Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

11.11.2013

Päivän omatoimitokot * 2 ja kuvia

Aamulenkille otin tokokassin mukaan ja mietin lenkillä, mitä treenaisin.

Ohjattu: Tein lähelle kentän aitaa. Halusin heittää väärän paikallaan, ekalla kertaa sain sen metrin päähän merkistä ja sitten vähän kauemmas. :D Merkille meni hyvin. Mutta sitten Ruu oli sitä mieltä, että toi pitää tuoda. Huusin seis ja sain korjattua niin, että olis halunnut hakea keskimmäisen. Lopulta vasen kapula tuli. Toistolla, ei häiriintynyt heitetystä kapulasta, mutta meinas mennä keskimmäiselle. Siitä ohjaus vasemmalle. Sitten tehtiin vielä oikea puoli, siihen kaksi onnistunutta. Mittasin jälkeen päin, että keskimmäisen etäisyys merkiltä 7m, siksi varmaan vähän vaikeempikin. Kapulat oli myös vinossa rivissä verraten kentän muotoon. Ja vasen oli silloin lähempänä kentän laitaa kuin keskimmäinen. Kerran palkkasin sivulla olosta, ettei niin kyylä ole.

Tällainen merkki yleensä on tai vähän suorempi
Seuraus: nopeuden vaihtoja ja enemmän pysähdyksiä. Monessa oli liian edellä pysähdyksessä, vähän edistikin kun pidin palloa kainalossa. Paremmin kun pidin kädessä seläntakana. Pitäisi keskittyä vielä, että teen itse käännökset puhtaasti ja lisää vaan pysähdyksiä. Sekä palkkaa heti ekalla askeleella. Pallon kanssa ei piippaa vaikka on hyvä vire, ennen käytin lähinnä namia.

Luoksetulo: Halusin testata mitä tekee jos heitän pallon ja käsken matkalla pysähtymään tai maahan. Jos olin takana kääntyi muhun päin vinoon. Mutta jos hieman edessä niin suoraan. Ihan oikein en tiedä miten etupalkalla koulutetaan, niin halusin kokeilla tuollaista. :D Ruutille kelpasi kun sai juosta pallon perään.

Vähän sivulta maahanmenon hiomista, niitä pitäis naksutella nopeemmaksi. Harvemmin enään heittäytyy tasajalkaa.

Treenaa:
- ohjattu: kentän reunoja kohden vinosti, häiriökapulan heitto, keskimmäinen vähän lähempänä?
- seuraus: perusasennot, oma käännöksien puhtaus, kiinnittää huomiota takapään työskentelyyn käännöksissä, muistaa palkata välillä ihan alussa, ja siitä, että katsekontakti säilyy ekan askeleen
- maahanmenot: koira sivulla ja maahan, että menisi nopeasti
- luoksetulon stoppia kierroilla? Ei olla ikuisuuteen tehty

_________________________________________________

Iltalenkin tokot @ Karamalmens Skola
Onneksi tajusin ton valaistun kentän, nykyiseltä kämpältä vain 1,5km suunta käppäillä sinne. Kuun vaihteen jälkeen 1,8km.

Seuraus: pyysin häiriöksi käskyttämään häiriökäskyjä (maahan, seiso, ruutuun -> muuttui ruuti) ja naksuttelin hyvistä kohdista. Häiriökäskyistä vaikein oli Ruuti, siinä pää vähän nytkähti, mutta suurimmassa osassa ei edes kääntäny päätä, muista käskyistä ei välittänyt. Käännöksissä käytti hyvin takapäätä. Verkkoaitaa kohti seurauksessa väisti ekalla kertaa, muuten hyvä. Pitää muistaa tehdä sitä uudestaan! Juoksusta pysähdykset oli vaikeimpia, niissä valuu vähän liian eteen. Niissä paljon lisää treeniä. Voi arvata mikä unohtui? Sivuaskeleet!

Ruutu: ilman ruutunauhoja ja matkalla oli metrin päässä luoksetulon merkit. Merkki ok. Palkkasin paristi merkin, heitin lelun kun oli merkillä ja kerran heitin jo kun oli saavuttamassa sitä. Ruutuun lähetyksessä, Ruuti teki lenkin ja kiersi kassin ja poikaystävän, sitten haki ruutuun sivusta sisään. Näytti, ettei se muistanut missä ruutu on, merkit oli liilat siinä. Toistolla, meinas mennä samaa reittiä. Kutsuin pois. Sitten olin itse lähempänä merkkiä ja nyt ruutuun, yksi korjaus ympyrä ja hyvä kohta. Kolmas toisto koemaisena, vähän hetsasin merkillä.

Ohjattu: Liikkuri vei kapulat ja kutsui väärällä ruutin nimeä ja heilutti kapulaa. Merkki hyvä. Ekalla toistolla, ei sujunut ihan ekalla. Toistolla sujui. Tehtiin vasen. Kapulat oli metrin aidasta.

Tunnari: rivi, joista nuuski pari kapulaa ja toi heti oman kun tuli eteen. Jes.

Paikka istu: melkein unohtui, mutta muistin piharakennuksella. Tehtiin häiriökäskyjä ja Ruu oli pätevä, aina kun olin piilossa tuli käskyjä (maahan, istu, seiso, kerran Ruuti). Ei totellut yhtään niistä. Kahdesti nosti vähän tassua ja kun kävelin pois taisi kuulua pari ininää. Olin aina vähän aikaa piilossa, muutamien käskyjen ajan, naksaus ja palkkasin. Ei tehty pitkää istumista. Ruuti sanasta sanoin, ettei käytä uudestaan, siinä Ruuti vain katsoi ja ihmetteli, muissa ei edes katsonut.

Treenaa:
- seuraus kohti seinää, sivuaskeleet, juoksusta pysähdys
- ruutu: kosketusalustalla paikkaa (koiran pitäis osata hakea oikea paikka vaikken näkiskään)
- ohjattu onnistumisia ja häiriötä, seuraava treeni ihan normaali
- paikka istuminen 2min, ehkä häiriökoira tai ei = häiriökäskyjä
_________________________________________________

HSKH:n tokotehis 2014 blogista Lentsun treeneissä ja muutamien muiden kouluttajien vinkkejä. Kokosin niitä muistiin ranskalaisin viivoin.

Ryhmätreenejä
- rivissä jääviä siten, jokaisen vieruskaverilla oli eri asento
- koirat jätettiin eri asentoihin, juostaan tai kyykitään koiran pysyessä paikallaan
- luoksetuloa ihmishäiriökujan läpi. Siellä lelut vinkui, pallot ja kapulat lenteli
- kutsuimme koiria rivistä luokse vuorotellen
- koirat jätettiin ensin istumaan isohkoon ympyrään selin toisiinsa, ja sitten ohjaajat kiersivät ympäri ja aina sai pisteen, kun sai toisen koiran vaihtamaan asentoa.
- sama myös siten, että jätettiin koirat makaamaan
- hauska häiriötreeni, joissa koiran noutaessa kapulaa ohjaaja vaihtoikin paikkaa toisen ihmisen kanssa -> hölmistynyt koira
- sekoileva liikkuri, pyytää seurauksen aloitusta eka joka eri suuntaan ja paikkaan ja sitten alkaa liike

Ihmishäiriötä
- luoksetulo kuja
- jäävät yrittää houkutella väärin
- ruutu/ merkki (merkin takana ihminen tai sivussa, ruudun takana hyppelehtivä ihminen tai paikallaan)
- häiriökäskyjä seuraamisessa (maahan, istu, seiso, missä ruutu..)
- asennossa pysyminen
- nouto lelujen ja muiden kapuloiden joukosta, vinkulelut, kumartelevat ihmiset
- tunnari ihminen istuu ja sen lähellä kapulat, ihminen makaa ja selänpäällä, tunnareiden vieressä ihmisten käsiä
- kaukot missä liikkuri tiputtelee kaikkia tavaroita, ihminen tekee samat kaukot vieressä

Paikalla olo
- paikalla olo häiriöt: osa tekee ruutua ja osa paikalla olossa
- paikalla olossa liikkuri heiluu edessä kun koira käsketään (maahan, sivulle)

Temppurata, voi tehdä putkeen eri liikkeitä. Suoraan edellisestä seuraavaan.

________________________________________________

Kuvia aamulenkiltä
Ruutiä ärsytti eniten alussa (vähän vinkimista, onneksi hiljaa kun tehtiin), kun otin muutamia kuvia ja mitään ei tehty. Tai sai se mennä merkille ja noutaa kapulan. KUVAT
Tää painaa!

Heitä jo se pallo!

    
Viimeistä kuukautta viedään Kilonkalliossa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!