Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

4.7.2014

7 pentua ja aksatreenit

PASILA
Aamulla Gavan kanssa junalla + ratikalla Shantin luokse pentuja kuvaamaan (6kpl) ja paapomaan. Talolla oli kiva sisäpiha, missä hengailla. Gava tuli itse junaan, kulki sylissä istuen ja ratikkaankin tuli aivan itse! (korkea ratikka) Gava pusutteli ja kelli pentujen kanssa ja alkuun juoksi jokaisen läpi. Loppuvaiheilla sai välillä komentaa, ettei liian rajusti koittanut leikkiä.
Ihmisetkin oli kivoja ja pääsi syliin rapsuteltavaksi. Pennut oli nyt 3vk, kävelivät ja silmät oli auki. Huima ero viime viikkoon, jolloin yhdellä vain silmät auki. Gava sai olla vapaana pihapiirissä ja tuli aina hienosti luokse kutsuttaessa. Sai myös leikkiä.

- KUVAT

KOTI
Gava sai olla 3h päivällä yksin. Ruuti pääsi pyörälenkkinä porukoille. Poikaystävä ehti ensin kotiin ja oli ollut ovella vastassa, mutta vielä vähän unisen oloinen. Mitään tuhojen merkkejä ei näkynyt.

PUOLARMETSÄ
Ruuti, aksa
Illan aksatreeneihin Tiia Söderholmin koulutuksessa, Ruutin kanssa. Tehtiin Agirotu open class rataa. Kivan vauhdikas. Puomi ok, vähän nopea vapautus.. Renkaan eka hajoitti ja sitten monet toistot vähän haki ponnistuspaikkaa. Tätä nyt vaan yksittäisenä, ei radalla. Itselle ongelmaa tuotti serpentiinimäinen ohjaus kohta. Kerran A pallon vierityksellä. Ja kerran valssilla kääntäen. Keinu ekalla kertaa pamautuksena, seuraavilla vaadin pysähtyä. Vaikein oli kohta mihin persjättö paras (tehtiin myös takaaleikkausta) ja koiraa kieputettiin hypyillä. Levähti aina jostakin kulmasta.

Gava, toko
Gava teki treenien jälkeen ruuan kanssa.
- Gava kiinni ja naksuttelin istumista ja maahanmenoa, kävin piilossakin. Kerran välissä myös tällainen rauhottuminen sekä pieni tauko.
- Namikäden jahtaaminen sivulla. Nyt teki paljon paremmin ja hyvällä vireellä. Ensin pari oikealla kädellä imuttaen ja vasen rapsutteli. Sitten myös pätkä vasemmalla imuttamista, teki aika suoraan ja imutti hyvin.
- Naksuttelin, kun tarjosi katsekontaktia, tätä useampaan kertaan.
- Namilla ja lelulla käsky istu ja heti palkkaus, kun teki. Voisi muistaa kehu, jonka jälkeen palkka!
- Parit maahanmenot käsiavulla, ne menee edelleen vähän oudosti asetellen itseään, ihan pienen osan painuu heti maahan.
- Ihan lopuksi imutus naminyrkillisellä ja siitä luvalla syömään rasian loppu ruoka. Hienosti muuten treenatessa luopui namikiposta, vaikka se kiinnostikin.

Kun tuli vielä koirakko treenaamaan aksaa tehtiin taas katsekontaktia ja leikkimistä. Sitten kentän puolella aitaan kiinni ja naksuttelin hyvää odottamista. Aluksi meinasi haukkua koiralle, kun olin liian kaukana. Toisen koiran kanssa Gava, myös päätteli autossa haukkuvan koiran huutavan radan koiralle, sen olevan epäilyttävä. Ja päästi vahtihaukun tapaista, lakkasi kuitenkin. Suurimman osan ajasta lähellä palkaten rauhallisuudesta ja katsekontaktista. Näitä paljon lisää.

Gava keskittyi tosi hyvin, toisesta treenaajasta huolimatta. Nyt ei passivoitunut kertaakaan. Namirasia tokoon saatiin myös sheltin katseluhäiriö. Ei kuitenkaan mennyt toisen luokse vapaana ollessaan. Palkkailin kentän laidalla, myös kun muiden koirien läheisyydessä tuli luokse tai piti katsekontaktia.

Kotona vielä iltaruualla naksutinsanalla tasapainotyynyä. Alkuun näytin namilla ohjaamalla päälle. Sitten istui ja makasi. Toin namikättä vähän lähemmäs tyynyä ja liikutin sitä välilä. Aluksi aika jäistä, kunnes neiti alkoi kunnolla laittamaan molempia tassujaan ja välillä molempia! Siihen jätettiin. Tuollaista tarjoamista haluankin!

Naksutinta ei ole täysin tajunnut. Sen huomaa katsekontakti treenistä, kun suullisin kehuin tajuaa vasta palkan tulevan. Muuten jatkaa vaan eteenpäin.

Tänään poseeraus sujui jo paremmin! Oli hyvä ekat kuvat ottaa heittämällä remmi käsilenkin painoineen ruusupuskaan. :D
2 kommenttia:

 1. Voi kun ihana blogi, kauniita kuvia ja monipuolisia postauksia :) Ja siis kiinnostavia, jäin lukijaksi seurailemaan :)

  -koiriamaalta.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Treeneihin painottuu nämä ja aina innostuksen iskiessä kamerakin matkassa. Enkä jaksa aina niin hienosäätää postauksia ja äidinkielivirheitäkin löytyy. Tosin on kirjoitus kehittynyt ensimmäisestä blogista. :)

   Teillä on myös hieno blogi! Ihanasti piirretty nuo kuvat ja yläkuvakin on kivan kesäinen. Kivannäköisiä noista seropeistakin tuli, osa muistuttaa käyttölabbista.

   Poista

Kiitos kommentistasi!