Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

28.4.2018

Kauden vikat agilityt

Perjantaina oli talvikauden vikat Saijan treenit! Äkkiä mennyt koko talvi eikä ollut paha olla + 10 asteen hallissa eikä kuin ihan alkukaudesta ollut vaikeata 21 päättyvät treenit. Nova teki alkuun medejä, kepit tuli ekaa kertaa ohjattuihin treeneihin ja samoin kontaktit. Nyt ne alkaa olla suht välillä omatoimitreeneillä siinä vaiheessa että sujuvat yksittäisenä tai pikku pätkässä. Gava taas mammalomaili suurimman osan ajasta ja keväällä palaili, sitten vuoroteltiin tai tein vähän molempien kanssa. Gavan kanssa mentaalipuolella iso kehitys ja saatiin tärkeitä ohjauksia toimimaan (saksalaiset, päällejuoksut) sekä rimoissa edistystä (kun ei palkkaa jos tippuu) ja radanluku kehittyi.

Nova sai tehdä alkuun. 
1-6: in-inillä 2 hyppy (eli kroppa kohti koiraa, merkkasin kyllä vasemmalla kädellä ja kroppa auki ja katse mihin halusin koiran). Sujui hyvin. Ehdin valssin hypyn 4 taakse. Eka persjättö 6-7 väliin pelotti, hirvittämisen takia juoksin siitä vain suoraan. Katse taisi jäädä pois enkä näyttänyt hyppyä 7 ja putkea. Nova juoksi seuraamiseen. :D Ja minä palkkasin.
5-8: Otin vähän etumatkaa, kun oli runsaasti aikaa tuntui helpolta. Nyt hyvä persjättö ja ohjasin hypyn ja putkeen. Nova tuli 45cm rimoilla aika lujaa!

8-11: tämä pätkä kahdesti. Ekassa pientä kyselyä. Toinen parempi. Takaakierto valssi 9 hyvä! 10 hypyllä käännöskäsky.

Nova oli leluralleista jo aika lääh lääh niin oikaistiin rataa 18-19, kepeille sisäänmeno ei sujunut. Erikseen sitten tokalla oikein? Lopussa kepit vielä etupalkalla, onnistuikohan tokalla taas. Ekassa yritti lopussa oikaista palkalle. Hyvä focus oli eteen. Ilman ohjureita siis kepit ja suoraan.

Puomi 23: ensin sivusta ok. Sitten alasmenon ylhäältä. Koko puomi myöskin ok, huomasi että mietti vähän putkea mutta teki päätöksen jatkaa eteenpäin kun putki sen verran alempana.

20-23: putkeen lähetys. Pieni törkkäisi takaakiertoon ja päällejuoksu hypylle. Muistin katsoa koiraan. Sain vähän pyöristettyä 22 hypyn käännöstä. Sitten jätin ohjaamatta puomilla, juoksin vaan vähän jäljessä ja lähti hakemaan putkeen. Sitten uusiksi hyppy 22 ja ohjasin selkeästi puomille, nyt sujui. 2on-2offissa kääntyi kohti ja takajalat oli juuri ja juuri vielä puomilla.
Kerran puomi etupalkalle, otin pelkän ylösmenon, palkka hidasti ja teki hyvin. Kerran horjahti ylösmenon ylhäällä ja meni takajalat edellä maahan ihan siististi.


Gava kävi tekemässä kontaktit ja keppejä. Kepeillä etupalkka kahdesta suuntaa. 14 hypyltä kierrättämällä ja juoksin ulkoreittiä, sujui. Sitten 9 + 3 hypyn (samalla esteohituksia tosin vastakääntö ekaan) ja kepeille umpikulmaan. Tässä valui vauhdin takia 2-3 väliin ja oli kulmana tiukempi. Erikseen kepit ja kahdesti yksittäisenäkin yritti samaa. Sitten saatiin sujumaan hyppyjen kanssakin. Näissä olin jo keppien puolen välin yli ja varmaan liikuin vähän "kriittiseen aikaankin" eteen.

A:lle mentiin puomilta, hyppy 22 in-in maisesti tosin otin siinä vähän vastakkaistä kättäkin ja merkkauksen.

Tehtiin vielä takaakierto päällejuoksu (kuvio alla) hypylle -4 (sin 1), toiseen suuntaan, hyppy 2/6 (sin 2) tosin alkuun olin huonossa kohtaa ja karkasi takaakiertoon (ei kyllä saisi mennä vaan linjan takia jos ei käsketä! pitäisi kuunnellakin..). Saksalainen (takaakierto persjättö) sitten 24 (sin 3) hypylle, ekassa en jäänyt niin varmistelemaan kiertoa ja tuli väärinpäin. 24 hypyltä kerran rima, kun olin myöhässä kertomassa suunnan muutosta. Tuollein tehtynä oli vaikea, kun kokoajan kääntymistä ja kuunneltava suoraa vai edestä.


Nova odotti Gavan treenin ajan hihnan kanssa käy siihen- makuussa. No se paikka vähän eli, mutta ei lähtenyt juoksemaan perään. Välillä palautin sitä sen verran ettei ollut tiellä. Näin odotti hiljaa.

Huomenna kisataan ja sunnuntaina kivaa luvassa eli nähdä osaa lepakkoporukasta. Paljon on menty siitä eteenpäin, vaikka kohta tulee vasta vuosi täyteen. Samalla myös itselle vuosi omd- koulutuksia säännöllisesti ja käyttänyt myös netin videopalvelua, josta apua tekniikoiden kanssa. Samalla kuitenkin haluaa olla hereillä muista metodeista. Gavan kanssa ja sen liikkeeseen kiinni jäämisen kanssa isoin apu on löytynyt omd- treeneistä. Ja Gavan kanssa radanlukutaidolla merkitystä, kaikista käännöksistä oltava tieto kun laskeutuu edelliseltä tai jopa aiemmin. Ja että osaa ennakoida kohtia "oho miten se tonne lähti". Myöskään olematta syyllistämättä itseä ohjaajana liikaa, vaan opettamalla koiraa taitavammaksi. Novan kanssa ei varmaan olisi niin suurta merkitystä missä käy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!