Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

25.11.2013

Ruutin temmellyksiä 0-5v

Oon tässä viikon ajan miettinyt, tehdä postaus Ruutin temmellyksistä. Miksi se ei ole ehkä kuin kaikki fiksut ja tosikot bortsut? Tai kuin fiksu ja filmaattinen Rasmus.

PENTUNA
Kun menin ekaa kertaa katsomaan pentuetta 4vk, kuulin että sinä päivänä oli isojen koirien aamulenkin jälkeen ollut kaksi pentua ulko-oven takana odottamassa. Ruuti oli siskonsa kanssa löytänyt kaappia vasten olevan häkin (jotta on isompi) pakoreitin. Kun me päästiin katsomaan, Ruuti aloitti aitauksen yhden sivun juoksemista inisten kovaan ääneen. Tuskastuttavaa, kun ei löytynyt uudestaan pakoreittiä.

Toista kertaa mentiin hakemaan Ruutia (8vk), silloin kuulin, että Ruuti on se pentu, joka aina ruokkimisen aikaan hyppää pois aitauksesta kun ovi, missä on noin 30cm kaide kumminkin aukeaa. Ja menee isojen koirien puolelle. Se on välillä auki, kun sheltti halusi vierailla pentujen luona.

Pentuna Ruutilla oli myös kompostikehikkoaitaus yksinolossa ja vapaana ollessaan sitä sai kokoajan vahtia, älä pure sieltä ja älä sieltä. Tietyn ajan jälkeen se oppi tulemaan sieltä pois, vaikka se oli metrin korkea. Kainaloiden väliin aita ja työnnetään takajaloilla. Isompana se tykkäs aina monessa paikkaa nojailla Rampen selän päälle. Sitä sai tiukkaan komentaa, ettei lähestyvä koira sen treenatessa nameilla oikeuta vahtimaan ruokaa. Terrieriä se ei voinut ymmärtää ja meinas vain näykkiä, jos Vili tuli liian lähelle örisemään.

MALTTIA?
Ruuti ei tuntunut pysyvän bussissa tai kisoissa hetkeekään paikallaan. Kokoajan sai käskeä aloilleen. Nimim. bussissa varmaan 20 kertaa maahan käsky. Agiradan luona, se alkuun sekosi vain haukkumaan kun oli tajunnut lajin hauskuuden. Se tykkää haukkua paljon, nopeasti alkaa haukkukomennus heittämään lelua, ulkona tykkää haukkua kun nappaa lunta kiinni, agiradalla ja väleissä. Haussa ei ollut kovin vaikeeta opettaa haukkumaan. Treeneissä oli kiva tuijotella ärsyttäviä koiria, jos niiden mammat ei nähnyt.

Agilityssa oli lempparia, jos mamma jutteli kouluttajan kanssa, mennä kävelemään edestakaisin keinua. Pennusta lähtien aina säikäyttää mamma ja juosta keinulle kilpaa sen kanssa (Rasmus oli alkuun keinukammoinen). Tai kiivetä puomille ja katsoa maisemia. Mamman kanssa sai vähän neuvotella alkuun kisoissa, että miksi ei voi suorittaa aina ylimääräisiä esteitä. Uutta ei ole jos se rämäyttää renkaaseen, kiitos uudet hajoavat renkaat! Hyppää syliin niistossa, jos en ehdi alta pois.

JOHTAJUUS
3-4v iässä tuli ongelmia johtajuuden kanssa, Ruu ja Ras alkoi tappelemaan ja Ruuti räyhäsi ohitettaville koirille. Kiitos Miia Laamaselle tavasta, jolla saatiin kitkettyä pois. Nykyään on jotain mille se voi väläyttää hampaita, jos ne päästää liian lähelle tai vaan tuijottaa, osan seuraa sivulla nätisti. Ruutista on kiva joskus sanoa hau, jos toinen koira näyttää ärsyyntyneeltä ja sitten se alkaa räyhäämään ja Ruuti vain katsoo ohi kulkiessa. Pikku koirat on säälittäviä, kun ne räyhää, kukapa sellaista pelkäisi.

PAIMENKOIRAMAISTA?
Lentokoneita on aika kiva jahdata, jos on remmissä niin pomppii vain kohti taivasta ja haukkuu. Ei tosin aina. Skoottereitakin oli, mutta mamma ei tykännyt. Jos näkee, että ihminen kiertää kauempaa tai se on tummempi kuin kaikki mun tutut ihmiset, voi sanoa hau ja toinen säikähtää. Kannattaa sännätä oravanperään hihnassa, kun pelkäävä ihminen menee ohi.

Tokossa temmelti
- Avossa käveli hypyn lautaa pitkin edes takas tasapainotellen, sitten vasta ehti hypätä
- Luoksetulossa hyppäsi myös hypyn tai koulutuksessa luoksetulo puomin kautta
- Metalli on tosi ällöttävä vaikka onkin pienin mahdollinen
- Voi:ssa paikkamakuussa oli vaihtanut asentoa istu- maahan- istu- maahan ja emäntä luuli, jes hyvin meni
- Voittajassa iski hirveä ääniongelma, treeneissäkin oli oikeeta vinkumista ja ulinaa seuraus askeleenkin
- Juokse vain kisoissa ruudusta pois, kun ohjaaja kävelee kohden
- Jos tykkäät noutaa niin sano Wuf
- Namikuppipalkan takia (noin vuoden jälkeen) ei kisatilanteessa pystynyt olemaan paikalla jos käveli kohden (kaukot, jäävät)
- Ruutin motto voisi olla, kun opit yhden asian, keksi toinen jota et osaa -> ei samalla tavoin kun Rasmuksen kanssa kaikki liikkeet pysyi kasassa helposti ja niitä vain hiottiin
- Joskus voi ottaa perusasennon selän taakse "Ruuti 5,5v"

Aluksi Ruutia ei ois voinu vähääkään kiinnostaa totella koko tokokoetta, onhan siellä kivoja hajuja kaikkea muuta kivempaa. Paljon vain kisamaista treeniä ja myös ohjaajan jännittäminen vaikutti. Koska Ruuti ei ole niin luotettava kisatilanteissa ja napita mitä sitten, sen kanssa jännitin enemmän kuin Rasmuksen kanssa.

VIDEOT
Pari videota pienestä kiusankappaleesta, onni on nämä pari videota! Suosittelenkin, että jos on pentu niin kuvaa sitä. Sitä tarkempaa muistoa ei voi jäädä. Rasmuksesta vain muutamia kuvia.

- Viliä kiusaamassa 7vk?
- Hämmästyttävä peilikaveri 7-8vk
- Ruuti 5vk kasvattajan luona, haluisi löytää taas karkureitin!
- Ruuti 5vk muuta puuhastelua 

KUVIA
4vk

Kiltti söpö pentu


Collie lelu ja pari vk myöhemmin ei enää mahtunut hyllylle

Kaulukses on kiva roikkua

Näkee paremminKoirapuistossa ;)

Ruuti ja Jep
Ruuti ja FisuTilanteen tajus vasta kuvastaRuutin nykyinenkin oma tuoli, joka on paikattu
Olis puutarhurin, kokin, vaatemyyjän tai lelukaupan virkaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!