Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

23.4.2014

Eka fyssari ikinä!

Nyt mäkin olen viiisastunut vähän lisää. Mentiin ekaa kertaa fyssarin Petra Niemenpalon kotivastaanotolle. Kuulin hänestä kehuja ja aikakin löytyi nopeasti, kun pääsin suositusten kera. ;) Alkuun katsottiin liikkeet (viimeksi hierojalla tehty näin). Reippaassa ravissa, normaalissa, käynnissä ja mun ympäripyörimisessä molempiin suuntiin. Hyvä, että lähdenyt sen jälkeen kävelemään kuin juoppo. :D Kun päässä vähän tasapaino heitti.

Sisällä Ruuti meni vähän pälyillen huoneeseen ja olisi halunnut terassille. Pieni testaus vastakkaita jalkoja nostaen miten tasapaino pysyy. Kuulemma paremmin, kuin joillakin bortsuilla. Ainakin paimentavilla voi tasapaino peittää alta ja paimentaessa koira menee niin etupainoisesti. Suhteellisen hyvin Ruuti pysyi. Tolla jumpalla, ei myös pitäisi saada koiraa jumiin.

Sitten ehkä 45min käytiin koira läpi molemmin puolin. Keskiselässä oli jäykkyttä ja jumia. Se on voinut näkyä Vapullakin käydessä huonoina selkälihaksina tai selän käyttönä. Lisäksi vasemmassa lonkassa oli jumia.

Juteltiin myös lonkille, miten tärkeätä on hyvä lihaskunto. Niille hyvää tekee, myös hyppytekniikka sarjat. Vapun neuvoma takajalkojen voiman käyttöön Set up- harjoitus (matalahyppy, 4 jalkaa, okseri max 30cm).
Hidasta kävelyä metsässä epätasaisella alustalla, ryteikössä. Remmissä tai käskyn alla, kuitenkin niin ettei seuraa. Uiminen tekee myös tosi hyvää.

- vastakkaisen jalkojen nostot. 10 krt/puoli

Tasapainotyynyllä:
- Etujalat korokkeella. (Takajalat tasapaino-tyynyllä halutessa.) Työnnä koiraa lonkasta sivulle niin, että koira nojaa kättäsi vasten. Koira ei saa ottaa sivuaskeleita. Pidä asento n. 3 sek. Toista 10 kertaa kummaltakin puolelta joka toinen päivä.
- Ej nostot: ej korokkeella. Tj tp-tyynyllä. Nostele vuorotellen ej. Toista 10 kertaa kummallakin jalalla, joka toinen päivä.
- ej korokkeella. Tj tp-tyynyllä. Nostele vuorotellen Tj. Toista 10 kertaa kummallakin jalalla, joka toinen päivä.

- Laatikkotreeni
Koira nousee hitaasti laatikolle askel askeleelta.
Ej 3 sek
Kj 3 sek (kaikki jalat, selkä kaartuu)
Tj 3 sek
Myös peruuttaminen. Toista 5 toistoa.

- Peruutukset, pää alhaalla. (selkä pyöristyy samalla)

Korokkeella:
- (Tj korokkeelle) punnerra. Toista 10 kertaa kummallakin jalalla, (kumarrus, vahvistaa etupäätä)
- Tj alla koroke, ej tp-tyyny. Nostele vuorotellen tj. Toista 10 krt/pvä
- Takajalat korokkeella. Koira pyörii etujaloilla ympäri koroketta. Molempiin suuntiin 3 kertaa.
- Etu korokkeella. Koira pyörii takajalat ympäri koroketta. Molempiin suuntiin 3 kertaa.

Yleisesti aika hyvässä kunnossa siis. Vielä lihaskuntoa lisää jumppaamalla. Nyt 2 lepopäivää ja sitten voidaan alottaa jumpat. Yritän alkuun ainakin tehdä jalkojen nostoja ja kumartamisia. Tasapainotyynylläkin voi tehdä jotain. Etujalat koroke, takajalat tasapainotyynyllä ja 10 nostoa, joka jalalle. 

Koiran pannan sijaan tilasin itselleni käsikorun 6e posteineen (Wulffin)

Fyssaria ennen oli aikaa kulutettavana ja muistelin vanhoja aikoja.
Ajoin ala-asteelleni Taavinkylän koululle, minkä metsissä lenkki.
Tehtiin pikku tokot koulun kentällä. On se vaan tyhmä tehdä jotain yksin. Ruuti on niin paljon laiskempi. Tietty opetusvaiheessa on kiva tehdä lenkeillä jotain missä näkee, että koira oppii. Mutta ihan eri vireellä se tekee eri tavalla. Seurausta keskityin oikeaan käännöksiin ja palkka niiden jälkeen jos jäi jälkeen ja korjasi.
Yksi kauko siiirros, hyvä. Sitten Ruuti haluskin mennä lelun kanssa varjoon.

Jos joku on perjantai illan menoa vailla, niin AST:lla on eka nasta cup eli agiepikset! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!