Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja BH Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

15.8.2024

Tupla tottistreenit Veikkolassa ja Helsingissä

Ke 14.8 päivällä Veikkolassa tottistreenit kaukalon viereisellä kentällä, joka oli hiekkaa. 

Bh koe kentän kenraalitreeni. Seurana oli Lea ja bc Kiki. Oli kuuma aurinkoinen keli. Kävelin pääosin seurauskaavion läpi ja mietin miten liikkeet meni ensin ilman koiraa. Näin samalla miten omat askeleet "istuu" kentälle.

- Tehtiin ilmoittautuminen Lealle ensin. Tämä ok ja palkkasin siirtymän. 

- Sitten tehtiin Lean ja Kikin kanssa ilmoittautuminen rastiruudulle. 

- Kiki paikkikseen ja Tofu liikkeisiin. 

- Seuraus hihnassa, palkkasin liikkeelle lähdön, ehkä keskivälillä ja päädyssä. Pääty meni lyhyeen nurtsiin n. 2m, jossa meinasi vilkaista alas. Juoksun liikkeelle lähtö oli hyvä ja palkkasin sen. Hidas ok, sitten käännökset ja täyskäännös. Mentiin pysähdyksen kautta kuviteltuun henkilöryhmään tekemään silmukat ja pysähdys. 

- Vapaana seuraus "I": pari poikaa polkupyörineen tuli lähelle ja toinen ajoi meidän edestä (Gava piileksi kerällä odottelupaikassaan, Tofua ei haitannut). Palkkasin taas menomatkalla, ei taidettu ottaa ihan loppuun asti. 

- Liikkeestä istuminen: otettiin pysähdyksen kautta. 10-15 askelta, istu. Ja n. 15 askelta ja koiran sivulle. 

- liikkeestä maahanmeno+luoksetulo: tähän piti ottaa siirtymä kentän reunaan, että mahtuu tehdä. Maahanmenossa jäi ensin vajaaksi. Luoksetulon tuli suoraan sivulle. Oppinut ehkä enemmän käsiavulla tulemaan eteen. Kerrattiin eteentulo.

Osa palkoista tuli taskusta, osa etäpalkka rasiasta joka oli kassissa.

- juomatauko ja lisää nameja. 

- paikkamakuu: palkkasin jätön. Ja välillä. Sivulletulo siirtymään olin ensin liian edessä ja nousi vajaasti. Sitten yritti mennä heti takaisin maahan. Ennakoiden siis. Koitettiin ottaa rauhassa maahanmeno ja sitten sieltä käskystä ylös ja paikallaan pysyminen sivulla istuen.

--------

Ke 14.8.2024 illalla klo 20- Sirkuskentälle tottis/tokoa. Siellä oli lapsia potkulautailemassa skeittirampit täynnä (Gava sai pysyä autossa, kun pelkää) ja ohikulkijoita meni. Meitä ennen oli koulutusryhmä kentällä. Treenattiin Ellin ja tollerien Toscan ja Kauran kanssa. Kaura oli Tofun siskon tyttö. 

Tofu oli oikein liekeissä ja teki tosi hyvällä motivaatiolla! Kenttähän on sille tuttu. Kaura kävi Tofua pikaisesti alussa moikkaamassa. 

Tofun seuraus: Kaura teki paikkista reunassa. Palkkasin pätkiä seurauksesta, tehtiin vain hihnaseurausta. 

Tofun istuminen ok. 

Maahanmeno + luoksetulo: näytin pienen avun eteentuloon ja oli väljä ja vino. 

Tofu teki paikkista kahteen osaan, toinen osuus Kauran tehdessä ja kävelin vähän Kauran häiriöksi. Ja Toscan treenatessa ruutua. Paikkiksen loppuosaa meinasi nyt ennakoida. Palkkasin aina ekan maahan, kun tulin sivulle. En ole uskaltanut huomauttaa ennakoinnista, mutta toisaalta voisi sanoa "oho". Mietityttää jos ei sitten nouse, mutta oikein tehdystähän saa sitten kehut. Tofulta ei ole vielä täysin ennakointia saanut opetettua pois.. ehkä oon ollut lepsu enkä niin mustavalkoinen. 

Tofu sai osan etäpalkkaa rasiasta ja taskusta. Sekä myös leikkiä liikkeiden lopuksi. Nyt oli lelu mukana kassissa. Mutta ei treenitaskussa, josta sillä on tapana sitä repiä. Myös sen innostus hyppimiseen ja raapimiseen pitäisi puuttua, yrittää tehdä sitä välillä liikkeiden välissä. Voisin niistä käskeä esim istumaan tai maahan.. 

Gava ei halunnut myös iltalenkillä kävellä yhden omakotitalon pihan ohi, missä oli lapsia pyöräilemässä ja trampoliinilla. Paitsi kun näki Henkan niin unohti lapset. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!