Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

14.8.2014

Gava 20vk, Villen agility ja rally-tokoa

Gava täytti 5kk eli 20vk! Paino 9,2kg, korkeus 45cm (Viime viikkoon +1cm ja + 200g)
Korvat vaihtelee innostuksesta riippuen..

Gava 5kk on nyt tehnyt tokossa (sivulle, seuraa, maahan, istu, tänne, metallikapula, puukapula, kaukot m-s-m, katsekontakti, ruutu 2kpl), pk-puolelta (4kpl lyhyitä namijälkiä, eteentuloa, etenemistä etupalkalle, paukkuja 2 kertaa) ja agilitya (suoraputki, aavistus mutkaa 4kpl, keinun pamauttaminen 10cm korkealta, laatikko 2on2off, puunkierto, eteenmeno kosketusalustalle), temppuja (kosketusalusta, elefanttitemppu, 2on2off) sekä käytöksessä rauhoittuminen kytkettynä, autoon ja häkkiin. Nämä tulee äkkiseltään mieleen.
Ti iltana Ville Liukan agilitytreenit Ruutin kanssa. Rata oli kivan vauhdikas sisältäen pari kinkkisempää kohtaa. Rata oli saanut vaikutteita Euroopan radoilta. Suomessa, kun usein on paljon teknisempää vääntöä kolmosissa. Taukoa oli kertynyt ehkä se kuukausi ja korkeus oli minien ja medien välissä.

2. Esteelle selkä kohti koiraa ja kädellä merkkaus kiertoon. Sitten jaakotus.
Putki 6 oli ekalla kertaa vaikea. Sitten mun tiedostamattomasti sen onnistui sanomalla tässä ja ei ota liikaa etumatkaa. Omassa rintamasuunnassa myös tarkkana, ei saa kääntyä katsomaan koiraan. Koirasta riippuen missä kohtaa lähetys putkeen, ettei melkein ehdi juosta ohi.
A:n kontaktin palkkauksen heitin eka väärään aikaan ja sitten oikein, myös radalla A:ta.
Takaakierto 10 epäonnistui ekalla kertaa ja samoin "nollatreenissä", itse lintsasin ja vein liian lyhyen matkaa kiertoon.
Hypylle 12 takaaleikkaus, parin toiston jälkeen meinasi hakea myös kepeille putken sijaan. Vaati tässä käskyn takaaleikkauksen jälkeen ja sitten vasta kertoa putkeen. Fb:ssä olikin puhetta keppihulluista bortsuista Ruuti ei nyt niin hullu ole, mutta aika varma ja kyllä se mielellään hakee monessa ohjauksessa kepeille.
14-16 sujui paremmin juoksemalla A:n puolelta ja taas takaaleikkausta. Puomin kontakti oli tosi hieno! Kun on parit kerrat meinannut sikailla sen läpi. Oma kunto meinasi jo loppua! Pidettiin tauko. Tauon jälkeen nollatreeninä rata ja jatkoin vaikka hyl tuli takaakierron kohdassa. Onneksi ilma alkoi olla jo vähän viileämpi.

Gava kävi tekemässä suoran putken ja sitten ministi loivan putken, josta ei kuitenkaan nähnyt läpi, mutta valoa näkyi vähän. Se onnistui kahdesti ja vähän sai suostutella menemään. Jätettiin lelu aina yhdessä päähän ja sitten menin toiseen päähän lähettämään. Sen lisäksi vähän tokoili syödessä ruokaa.
___________

Tokon MM-kisa kuvia
Videot tolleri seuraa (valottunut), MM1 seuraa (valottunut myös kuvausasetusten takia)

Tollarbos Uniqa Xuper As Gun. Torstain karsintapäivän paras.Katja & Zen yksilö hopeaa! Tassua polttelee luoksetulossa
Voittajan on helppo hymyillä ja kehua! Tokon MM1-2014.Harry Pepper

_____________

Rally-tokoiltiin aamusta Annan ja hänen miehensä Heikin kanssa. Molemmat ovat kouluttautuneet rally-tokossa koetoimitsijaksi ja ylituomariksi. Tietävien silmien alla siis avo-rata läpi.

Rasmuksen kansa tehtiin kisamainen rata. Rasmuksella sujui hyvin, paitsi eteentulossa olin liian lähellä kylttiä, Ras tuli vähän vinoon ja kyltin päälle osittain. Jälkeen päin tajusin vain, että tein 360 asteen käännöksen väärään suuntaan. Katsoin silloin vain kuvaa, mutten lukenut että vasemmalle. Olisi pitänyt taas muistutella vasen ja oikea olkapää ennen tutustumista, kuten ennen tokon seuraustakin. ;)

Kylttien suorituspaikassa on tärkeä sijoittua oikeassa 45 asteen kulmassa ja siinä lasketaan koko koirakko ei ohjaajan sijainti. Ohjaajan sijainti siis riippuu kyltistä, voi olla eteentuloissa metrinkin kyltistä. Ja jok'ikinen kyltti, miltä käännytään tehdään suoraan sen edessä.
Avossa hihna on, joko kaulassa tai taskussa niin ettei sieltä lennä mikään pois. Ja tietenkään ei saa mikään palkka näkyä, jos sellainen on taskussa. Jätän kyllä treenitaskun aina pois kisaradalta.

Ruuti sai tehdä juuri kuuron aikaan, osa kuurosta oltiin puun alla. Gavan mielestä oli super ällöttävää, kun satoi kaatamalla ja oli eka kytkettynä tolpassa sateessa. Käveli, joka suuntaan eikä tyhmä sade jättänyt rauhaan!
Ruutin eteentulo aavistuksen vino, mutta muistissa. Parissa kohtaa rataan herpaantui ja piti komentaa. Istu, askel oikeaan ja koira sivulle istumaan sitä ennen perusasennossa Ruuti haahuili. Hyppy meni hyvin. Houkutus myös! Spiraalissa oikeaan palkkasin, heti parani ilme. Sivulta seisomaan nousussa teki kurren mun kättä vastaan. Treenattava! Se olis kuulemma kisa koiratanssiin, testasin ja kurre sanalla + käden laittamalla tarttuu kädestä kiinni. :D

Seuraavissa treeneissä molemmille palkattuna näitä.

Tiibetinterrieri Aiccu

Rasmukselle sain osteopaatti ajan Caritalle kahden viikon päähän ti 26.8. Sen olkapää meinaa olla nyt vähän ärtyisämpi, vaikkei sitä ihmeemmin rasitetakaan. Portaita porukoille pakosti aina muutamat, autoon hyppääminen ja sohvalle onneksi kömpii kävellen. Voi olla, että nivelrikkokin on edennyt. Nyt lepoa ja toivotaan parasta ettei tule saikkua juuri kun kisatkin tulossa.
Lueskelin ja kertailin. Pitäisi hakea sille Carthophen nivelrikkolääke pistokset 4kpl olkapäähän, voisi auttaa. Mevetissä sellaiset sai nyt useampi vuosi sitten. Lisäksi syö nyt Nutrolin Niveltä. Sen vaihtoehtoisena olisi öljystä Omega 3 + glukosamiini ja kondroitiinisulfaatti (esim ihmispuolelta halvinta mahdollista, glu, kond, molemmat, koirille Cartivet).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!