Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

19.5.2013

Illan tokot lähikentällä häiriöpaikkiksilla + pohdintoja

Saila ja Aidan tuli pikaisesti paikallaolo häiriöksi.

Ensin istuminen, takana oli futistreenit nuorilla ja mentiin nurtsilta, lehtien keräysastian taakse. Tai vain mä, Saila oli näkyvillä. Pyysin niin, että pyytää Aidanin vähän ajan kuluttua maahan. Hyvin Ruu istui, arvioin 2min, kun unohdin taas laittaa ajanoton päälle.

paikka makuu: saila tuli eteen nyökkäämään, ekalla kertaa kuuroili, ja sanoin toisen käskyn. Sitten piiloon käymään, laskin 10s ja sitten takaisin. Uudestaan vielä edessä nyökkäys, että saatiin nopea maahanmeno.. Virittelynä on ollut maahan sana, ennen liikettä.

Sitten jäin yksin treenailemaan ja ai kun Ruuti oli pätevä! Sen kanssa on niin ilo treenata nykyisin. Leikkauksesta on kyllä niin paljon, hyviä puolia meille. Muistaa vain pitää ruuat loitolla ja hyvän kunnon takajalkojen lihaksissa.

zeta: alkuun oli niin sinkoomassa merkille.. sanoin katso, kuten seurauksen alussa. Seiso ja istu, hienosti meni! Meidän ongelmana on kai käskytys tai muu häiriö. Seisomisen häiriöksi tein sivussa ja takana edestakaisin kävelyä ja pyörähdin ympäri.

ohjattu: tänään vasen, laitoin pienempiä merkkejä myös häiriöksi, merkin ja kapuloiden väliin. Hienosti sujui. Tehtiin vielä merkkejä, kierrolla ja stopilla. Heitin kapulan aina jommalle kummalle sivulle, Ruu tietää kuitenkin, että merkin kautta mennään.

Tunnari: Ympyrän tapainen, hyvin tuli oma. Meni laukan ja ravin sekoitusta edes ja takas. Koitin sitten erikseen pelkän oman hakua, ei siinäkään saatu ehjää laukkaa edes takaisin. No menkööt. :D Tunnari taaseen sujui taas toistamiseen. Vaikka lelun heittelyn jälkeen tehtiin. Tunnarilaskuri 94+2=96

kaukot: kerran Ruu ei olis halunnut tuoda lelua, niin tienattiin sitten leikkimiseksi. Seisomaan nousu, nyt käskin down käskyllä maahan (millä viimeks nousi, nyt pysyi). Laskin 5s ja palkka. Sitten istumisella kans aloitus. Vaihteeks tällaiset helpot 15m.

seuraus: palkatta, juoksua, sivuaskelia, hidasta ja tavallista käännöksillä. Peruutuksen jälkeen palkka. Hiljaiset sivuaskeleet.

Sujuipas hyvin, en tiedä mikä zetassa on, ehkä mä hätäilen käskyttäessä niitä käskyjä, tai Ruutia häiritsee myös se käsky- sana. Vaikka lelulla palkkasin ja innostuin riehakkaammin kehumaan, ei haukkunut tai äännellyt.
Avattiin pyöräilykausikin päivällä, 2km porukoilta kotia. Melkein loppuun päästiin kun kapealla tiellä, Ruu päätti rähinöidä?! parin pikku mustan buldogin tai muun kanssa. Karkas remmistä, enemmän oli räyhäämistä, sitten sai kyllä sättimiset ja nolona sai kävellä perässä kotia. Vähän meinas tuijotella Aidania, kun tultiin mäkeä kohti. Ruuti sai Berran treenihihnan tai meillä arkeen, sopi hienosti valjaiden fleecen väriin.

Leikkauksen plussat ja miinukset, kerran kun yleensä kysytään.

+ turkin laadussa, ei meillä vaikutusta, koska sitä oltiin ajeltukin aiemmin
+ suhtautuminen muihin koiriin parempi, leikkiikin välillä tai inhokkien kanssa tulee remmissä toimiin, eikä tuijottele
+ tokossa ääntely erityisesti piippaus katoamassa, lie leikkauksen vai hyvää koulutusta. ;D Kisojen välit ja muut nuuskimiset poissa
+ ei tarvetta merkkailla
+ ei nuoleskele pissoja
- takajalkojen lihakset voi heiketä helpommin
- varastaa ruokaa, jos unohtaa näkyville

2 kommenttia:

  1. Sansille on suunnitteilla myöskin tuo 4.8. tokokoe Vantaalla ;) EVL tietysti :D Oot varmaan Ruutin kanssa tulossa?

    VastaaPoista
  2. Joo Ruutin kanssa nyt kerran kun ne Rampen kanssa on samassa luokassa. Tossa aiemmissa kokeissa löyty niin hyvin vapaita paikkoja. Jospa mahduttaisiin molemmat!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!