Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

6.4.2014

Sadetokoa pitkästä aikaa! Pipo askartelua!

Ihan oikeasti pitkästä aikaa. Niin monta hyvää keliä välissä. Mentiin Emmin ja Stepin kanssa Olarinluoman nurtseille. Ne ajat on jo unohduksissa, kun märkä nurmikko oli niin ihanan tuoksuinen. Oisin ottanut tänään videolle treenejä, mutta otetaan toiste kun ei sada. Olisi kiva verrata työskentelyä, mitä se ennen oli. Ruuti osasi yllättää tänään yhdessä liikkeessä positiivisesti ja kahdesta muusta riitti treenattavaa. 

Molemmat ruudut, pinkki aavistuksen lähempänä
Paikka istu: Palkkasin kerran Stepsun ja Ruu ihmetteli. Vähän lyhyempi aika. Saatiin kuitenkin sateessa onnistunut. Sade oli lähinnä tihutusta, ei onneksi kovaa sadetta. 
Ruudut: Step treenasi eka, se nosti hyvin Ruutin kierrokia. Merkin treenausta pohtiessa, keksin laittaa kaksi Ruutua molemmin puolin. Ruutilla kun aina ruudun merkki on nenä jo valmiiksi kohti ruutua. Ja oli kiva nähdä reaktio, kun pitääkin lähteä eri suuntaan kuin ruutuun, jossa juuri oltiin. 
Merkiltä eka lelu palkka, oli suht nopea ja aika suora.Toinen ruutu, jonka Ruuti oli jo lukinnut sujui ongelmitta ja haki hienosti paikan. Tehtiin ilman nauhoja, enkä onneksi huomannut mitään eroa. (joskus on ollut vaikeempaa) 
Ruutin lenkitys/banaani ruutu. 
Toiseen pinkkiin ruutuun lähettäessä, Ruuti meni ruudun oikealta sivulta sisään. Tämän keksi joskus kisoissa, kun tuli huonossa linjassa. Nytkin ekalla kertaa lähti vähän epävarmasti ja keksi, että mennään sivusta sisään. Katsoi ruutua merkiltä, ja se oli vähän vinossa poispäin ohjaajasta eli periaatteessa, kun menee sivusta sisään, sai kiertää vähän enemmän. Testattiin, niin että lähetin Ruutin eripuolelta merkkiä ja nyt oikein, koska ei voinut lähteä lenkittämään samalla tavalla. Sitten salaa laitettiin pallo ruutuun. 
Ruutuun hakemisessa voi tulla virhe, jos lähtee väärässä kulmassa merkiltä, ei ole lukinnut ruutua ajoissa. Ruudun sijainti voi tuoda haastetta, jos 90 asteen kulmasta lyhyempi reitti on mennä sivusta tai se on ruudun ollessa vinossa kulmassa ajatusvirhe. Treeniin siis vähän vinoja ruutuja merkkiin nähden! Oon liian täsmällinen ollut merkin sijainnilla. Kosketusalusta/pakasterasian kansi myös tokokassiin.

- tauko-
seuraus:  Nätti liikkeestä siirtymä tähän, siitä palkka.Tehtiin seurausta käskytettynä ruutujen lähistöllä ja ihan niiden läpi. Vaikkei Ruuti kyylääkään niitä muuten. Tosin huomaa aina kentältä missä ruutu. Kyllä ne on joskus kisoissa häirinnyt tai näin treeneissä. Seuraus ei sitten ollutkaan niin mallikasta, kun se on nyt useamman kerran esittynyt, ilman häiriöitä tosin. 
Liikkeelle lähdöissä ja sivuaskelissa vähän ääntä. Huomautin osasta. Huomautin, myös jos kontakti tippui. Käännöksissä varsinkin, kontakti tippui helposti. Pitää toistekin tehdä eka ruutua tai että toinen koira treenaa ja sitten pitääkin seurata siellä. Palkkasin sitten ne kohdat kun sujui hyvin tai kesti häiriön. Toisessa ruudussa otin yhden pätkän uudestaan.

tunnari: Juuri päivittelin, miten tarkistelee niin paljon. Halusin myös koittaa vaikeuttaako sade tunnaria. Kapulat rivissä, vähän enemmän kuin normaalisti ja oma keskivälillä. Ruuti aloitti vasemmalta, sitten meni kapuloiden yli ja oikealle. Toi heti oman kun haistoi sen. Haistelujärjestykseen en ole kiinnittänyt huomiota tai välittänyt. Ruuti on useamman kerran kävellyt tunnareiden toiselle puolelle, ehkä tarkastaen ettei jatku ympyränä tai tykkää olla pää muhun päin. Omien joukoista löytyi tarkastelematta oma, jes!
Treenaa
- seuraus ruutujen lähellä/sisältä
- ruutua kahdella ruudulla ja eri kulmista merkiltä lähetys
______________

Treenien jälkeen porukoille syömään. Aamulla googlettelin puuvilla pipoa. Tahtoo sellaisen. Sitten löysin blogin, jossa oli kaavat ja olipa yksinkertainen. Tai melkein. Kaksi ekaa koevedosta, meni trikoon venymisen kannalta niin, että kangas venyy juuri väärään suuntaan vain pystysuunnassa. 

Mun suunnittelema heijastintassukin tuli eri kohtaan kuin luulin. Sitten vielä lila pipo, sen kangas meni oikeaan suuntaan. Siihen ompelin koristenauhan, hieman liian tiukalle vaikka venytinkin. Kaikki pipot on aika nafteja, paremmat lapsille. Äiti toimi apurina ja seurana. Myöhemmin tulee sitten nappi pipo ja haetaan vanhojen kankaiden sijaan jotain uutta. Trikookangasta riitti vain 50cm ympärysmitan pipoon (- saumat eli 49cm), mun päähän aika tiukka, mutta menee hiukset auki (ei pipon alle). Lilan kangasta riitti ehkä hieman alle se 50cm. Ohjeissa luki 55cm leveys. 

Noiden kolmen pipon tekoon meni yht 3h, mutta teko nopeentui loppua kohden. Ja nopeutettiin blogilinkin lopun vaihetta skippaamalla yksi ja ompelemalla 2 kärpästä yhdellä iskulla. 

Pipoihin oltiin myös laitettu pitsinauhaa, rusettia. Strasseja voi liimata, sellaisia silitettäviäkin löytyy. Olisi kynsiin laitettavia, kun lueskelisi oikean liiman. Kuumaliima tms.
_______________
Rally-tokokisojen 8.2 tulokset. Siellä oli kuvaajakin, mutten löytänyt kuvia. Oli se mun ja Ruutin aika nopea kun vertaa noihin muihin. Kisan toinen bortsu lähimpänä. ;)
ALOKAS
1.  Kaisa-Leena Kotamies  Maccabee High Chaparral  bordercollie  100  1:28:65                
2.  Mari Väänänen  Takkutukan Vespa  mudi  100  1:45:34 
3.  Tiia Hämäläinen  Serica's Bamir  bordercollie  99  1:24:32  RTK1             
4.  Anne Lintilä  Elohopean Pilvipouta  pumi   99  1:40:75                               
5.  Mantila Päivi  Shaking Tail Furioso  australianpaimenkoira  99  1:59:41                                                        
6.  Anne Walden  Beryllos Look My Way  welsh corgi pembroke  98  1:50:03                                                   
7.  Tiia Hämäläinen  Nordwart Upa  novascotiannoutaja  97  1:31:31  RTK1 TS                     
8.  Anne Walden  Beryllos Keepsake  welsh corgi cardigan  97  2:00:78                                 
9.  Hanne Leskinen  Eloketun Bumerangi  belgianpaimenkoira laekenois  96  1:57.60                                 
10.  Oona Mäki  Takkutukan Vihuri  mudi  94  1:54:97                                       
11.  Christina Mielonen  Mareus Dashing Faerie  landseer  94 2:43:69                                   
12.  Aliisa Lahti  Krumme Furche Fix  kromfohrländer  91  2:04.90                                           
13.  Sanna Ristolainen  Black Master´s Dreaming Of You  belgianpaimenkoira  groe.  89  1:51:00           
14.  Maija Piippo  Windedos Amaretti  australianpaimenkoira  89  2:21:22                                                       
15.  Mervi Koski  Tähtimetsä Caruso  cockerspanieli  86  1:49:68                                              
16.  Heidi Käär   Rocking Stars Angel Ambrose  bostoninterrieri  85  1:45:63                                                    
17.  Tiina Kaskinen  Aamukajon Uljas Musta  isovillakoira  83  2:06:84                                      
18.  Tea Kuokkanen  Leading-Light Sensuella Isabella  cockerspanieli  83  2:12:41                                        
19.  Minna Anttonen  Allimac's  Push-Button  welsh corgi cardigan  80  1:59:00  RTK1     
20.  Maija Piippo  Bordetella's X-Aida  australianpaimenkoira  78  2:20:25                                                        
21.  Marika Lahti  Sini-Minin Tacita  pinseri  74  2:46:34                                   
        Sanni Heikkilä  Big Lady's Mambo Rambo  airedalenterrieri HYL/<70
        Nina Väyrynen  Jalon Jäljillä Suuntana Seikkailu  leonberginkoira  KESK                     
        Mari Kiuru  Beauty-Beast vom Dilgenshof  airedalenterrieri  POISSA                            

2 kommenttia:

  1. Itsekin olen ommellut jonkun verran pipoja, mutta suurimmaksi osaksi lapsille. Modan numerossa 7/2012 oli hauska ruttupipon ohje, jos haluat kokeilla jotain toisenlaista ohjetta :) Malliin sopii mainiosti juuri iso nappi koristeeksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yllättävän helppoa, eikä aiemmin ollut tullut mieleenkään. Netistä löytyikin yksi ruttupiponkin ohje. Täytyy katsoa, jos tuohon malliin kyllästyy, jos kokeilisi sellaista. Nappi koristeena, myös hyvä idea. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!