Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

13.1.2016

Ekaa kertaa kepit ohjatuissa!

Tiistaina satoi paljon lunta Espooseen. Sade lakkasi ja kun sain auton esiin hangesta niin lähdettiin lenkille Mian ja bortsupoikien Kion & Maicon kanssa. Viihdyttiin 1,5h ja välillä tuntui, että vaati kaksinkerroin askelia jos lumi lipsui alta. Ruuti kahlasi hangessa osan matkaa. 

Auto näytti tältä iltapäivällä: 

5 porrasta kotiin oli hautautunut :D

Keskiviikkona Gava kävi kiusaamassa Novaa tai kumminpäin se meneekään. Näytti kuin poju olisi taas kasvanut. :)
Nova kävi viime la ekaa kertaa äitin kanssa pentukurssilla. Muut koirat olis kiinnostanut, mutta teki muuten ihan hyvin. Kertoja vielä 2 tulossa, kun eka jäi välistä. 


Torstaina ostin vuoron AST:n agilityyn Niinun hallille. Kouluttajana seuralainen Eva. Tehtiin valssitreeni ja ekaa kertaa päätin testata tuolla hallilla keppejä (12kpl). 

Lähdössä Gava oli aika skarppina ja paristi kun hämäykseksi pysähdyin väärässä kohtaa nytkähti. Menin korjaamaan. Tein myös niin, että kehuin välissä ja kehustahan neiti oli myös lähdössä. Vaatii taas palkkausta pelkästä lähdöstökin. 

3 hyppy pyöritettiin kuvasta katsoen alakautta niin pääsi hyvin valssaamaan. Tässä parhaat käännökset tuli, kun maltoin odottaa hetken, kun Gava hyppäsi. Kokosi kuulemma parhaiten niin. Ja valssiakin ajatellen rytmitys parempi, kiirehdin eka liikaa. Ekoilla toistoilla Gava taas oikein murisi innosta. :D

Valssi 4 hypylle pitäen etäisyys hyppyyn ja palkattiin tosta ekan kokonaisen suorituksen jälkeen. Avustajan palkasta tiputti riman, kun palkka tuli niin lähelle. 

Seuraava valssi hypylle 5 oli hankala "avokulmassa", tämän tyyppiset olleet aiemminkin vaikeita. Koitettiin myös etten liikkuisi niin paljon peruuttaen. Ja enemmän lyhyitä askelia. 

Hypyn 7 rima oli taas vaarassa kun valssasin putken väliin. Tollaista pitää treenata, ei oo sallittua tiputtaa vaikka kädet laskis! Korjasin tässä heti uusiksi pudottamisen jälkeen. 


Halusin ottaa vielä, kun oli aikaa keppejä ekaa kertaa ohjatuissa treeneissä ja Niinun hallilla. Kepit oli muoviset oranssit. Ekalla toistolla alussa virhe, toisella ehkä 8-10 kepin kohdilla. Seuraavalla myös. Palkkasin sitten heittämällä palkan 6-8 kepin kohdille. Seuraavalla onnistui sitten kokonaan oikein! Toi tapa toimii, Gava saa itsevarmuutta. :) vaikka ei kesken palkkaamista suositella koskaan, mutta joillekin toimii erilailla. Vielä toisesta suuntaa, mutta olin silti oikealla puolella eli Gavaan nähden pysyin samalla puolella. Sujui heti ekalla yrittämällä! Täytyy alkaa uskaltaa tehdä näitä uusissakin paikoissa ja tuhlataan treeniaikaa näihinkin. Millään muilla kuin onnistuneilla toistoilla ei saa itsevarmuutta. :) Vähän jännää oli tuuraajana/ryhmän toisena kouluttajana tehdä ja oli monta katsojaa laidalla :D Ruuti osasi kepit vuoden iässä ja Gava ehkä oppis ne 2v menessä :D 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!