Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

30.1.2015

Paukkuja ja rally-tokokuvia!

KESKIVIIKKO Tokotreenit, Heureka
Seurana Taina, bc Mozart ja kelpie Misty
Kuvia

Gavalle:
- paikalla istu: muutama helppo toisto. Alkuun palkkasin metrin päästä, sitten kävin kiepahtamassa vähän kauempana. Kiersin, myös ympäri.
- paikka makuu: maahanmeni vähän lysyyn ja meinasi pitää kyynerpäitä ylhäällä. Tehtiin hetken aikaa ja kävin myös kauempana ja kiersin ympäri. Hyvin pysyi. Vapautin aika äkkiä, kun pelotti makuuttaa kylmässä.

- tauko

- Kapulan pito: tehtiin uudella 400g painavalla kapulalla, ohjattuun verrattuna pitää pitääkin paremmin. Meinas taas alkuun ottaa sitä liian syvälle suuhun ja välillä taas hyvin. Eteen pyytyäessä helposti myös liikutti suussa taaksepäin (kuvakansiossa). Loppuun ihan hyvät.

- ruutu: kosketusalustalla. Piti vaihtaa alustaa kesken kaiken, kun oli niin liukuvaa sorttia. Hyviä kosketuksia. Muutamassa tuli vastaan. Haluan, että jää alustalle. Sitten toin namit alustan päälle, toimii paremmin kuin suuhun antessa (alustan luona pysymiseen). Suht lyhyttä matkaa, pisin oli 10m. Oli sen verran liukasta paikoittain. Lelulla lopuksi leikkiä, siinäkin piti varoa ja annoin lähinnä leikkiä yksin kuitenkin kehuen.


- tauko

- seuraus: Tehtiin ensin sivusta kameraan nähden. Yksi pätkä namilla, oli liian jäljessä. Sitten lelulla ja heti parempi. Sitten edestä päin, hyvältä oli näyttänyt. Kuvista ensin näytti, että olisi lopussa väljä, mutta naksutin käsi on reagoinut palkkakäteen verrattuna jonkin verran aiemmin sarjakuvissa. :D Taina sanoi, myös että näytti että välillä katsoo edestä vähän lelua kohti. Mietin sitten, että voisin kyllä äkkiä välillä taskustakin lelun kaivella. Näissä kuvissa palkkasin etukautta, usein siirrän lelun takakautta.

Lentävä seuraus? ;D
Tunnariakin vois tehdä (kuvassa Moz)
Mistyn oikean puolen rallyseuruu
Tarkoitus oli suunnitella treenit, mutta sitten ei ehtinyt ja unohtui. Nyt tavoitteena kirjoittaa aina treenien jälkeen kännykkään ylös mitä pitää tehdä.

Ruuti teki:
- kisamaisesti siirtymiä. Ei ollut paras ratkaisu ottaa ekana asiana, että uusi ihana vinkuva pikkupiru pallo. Heiteltiin pusikon puolella lelua. Sitten mentiin merkkiviidakkoon tekemään pari liikettä pidemmillä siirtymillä. Sain vähän puhutella ääntelyä. Palkkasin joko namilla tai kehut + "kehän" ulkopuolella olevalle pallolle. Tulikin sitten mieleen, että aiemminkin on saattanut ääntä tulla, jos on liian hyvä lelu..

- merkkipinon kiertoa. Tämä sujui aika pitkältä 13-17m varmaan. Perusasennosta lähetys. Sitten otettiin kapula matkan varrelle häiriöksi, ei haitannut. Testasin istumista pidemmältä matkaa. Teki sinnepäin nytkäsyn, mutta meni maahan. Seuraavakin maahan. Täytyi sitten ottaa läheltä ja nyt kuunteli ja istui. Namipalkalla lähimetsässä on istunut hyvin. Tosin siinäkin toi yli 10m matka jo vaikeuttaa.

- peruuttamista: lelupalkalla aika hirveetä, osittain hyvää. Kahteen otteeseen on nyt peruuttanut huonommin, kuin ekaa kertaa pidempää peruutusta testattua. Voisi naksutella hyviä kohtia.TORSTAI Paukut, toko/tottis & rallytreenit, Viikki (Viilari)
Seurana Emmi & bc-tytöt Sara 10v ja Fizz 10kk.
Kuvia

Nappasin tullessa Rasmuksen matkaan, niin sekin pääsi ralleilemaan. Aloitettiin kuitenkin paukuilla ja nuorison treenauksella.

Gavan ampumiset: oli autossa ensin Fisun setin (yllättävää Ruuti oli istuen odottamassa kun hain Gavan, yleensä on maassa lysyssä). Sitten Gavan vuoro, tehtiin nyt niin että Emmi ampui, kun näytti hyvältä. En osannut itsekään odottaa milloin ne tulee, en kuitenkaan säikähtänyt. :D Leikittiin lelulla ekat 2 ampumista. Ei reagoinut mitenkään eikä tullut murinaa. Sitten syötiin sivulla namia. Gava vähän iloisesti katseli siinä välissä vain, että tuolla se ihana Emmi seisoskelee, muttei ollut mikään epäilevä ilme. Sitten söi taas namia ja sitä syödessä seuraavat 2 laukausta. Ei mitään reaktiota. Jee!

-tauko

Gavan treeni:
- juoksutarkastus: tultiin namikädessä ja kytkettynä. Pidin kevyesti pannasta ja söi namia. Näin ok, mutta ilman namikättä tietty vaikeampi.

- seuraus: tehtiin niin, että Emmi naksutti. Pyrin itse kävelemään suorempana. Kyllähän sielä vähän näkee, muttei niin hyvin. Tehtiin ihan lyhyttä lähinnä suoraa. Nyt tuntui ettei pomppinut. Ja kävelin vähän hitaampaa, kun joskus kävelen aika nopeasti. Sitäkin viimeksi pohdin kuvia katsoessa, jos pomppii liian kovassa vauhdissa.. Yksi vasempaan käännös. Täyskäännöksiä on tehty ihan joskus ja niitä pysähdyksiä, myös aika vähän.

- maahanmenoja: nyt tuntui taas vähän hitaammilta ja vaati ihan käden, että tekisi vähän nopeammin. Takapuoli tulee jäljessä ja jotenkin korjaa takajalkojen asennon. En oo sellaiseen kiinnittänytkään huomiota. Pähkäiltiin, että nami varmaan kuitenkin, ettei tule lelun kanssa mitään silmää. En ole huomannut, mutta ehkä voi mun huomaamatta olla.

- tauko- hyppy: päätettiin tehdä myös hyppyä. 3 lautaa. Gava ekaa kertaa hyppäsi noinkin korkeata, tosin arjessahan noita pomppuja tulee enemmänkin. Ja yllätys, toi hyppy oli sitten ihan ok ja normijuttu. Jotenkin se metallirunkoinen oli niin erijuttu. Tehtiin alkuun paristi lelulle. Sitten testasin kosketusalustaa. Toiseen suuntaan häiriönä oli pupun papanoita, jotka oli jäätynyt kiinni ettei niitä saanut syötyä. Gava häiriintyi niistä, kun olisi pitänyt keskittyä alustaan. Tehtiin alkuun helpot läheltä matkaa kasvattaen ja sitten hypyn takaa alustalle.
Lopussa toiseen suuntaan (hyvä idea) niin saatiin onnistunut ilman papana häiriötä. Ruutin kanssa kosketusalusta treenit on niin vauhdikkaita vs Gavan kanssa. Kosketusalustan kanssa onneksi sitten miettii enemmän kuin pelkän lelun kanssa.- kapulan pito: alussa sain olla tarkkana. Sitten tulikin ihan hyviä pitoja. Vähän paremmin kuin eilen.

- sivulletuloja: näitä vielä lelun kanssa ja haettiin vauhtia. Jokin verran haki välillä, myös väärän kohdan. Vaikea tehdä tasaisen varmoja suorituksia. Näissa vaihtelin tuliko lelu heti tai parin sekuntin päästä. Piti hyvin kuitenkin kontaktin.

Rally-tokorata alo-tasoinen. 

Ruutin ralleilut: Sai leikkiä alkuun pallolla, kun tehtiin rataa. Pari pientä vinkumista tuli ja edisti. Ekassa eteentulossa oli vähän vino, vaikkei siitä varmaan virhettä olis tullut. Teki pienin ohjauksin "saksalaisen" eli missä täyskäännöksessä käännytään ohjaaja vasen ja koira oikeaan. Vaikeat peruutuksella tehtävät 1,2,3 askelta sujuivat ja itse osasin ne laskea. ;) Ja mennä tarpeeksi lujaa harppoen, ettei ehdi istua. Mentiin hihnassa kehään, sitten tunginkin sen taskuun ja unohdin radan jälkeen kytkeä. Kisoissa olisi ollut hylätty. Spiraalivasemmalle noin edistäen olisi voinut tulla kontrollinpuutetta. Täytyy harjoitella "u-käännöstä" vasempaan.

Koira eteen, oikealta sivulle, istu
Pujottelu juosten
Spiraali vasemmalle, edessä

Rasmuksen ralleilut: Rasmus haukkui innosta. Oli niin täpinöissään. Rasmuksella perusasennot on valuneet vähän edemmäs kuin ennen. Samoin seurauksessa edisti alkuun ja vähän taaempana vois olla. Rasmus tuntui vähän liukastelevan spiraalissa ja katsekontakti myös vähän katkeili. Rasmus nyt, kuten viime kisoissa on helpommin herpaantunut. Pujottelujuosten sujui hyvin. Liikkeestä maahanmenossa käskin sen liian myöhään maihin ja kyltin suorituskohta oli väärä. Eteentulot taisin osata tehdä oikeessa kohtaa. Ekassa eteentulossa taisin sanoa väärän käskyn ja tuli joku outo virhe, mitä pohdin hetken ja uusin sitten. Rasmuksen kanssa muistin ottaa hihnan pois ja kytkeä maalissa. Laitoin myös hihnan, kuten kisoissa kaulaan (vastakkaisen kainalon ali). Muistuttaa silloin paremmin olemassa olostaan.
Ennen ekaa kylttiä, ei edistä yhtään ;)Sara, "saksalainen" (vasen) täyskäännös

Lähdettiin saattamaan treenikavereita ja vapaana-olo osuudella tyttöset Gava ja Fizz tykkäsivät juoksennella yhdessä. Ihanat kaverukset. Heti ekana kentällä nähdessään vaihtelivat pusuja. :)

Gava 10kk poseeraus (52cm/13kg):

Näyttelyseisotus, joka meinas olla taas aika ällöttävää. Heti, kun vähänkin taukoa. 
Kapulaseisotus :D vietikkäänä.
Näin seisoo normaalisti, kun aseteltuna köyristää helposti selkäänsä.
Huh! Ja lyhyesti yritin raportoida. Muutto puuhia nyt vkl!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!