Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

12.4.2014

Kisamaiset tokotreenit

Tänään oli mun Fb:n kautta järkkäämät kisamaiset tokotreenit. Halukkaita löytyikin 6 evl- koirakkoa ja yksi alo-koira. Saatiin vedettyä lähes alkuperäisen suunnitelman mukaan. Rakennettiin kaksi kehää, joissa molemmissa 4 liikettä. Väliin kehänauhaa. Keli päätti olla vesisateinen ja se vähän vaikeutti "tulosten" kirjaamista. Hoidettiin kommentit lähinnä suullisesti ja numeroiden miettimiset pikaisesti riippuen "tuomarista". Ruutin aloittaessa ensin paikalla olot. Pieni virittely ja kehään. Sen jälkeen palkkaa ja mentiin molemmat kehät. Kehien välillä vähän kinkkupalkkaa. Ei ehtinyt niin nostattaa virettä ekaan kehään, mitä treeneissä yleensä vire on. Sitä se tosin usein on kisoissa, vaikka yrittäisikin nostattaa esim seuruuseen.
Kehä 1, EVL: Seuraus, ohjattu, zeta, kaukot
1. Tiia & Ruuti evl / liikkuri Satu
2. Lea & Zero evl / liikkuri Saila
3. Satu & Nappi evl / liikkuri Leena
4. Inka & Sätkä evl/ liikkuri Lea
5. Leena & avo-evl koira/ liikkuri Tiia
6. Saila & Maro evl / liikkuri Inka
Kehä 2, EVL: Hyppy, luoksetulo, ruutu, tunnari
1. Wilma & alo koira / liikkuri Leena
2. Tiia & Ruuti evl/ liikkuri Leena & Inka
3. Lea & Zero evl/ liikkuri Inka
4. Satu & Nappi evl/ liikkuri Saila
5. Inka & Sätkä evl/ liikkuri Satu
6. Leena & avo-evl koira/ liikkuri Lea
7. Saila & Maro evl/ liikkuri Tiia

1. Paikka istuminen 2min, 9-10: Mentiin autojen taakse. Ruuti istui ihan nätisti. Zeron ja Maron välissä. En nähnyt vakoilla sitä. Wiccan huuto kuului autosta, kun hänet kehdattiin jättää yksin sinne! :D

2. Paikalla makuu 4min, 9-10: häirittynä. Hyvin meni maahan ja ylös. Toki nyt vähän nopeutta vois olla enemmän. Otti kivasti kontaktia, kun maahan käskemisvuoro lähestyi. Lonkalla oli kuten aina, ihan hyvin taisi makoilla. Osasin jättää suoraankin.

Kehä 1:
3. seuraus 6-7,5: Ruuti meni aika matalalla vireellä. Ainoa pienet ääntelyt sivuaskelissa. Tuli paikallaan käännöksiäkin, niitä harvoin tulee tehtyä. Paikallaan täyskäännös sujui hyvin sivulle käskyllä. Paikallaan täyskäännös ja seuraamaan, siinä ei kannata käyttää perus "seuraa" sanaa, kun Ruuti ei osaa odottaa niin tiukkaa käännöstä. Parempi siis käyttää samaa kuin paikallaan kääntyessä, kuulostaa nyt niin itsestään selvältä. ;)

Huomautin vähän huonosta seurauksesta kahdesti. Ekalla kertaa ei tuntunut ollenkaan kuuntelevan ja koskin vähän. Jossain kohtaa jäi pikkusen jälkeen. Teki siis aika samaa seurausta mitä kisoissa, vähän parempaa kuitenkin. Välillä oli sitten taas nättiäkin. Joissakin käännöksissä jäi vähän jälkeen tai kontakti karkasi. Jälkeenpäin mietin, että olis pitänyt tehdä kehän vikana ja keskeyttää hyvään kohtaan ja siitä palkalle. En haluaisi niin rikkoa kisamaisen tuntuista treeniä, sillä että palkkaan. Sitten voi tehdä ihan eritavalla palkan jälkeen. Sellaisia treenejä tehdään muutenkin niin usein. Ja tuollakin olisi ollut eriasia seurauttaa nostattavan liikkeen jälkeen. Tehtiimpä nyt vaikeimman kautta. :D Tollaista seurausta tehtiin kyllä ehkä viime 1-tuloksen kokeessa (7,5).


4. ohjattu, 8-9: Merkki ihan ok ja aika suora. Voi olla, että merkin stop käsky jo aiemmin "ettei ennakoi käskyä". Tehtiin vasen ja se tuli hyvin. Ihan aavistuksen vino sivulla? Tuli oikosulku, kun katselin muita ja nyt liikkuria, että oliko se 5 vai 10m väli. Tarkistin eli 5m kapuloilla, monilla tulee sellainen 6-8 askelta. En kuitenkaan haluaisi helpompia treenejä tehdä kuin kisoissa. ;) Mittanauha sen pitäisi olla mukana, kuin raksamiehillä :D

5. zeta, 7-8: itse mokasin ja menin ekan merkin väärältä puolelta. Riippuisi tuomarista, miten arvostelisi sen. Tuli ihan oikosulku, kummalta puolelta pitää kävellä. Zeta on kyllä sellainen, joka on pohdittava kehän ulkopuolella jo, ja nyt ei ehtinyt. Liikejärkkä saatiin kehässä eli seiso, istu, maahan. Teki kaikki asennot oikein, en huomannut mitään tassujen liikutteluakaan. Seurauskin aika ok.

6. kaukot, 8: mun moka, kun sekoitin liikkurin käsimerkit (3 eri) ja käskin Ruutiin yhteen extra asentoon ja ehdin vielä korjata. Tosi pätevästi teki. Ei ottanut häiriötä viereisestä kehästä (tosin meille ekana tuli alo-koira kun muille ruutua, luoksetuloa ja hyppyä, en tullut ajatelleeks järjestystä suunnitellessa!) Liikkui ehkä 5cm. Ilman mun mokaa joku 9-9,5. Mokalla "ylimääräinen käsky".

Kehä 2:
7. metsku hyppy, 5: tuli vinkumista, kun haki kapulan. Otin vieraan keskikokoisen. Ruu haki hyvällä vauhdilla ja takas tullessa tiputti kapulan jalkoihin. Ota siitä. :D No normaalisti tehdäänkin kevyemmällä.
Heitin ihan vinon heiton, hienosti sen haki.

"Jos koira pudottaa noutoesineen ohjaajan viereen, josta ohjaaja ottaa esineen paikaltaan liikkumatta,
korkein mahdollinen arvosana on 5 edellyttäen, että koira siirtyy käskystä moitteettomasti perusasentoon." Muistin alemmista luokista vain numeron 7. Numeron 7 voi saada, jos koira oma-aloitteisesti olis nostanut ja tuonut. Sama numero, jos olisin pudotuksen jälkeen käskenyt uudestaan tuoda. Kiltiltä tuomarilta 5, kun periaatteessa vielä ääntely vähennettäisiin.

8. luoksetulo, 8: tuli tasaista vauhtia kaikki pätkät. Seisomisessa katseli Inkaa. Ihan ok pysähdys, ei pysähdy hiekkapöllyten, muttei myös hiippaile käskyn jälkeen. Maahanmeno aina jotenkin näpäkämmän näköinen, vaikkei sitä treenatakaan. :D Ihan aavistuksen vino sivulla.

9. ruutu, 9: Ruutuun ohjaus oli "yleisön laidalta". Nätisti kulki sinne tule-käskyllä. Bongasi jo paikkamakuussa ruudun ja virittelin uusiksi. Ruutu oli punainen, pinkeillä nauhoilla, vähän vaikea joillekin. Merkki ok. Siitä lähti vähän kohti luoksetuloa, mutta korjasi ruutuun. Ruudussa meni aika keskelle ja selvästi sisällä maahan. Kivasti seuraamaan. Vaikeinta oli seuraamisesta pysähdys, kun lähellä oli kasseja, joskushan seinäkin voi häiritä. Pitää jemmata sen paikan lähellä tokokassia tai joku ihminen. Ruudussa ehti pysähtyä ennen mun pysäytys huutoa.10. tunnari, 7-8: Rivissä kapulat. Ruuti tarkasteli kahdesti omat. Oli kuulemma päästänyt pienen vinkaisun, napatessaan oman ja lähtiessään tuomaan. Pyöritteli kapulaa suussa ja se keikkui puolelta toiselle. Tuli vähän hampaan jälkiäkin. Sivulle taisi tulla hyvin. Epävarmuutta siis ja vähän erilainen kostealla ilmalla. Saatiin vieraat kapulat myös. Kiitos Inka!

Yhteensä näin tiukasti arvosteltuna 250p, eli EVL2. Jos taas zetaa en olisi mokannut (9) + 3p, kaukoja en olis mokannut (9) +4p, tunnarista yhtä suuremmat pisteet (8) + 3p tai seurauksesta (7) + 3p. Tiukkaa tekee ja ihan pikku jutuistakin on kiinni! Ei niin pilkun viilaaja tuomari vielä helpottaa asiaa. Niin ja hypystä on normaalisti numerona 9-9,5 eli +12p. Ilman nollia on mahdollisuuksia, mutta ei kiitos myöskään vitosia.

Liikesiirtymät oli muutes aikas hienoja! Tai sitten en tuijotellut niitä niin tiukasti, mutta mielestäni pyysin aina tule- sanalla siirtymiin..

Kertoimella 4 on liikkeet seuraus, luoksetulo, ruutu ja kaukot. Luoksetulo ei tunnu yhtään muuttuvan. Mutta muihin pystyy vaikuttamaan. Seurausta ehkä voisi vähän paremmaksi saada, paitsi että se on niin tilanteesta ja Ruutin halusta riippuvaa. Se osaa keskittyä ja tehdä täydellisesti seurauskaavion tai ei tehdä niin täydellisesti.

Wicca sai tulla lopuksi ottamaan vähän sivulletuloja ja seuraamista. Vähän pöhisi muille jotka seisoskeli ja pari bortsuakin siellä oli. Tai muutamaan otteeseen vahtihaukkua. Tuli siinä vähän koirille kränääkin kentän laidalla. Pysyi kuitenkin vapaana tekemässä. Eka vähän leikittiin, se ei häiriinnyt ja toi pallon nätisti takaisin taistelusta voittamisen jälkeen. Seurausta reiteen taputtaen ja ihan ilman apua. Yksi pysähdyskin. Oikean kautta sivulle tullessa meinas tarjota vieläkin maahanmenoa, saatiin sitten onnistunutkin sellainen.
Kasseja kerätessa yli-innokkaalle bc pojalle vähän väläytettiin hampaita.

Video
- Wiccan 2 by 2 kepit eilen (on treenannut niitä Shantin kanssa)

- Ruuti hyppytekniikka setpoint  - harjoitus (1-2vk sitten) taisi jäädä linkkaamatta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!