Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

20.1.2015

Videoitua tokoa vol.2 ja tasapainotyynyä

Yöllä oli satanut sentin lumi, mutta onneksi tiesin tokoilukohdan olevan sula. Gavan tokoja taas videoin niin pystyin katsomaan miltä näyttää ja jos jäi jotain huomaamatta. Tai tiedostamatonta. Saa myös kommentoida, jos joku pistää silmään. :) Eilisiin treeneihin oli huomattavissa parannusta.


Gavan seuraus, video
- parissa kohtaa meinas mennä eteen ja yksi ryntäyspomppu liikkeelle lähdössä
- lelulla yritti, nyt katsoa sitä seuratessa, korjatessa ok
-> parempaa kuin eilen

Ruutin seuraus: 
- tavallista, peruutusta x 2, sivuaskelia (oikeaan vähän vino pa)


Gavan stoppi kierrosta, video
- kahdella eri puulla, toisella sain pidemmän matkan. Sekoitti vähän. 
- läpijuoksuja useampia ja lelu heitto + stop, hämäysheitto, lelu heitto, hämäysheitto
- Kaikki oli hyviä ja vika hämäysheitolla oli super! oikein lukkojarrutus. Jäi polulle jäljet oikein. Oon vähän videolla sen edessä. :/ Kunnon petraus eiliseen. :)

Ruuti teki kiertoa + noutoa:
puun kiertoa, siitä erikseen palkkaa. Huutaminen kielletty. Maagisen etäisyyden jälkeen (n.10m) alkoi takkuilla. Johonkin istuminen kierron jälkeen käsimerkistä. Ohjatun kapula oli myös sivussa, sitäkin yritti yhdessä vaiheessa hakea kierto käskyllä. Mietin vähän täytyisikö opettaa oma sana merkin kiertoon.. Helpompi on kyllä vaan vaatia ettei merkillä huudeta. 

Gavalle oli haastetta, kun käskin sen istumaan siksi aikaa (makaaminen helpompaa). Vaikein oli kun yhdessä lähetyskohdassa oltiin Ruutin kanssa suurimmaksi osaksi puun takana. Sain useampaan otteeseen käydä korjaamassa istumaan, lopussa palkka kun oli pysynyt. Täytyy paikalla pysymiseen sisällyttää, myös piilossa käymistä tai osittain piilossa oloa. 
Gavan nouto & pitoa, video
- Tänään oli sitten päivä, että ennakoi kapulan tiputtamista ja tiputti sitä ennen lupaa. Otettiin nyt eteentuloja ilman kiertoa, ettei niiden takia opi tulemaan vinosti. 
- alussa eteentulot vinoja, sitten tuli parempiakin. Osassa en näyttänyt käsiapua. Namit vasemmasta kädestä, kun odottaa niitä oikeasta.
- pitämisestä ja odottamisesta palkkaa, nyt jos kävelin kohti tiputti helposti tai lähti ennen lupaa tuomaan kapulaa
- toisaalta eteentuomiset piti kapulaa paikallaan eikä pyöritellyt/liikuttanut suussa kuten eilen
- naksutin ois ollut vielä tarkempi tähän
Kolmikon Ruu, Gava ja Ras tasapainoilua, video:

- Ruuti teki ekana. Elefanttia etutassut tyynyllä ja takajalkojen laittamista. Takajalat löytyi aika helposti sinne. Tasapainoilut tai laatikko aktivoinnit on niin siistejä kaikkien mielestä! Ruutilla oli vaikeuksia odotella vuoroa ja Rassen vuoroksi lukitsin sen huoneeseen. :D 

- Gava ei taida olla tehnyt aiemmin tasap.tyynyllä. Hyvin yhdisti sen kuitenkin vadilla tehtyyn elefanttitemppuun, jonka viime kerrastakin on aikaa. Voisi naksutellen saada tuossa liikkumaan, nyt menee vähän avitettuna kädellä tai sivu-käskyllä. Ruuti taas oppinut helpoten pitämällä "tasapainoa" edessä. Kai se on jotain pallosta opittua. :D Vähän koitin myös palkkailla takajalkojen osumista, kahdesti molemmat takajalat oli hetken myös päällä.

- Rasmukselle tämä oli toinen treenisessio. Hirveellä innolla tuli, kun joutunut katsoa kahden vuoron. Rasmuksella on varmaan tasapaino heikentynyt ja ainakin kävellessä oon katsonut, ettei se käytä takapäätään ihan kuin ennen. Varmaan tekee hyvää edes tällainen pieni treeni. Tuntui olevan vaikeeta laittaa molemmat tassut samaan aikaan tyynylle. Koitin palkata, edes yhden tassun pitämistä ja että olis vähän painoakin alla. Rasmus taas osaa laatikolla tai vadilla laittaa molemmat tassut, kaikki ja takajalat (ainakin ennen osasi). Rampe oli hirveä kuolasyöppö, molemmat kädet oli niin limaset sen jäljiltä! Ei ennen ollut tuollaista, kun ei ollut niin ahne. 

Susan Garretin blogista löytyi hyvä video, missä etujalat puolipalloilla. Olis hyvä Gavalle! 
Kurretempusta takajaloille seisomaan nousuun on käytetty myös tuolia apuna. Noin 50s kohdalla videolla, löytyy tuolta sivulta.

Kävin lenkittämässä koirat ja olin siitä lähdössä niin kengät ja hattu jäi päähän tasapainotyynyä treenatessa. :D

Lenkeillä on nyt saatu muutamat hienot koirien ohitukset. Ruuti seuraus kohdassa (nopeat syö hitaat) ja Gava sen vieressä. Mulla namit kädessä ja välillä saa Gavaa huomauttaa, ettei katsele koiraan. Aiemmin on meinannut vaan tuijottaa koiria ja haluisi moikata. Tarvittaessa oon käyttänyt namin lähellä Gavaa. Ruuti onneksi on jo pro ja osaa ohittaa nätisti seuraten eikä välitä ohittavasta koirasta niin voin keskittyä saamaan G:n kontaktin. Välillä kuulee, kun muut koiran ulkoiluttajat pällistelee ei noin meidän koirat osaa mennä ohi. :D 

Treenaa:
- Ruuti kierto eri matkoilta, kapulaa matkalla häiriöksi kun sujuu
- Gava kapulan pito ja luvalla irti
- Gava eteentuloissa palkka vasen käsi ja häivytystä
- Gava irti lelusta käskystä, itsellä opettelemista ja muistamista!
 - Tasapainotyynyä ens viikolle?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!