassakin setpoint treenissä, hyppy enemmän ylöspäin ja sitten niistoa on treenattu myös samalla idealla, Gavalle mutta Nova ei ole päässyt siihen vielä. Käy samasta treenistä. :)

Sitten vauhdista takaakiertoa tai lähetyksellä siis ja palkkasin ristiin toiseen laitaan kädestä. Tässä tuli erottelua käskyyn ja ohjaukseen kun lähetin riman keskikohdilta (1-2m päästä) kiertoon ja osan Nova hyppäsi hypyn suoraan jos lopetin ohjauksen yhtään liian aikasin. Mutta myös sai oppia erottelemista. Näin käynyt treeneissäkin että jos vain jää tilaa hyppää hypyn väärältä puolelta. Hyppäsi kaikki paitsi kerran ilman pudotusta. Mutta näytti siltä, että vähän veti takajalkoja alle. Ei ihan yhtä nätti hyppy kuin jotkut Teemulla.
Menin treenin jälkeen katsomaan vielä mittanauhan kanssa kun hypyssä ei ole korkeuksia ja yritin arvella 50cm. Laskien maasta (piikkiä osa) niin korkeutta olikin 56-57cm eli olikin ihan korkea!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!