Bordercollie
BH RTK1 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

28.4.2018

Läheltä piti

Kirkkonummella lauantaina kisaamassa, vikaa nollaa jahtaamassa. ;)  No ei, keskityttiin vain tekemiseen ja nauttimaan kisoista. Pikku kisoissa, jotka meni kivan nopeasti. Tuomarina Asko Jokinen. Haastetta riitti, olikohan jo melkein 3-luokan kiemuroita!? Saa olla tyytyväinen tiettyihin kohtiin, jotka ei olisi sujunut vielä viime vuonna. Itsellä oli vaikea saada ajatuksia kasaan, ei jännittänyt ja mieli pysyi ihan positiivisena vaikka haastetta riitti. Muutamilta huipuilta näki suorituksia ja miten miettivät ohjausta. Vähän mielimaassa ja ilman jännitystä oli vaikea saada itseen vauhtia ja tietyt kohdat vaati kyllä varmistusta. Pennun pallottelu myös piristi.

Ekalla radalla taisteltiin 9 astettä. Jopa takaakierto persjättö onnistui! Sitten jaakotuksessa rima, olinkohan tiellä? Sen jälkeen oli ahdas väli hypyissä, mitkä mentiin viistoon ja lähti kiertämään takaa jälkimmäisen. Vaikka yritin samalla ottaa haltuun, mutta liikuin. Kepit ei sujunut pituudelta suoraan kepeille, meniköhän 2-3 väliin. Kepit kaksi väriset. Ja pituudella jarrun takia kaatoi yhden palikan. Vaikeimmat ansakohdat sitten sujui. Hyl (karkasi takaakiertoon).

Toisella radalla oli taas ikäviä kohtia missä tuli korjattua koiran linjaa. Alussa päätin mennä tekemään valssin muurille, mutta lähti kiertämään ympäri sitä aiemman hypyn. Myöhässä oma ohjaus, kun olisi pitänyt kääntyä kokonaan eikä vain "pitää kiinni". Tässä kohdassa mietin myös "pyörittämistä muurilla mutta siinä riskinä A. Siinä ei olisi ollut niin kiire. Sitten kepit sujui vasta kolmannella! Koettelee jo hermoja tuollainen. Kokeiltiin ulkona ja kaikki sisäänmenot oikein vauhdista hypyn kautta. Hyl (liikaa kieltoja ja lopussa takaakierto jäi pois). Video tokasta radasta, vaikkei siinä hirveästi ole katseltavaa..

toka rata 

Kolmos rata oli niin lähellä! Selvittiin alun pakkovalssi, valssi kohdista rimoitta. Keinu ok ja takaaleikkaus pituudelle. Ehdin työntämään takaakiertoon n. 20m päässä. Gava vaihtoi onneksi kiertoon. Takaaleikkasin puomille, kun ei persjättöä ehtinytkään. Tiukkakäännös puomilta muuri, rengas ja sitten hyppy. Johon suunnittelin leikkauksen, Gava lenkitti kuitenkin jo vähän vauhtipätkästä ja taisi laskeutua toiseen suuntaan. Ehti hypätä esteen jo takaisin. Ehdin miettiä sitä hetken kunnes hyppäsi. Olisi pitänyt vain jatkaa omaa ohjausta eteenpäin, ehkä olisi vältetty. Loppu sujui hyvin, ansahyppy ohittui kaaressa, taisin tosin tehdä siihen jarrua. Tämä oli jo lähellä jos leikkaus olisi sujunut! Ja tällä radalla ei ollut keppejä! Hyl 

Treenaa:
- kohdat missä lähti takaakiertoon ja kiersi hypyn
- kepit!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!