Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

16.7.2014

Leivo tonnikala-namit ja tokovideo, 16vk!

Tonnikala-juustonamit
Huomasin kerran kaverin kaverilta ohjeen ja merkkasin ylös. Aineksia löytyi kotoaja oli helppo tehdä!

2 kanamunaa
2 purkkia tonnikala hiutaleita/fileitä vedessä
max. 0,5 dl juustoa (juustoraaste tai raejuusto)
3,5 dl vehnäjauhoja

Tehosekoittimella tai sauvasekoittimella (Tehosekoittimen pohjalle kannattaa laittaa aina ensin nestemäisin aines) munat, tonnikalat (älä valuta vesiä!) ja juusto. Lisäsin juuston, kun olin soseuttanut munat ja tonnikalat. Sekoita jauhot seoksen joukkoon toisessa astiassa. 
Huuhdellessa tehosekoittimen puhtaaksi voit kaataa tonnikala vedet koiran juotavaksi. 

Sitten uunipellille 175 astetta ja 20-25 min. Valmistusaika 30 min. Antaa jäähtyä ja leikkelee namipaloiksi. Voit halutessa pakastaa osan nameista. 

Halvat namit saa laskeskelin, että munat n. 30sent yht, tonnikalaa löytyy hiutaleita esim 79sent/kpl, juustoa jos on ennestään tai muutenkin pieni määrä ja vehnäjauhoille tulee hintaa n. 15sent. Yhteensä arvio 1,60e. Kilohintana 2,60e. Laitoin 3 annosta pakkaseen ja yksi treeninameiksi. Tuli itsekin popsittua. ;) 


Pysyy hyvin kasassa, ei murene ja sopivan pehmeä kuitenkin

Tokon kimppatreenit Klaukkalan koulun kentällä. Oli tolleria, 2 kultsua, hoffi ja bortsuja. Tällä kertaa paljon porukkaa, kun silloin kerran sinne mennessä kukaan ei tullut paikalle. Avoimet tokot muillekin roduille, vaikka onkin tollereiden vuokraama. Rasmuksenkin hain mukaan, kun ei ollut nyt mökillä. Kaikki koirat aitaan kiinni. 

Paikkaistuminen, Ruuti: Hyvin
Paikkamakuu, Ruuti: Hyvin ekalla käskyllä maahan ja ylös. Piti hyvin kontaktia, eikä kiinnostanut muut rivissä. Maahankäskyissä oltiin toka vika ja 2 koiraa ennen. Yksi sanoi maahan, sillä painotuksella millä mä yleensä ja nytkähti. Meidän edeltävän käskytys ei taas häirinnyt. 

Kävin useampaan kertaa palkkaamassa myös pennun ja piti Rampellekin antaa nami. Gava paikkamakuussa haukkui loppupäässä pariin otteeseen. 

Gava teki sivulletuloa, seuraus imutettuna. Luoksetulo avustajan kanssa vähän levoton, muu häiriö ei taas haitannut (avustaja syötti namia, istui mutta vähän venkoili). 
Kapulan pitoa namipalkalla tai suuhun ottoa, hyvä ote oikeasta kohtaa. Sitten testasin kapulan noutoa heittäen. Ja sitten paikallaan oleva kapula merkin takana. Ruutille opetin takakautta kapuloiden noston. Samaa voisi taas yrittää. Testattiin kapula merkin takana, saa silloin tehdä kierron. Välillä nappasi liian hätiköiden ja välillä kaatoi merkin. Videolle saatiin loppuun hieno vauhtinouto! 

Eilistä istumasta etujalat ilmaan ja läpsäisy tassut maahan on harjoiteltu tänään. Videolta näkyi, että takatassut nyt liikkuu, mutta tärkein oli mun mielestä että etujalat läimäisee. Ja meinaa nousta välillä istumasta seisomaan ja tassujen lyönti. Liikkeestä maahanmenossa taaksepäin meno ei varmasti ole ongelma. Kaukoja opettaessa silloin oltava tarkkana. 

Myös namista luopumista. Ja yritin palkata ne kohdat imutuksessa, kun luopuu kädestä, mutta silti katsoo sitä. Ei siis ole kädessä kiinni ja askeleen ei pitäisi olla pomppiva. 


Rasmus sai tehdä rally-toko liikkeitä mitä vaan keksin. Eteentulot sujui ilman käsimerkkiä, mutta oli vähän vinoja. Sivulla seisomaan nousu sujuu käsimerkillä. Ekalla ympärikierrolla liikutti tassua. 
Rampe sai vielä tehdä kahdesti toko ruudun. Ekalla kertaa oli lähteä kohti väärää merkkiä ja korjasi sivusta ruutuun. Toisto hieno. 

Ruutu, Ruuti: Alkuun mä tyhmä käskytin ohjatun käskyllä. Ei ihme ettei tajunnut. Siitä sain parit haukut niskaan Ruutilta. Samalta merkiltä oli mahdollisuus tehdä kaksi ruutua. Tehtiin molemmat, toiselle lähtö toi vähän epäluottamusta ja juoksi kohti muita merkkejä. Olikin hyvä, että tänään molemmat ruudut oli tehty toisten merkeistä ja joku muu oli se pystyttänyt. Niin monesti mä olen mukana tekemässä ja meidän merkit. Ps. mulla on joka kerta vaikeuksia kirjoittaa Ruuti ja ruutu oikein, melkein aina tulisi kirjoitettua Ruutu. 

Siirtymiä, Ruuti: Tehtiin kuviitteellisia siirtymiä palkaten niistä. Ja vähän myös seurausta. 

Eilen tehtiin yksi lyhyt namijälki. Kerran vilkaisi autotietä vieressä, muuten hyvin. Noin 5-7m.


Ennen tokoa tavattiin Risu riiseni, joka on samoja ikiä. Vähän isompi. Gava tykästyi heti, mutta hihnassa sai vähän temmeltää. Vähän liian iso vapaana temmellettäväksi. Treeneissä oli myös kaksi 4,5kk tolleripentua, Gava näytti niidenkin rinnalla niin sirolta. Toisen nähdessä treenejä ja Risua ennen nöyristeli ja ryömi maassa. Sitten sai riittää hienovaraisuus. Treenien lopuksi oli kunnon riiviöpentu. Arempaa tolleria, joka oli paljon isompi muristen piti selällään maassa, kunnes otin pois päältä. 

Gava 16vk, korkeus 41cm, kotipaino 7,3kg (huomenna ke ell punnitus -> 7,5kg). Kuvakin huomenna. 

2 kommenttia:

  1. Hyvä treeninami-vinkki! Täytyykin kokeilla kun edelliset treeninamit on syötetty pakstimesta pois :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo toi maistui itselle ja koiralle. ;) Ekaa kertaa tein nameja, noi oli tarpeeksi helppoja nähdä vaivaa ja tehdä. Maistui ne koiralle kuivaneinakin taskun pohjalta.

      Poista

Kiitos kommentistasi!