Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

17.1.2015

Hyppytekniikkaa, ohjausta, 2on-2off ja tokohyppy

Gavan aktiivi lauantai alkoi omatoimivuorolla Sporttikoirahallilla. Tällä kertaa treenattiin ihan yksin 20min ajan ja saatiin puolivälissä seuralainen avustamaan muutamat toistot. Otin videolle kaiken muun.

Video treenistä ja alla tarkemmat sepustukset.

Hyppytekniikka: Tehtiin korkeuden arviointia. Kurkkasin Ruutin muistiinpanoista niin 4 jalkaa pumppiin, 6 jalkaa, 6 jalkaa ja 9 jalkaa hyppyyn, jonka korkeutta muutetaan. Kaikki meni ihan hyvin. Kerran ponnisti aika kovan ponnistuksen 2 väliin ja huomasi, että korkein 30cm siinä myös mentiin reilulla loikalla ylös. Aavistuksen korkeammalla pää. 3 ekaa hyppyä matalin 10cm korkeus. Ja vikassa oli 10, 25, 20, 15, 30, 10cm korkeudet.
Tein kahdesti nyt myös niin, jotta näkisin mitään, että menin sivulta käskemään. Hyvin pysyi. Ehkä aavistuksen hitaammin meni niin. Odotin, että katsoo esteille ennen eteen-käskyä. Jätin nyt lähtönamin antamatta, kun Gava ekalla kertaa ei syönyt sitä jäi johonkin kurkkuun ja sitten lelulla yskäisi namin pois suusta. :D Enemmän käsikosketustavalla vaan ryhdin korjaus sivulle.

Käy siihen- makoilua: hetken rauhoittuminen. Käskin Gavan makoilemaan, kävelin ympäriinsä, palkkasin. Kävelin vielä vähän. Palkka ja sitten vapautus.

Hyppy-putkeen: Ensin palkkasin odottamisen menemällä sivulle ja siitä vapautus lelulla leikkimään. Sitten tehtiin hyppy ja mustaan putkeen ohjaus. Hyvin sujui!

Hyppy-takaaleikkaus putkeen: Toisessa kohtaa. Tarkoitus oli ekalla toistolla vapauttaa Gava sen nähden seläntaakse jätetylle lelulle. Mutta kun olin esteiden lähellä se mielummin menikin ne ja sieltä lelulle. :D Hyvin lukee, vaikken mitään ohjausta tehnyt. Seuraavalla kerralla, ei näkynyt videolle. Jätin lelun taakse, pysähdyin ennen hyppyä ja käsimerkillä vapautus lelulle, nyt hokasi. "eli takapalkalle". Kaikki jätöt istui ryhdikkäästi eikä kertaakaan nytkynyt odottaessa, viime kerralla tauon jälkeen oli vaan niin täynnä intoa että silloin oli lähdöt erilaisia.

Sitten päästiin treeniin eli hypyn kohdalla pyysin mukaan ja takaaleikkaus ennen putkea. Ei ongelmaa.

Käy siihen - makoilua: silittelin kaulaa ja tällä kertaa istuin vieressä. Hetken aikaa oltua avustajakin ehti paikalle. Siinä odotettiin, että tulee sisään ja sitten vapautus. Kivasti rauhoittuu heti tekemisen jälkeenkin. Ruuti taas ei ihan yhdellä käskyllä pysyisi.

Takaaleikkaus- harjoitus: otettiin alkuun hyppy, takaaleikkaus putkelle ja hyppy, palkkaus lähemmäs seuraavaa hyppyä. Seuraavana palkkaaja 2 hypyn takana. Otettiin putki ja 2 hyppyä ja takaaleikkaus hyppyjen välissä. Gava jonkin verran katsoi mua, mutta tajusi mennä hypyn oli. Sitten otettiin pelkät nämä 2 hyppyä, avustaja vähän lähemmäs koiran linjaa. Helpotin vähän myös hyppyjen linjaa. Gava kuitenkin tuli hyvin hyppyjen kautta, vaikka suorin reitti olisi ollut ohi. Sitten vielä yksi putki ja 2 hyppyä, joiden välissä leikkaus. Hyvin sujui ja parempi käännös kuin edellisessä!

Ratapätkä kokonaisena: päätin koittaa vielä yhden toiston, että saadaan videollekin talteen. Tällä kertaa ilman avustajaa ja pätkä sujui ilman ongelmia! Jee!

Puomin alastulolla 2on-2off: Molemmin puolin parit toistot. Tuli aika vaudilla ja parissa ulompi takajalka ei meinannut pysyä vauhdissa. Ekassa korjasi. Pari namia ja vapautus eteen namille. Vasemmalla puolella mun ollessa taas yksi epävarmempi toisto.

Mentiin jäähkälenkille metsään (vähiten liukasta). Gava jaksoi ihmetellä taas pitkään, missä on kaikki kaverit. Ei ollut yhden yhtään kaveria metsässä! Juoksenteli sitten siellä yksin niin, että takki meinas aina valua sivulle.

Treenaa: 
- focus hypylle ja käsky, eri sijainneissa mä + tarjoaminen
- putken "2.pääty" ohjaus

o o O o o O o o

Koulutin Agimestassa Espoon Koirakeskuksen rally-toko ja agilityryhmiä 2h. Odottaessa hallin vapautumista oltiin odotustilassa, käskin Gavan omalle alustalle odottamaan "käy siihen". Kiltisi odotti, vaikka 5m päässä oli kaksi vierasta koiraa. Pystyin väkertää rally-kylttejä Gavaan keskittymättä. Niin ihanasti rauhoittuu, ei olis tullut kuuloonkaan Ruutin kanssa tuossa iässä.

Gava odotti häkissä omalla alustalla.Ehdin lopussa tehdä vähän Gavan kanssa. Takin taskussa oli vähän nameja sille. Tehtiin yksin 10m luoksetulo eteentulolla.

Tokohyppyä: ekaa kertaa. Olipa omituinen hökötys! Gava meinas helposti kiertää esteen loikkaamalla sivuun. Ekalla kertaa erehdyin laittaa namin alustalle. Korkeutta oli 2 lautaa, sininen ja musta. Parhaiten hyppy onnistui sitten, että jätin Gavan 1-2m hypystä. Ja menin toiselle puolelle namikäden kanssa poimimaan yli. Oli kyllä hirvittävän "korkea" hyppy ja jännä, kun piti jättiloikat mennä yli. Hauska, kun agilityestettä ei ole koskaan yrittänyt kiertää ainakaan targetille mennessä. Saatiin hyviä toistoja muutamia, mutta myös kiertämisiä. Seuraavan kerran (sitten kun jää aikaa tai Sporttis) sotasuunnitelma voisi olla 1 lauta ja naksutella tarjoamista. Tai jos tämän päivän treeni onnistui, voi olla ettei se ole enään ihmeellinen.

Video tokohypystä :D 

2on-2off: käytiin puomilla tekemässä yksi sivuasta otettu alastulon kontakti. Hyvin pysähtyi. 2 namia ja vapautus. 

Treenaa:
tokohyppyä, kun pääsee tekemään. 1 lauta ja tarjoamista. Kun hyppy on normaali asia, sitten alusta edessä targettina.

2 kommenttia:

  1. Voi Gavaa, miten tuo hyppy olikin noin kummajainen.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo Gava oli hassu. :D Ylitse pääsemättömän korkeita hyppyjä vaaditaan. Tai oisko se mieltänyt sen samanlaiseksi kuin agilityn siiveke, että se pitää kiertää. :D

      Poista

Kiitos kommentistasi!