Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

10.5.2016

Mari Leiviskän opeissa tokoa

Maanantaina Gavan kanssa mentiin AST:n porukalle järkkäämälleni Mari Leiviskän tokokoulutukseen. Aikaa per koira oli 30min (koirakoita 5kpl). Tehtiin Gavan kanssa se yhdessä osassa. KUVIA Sannalle kiitos meidän kuvista!


Seuraus: päätin aloittaa tällä, kun tuntui että vähän joka liikkeessä tiedän mitä tehdä. Oli ihan nättiä, kontakti pysyi kuten yleensä. Ei liimautunut jalkaan.
Hitaassa ekalla pätkällä paikka seilasi, testattiin erillaista kävelyä mulle pidempi askel vs lyhyt. Gava teki molemmissa hyvin mutta mietin jos on jalkaan liimautuvalla fiiliksellä niin sitten lyhyempi askel ei näyttäisi niin seilaavalta. Täyskäännöksiä testattiin oikeaan, ekassa vähän väljä. Oishan ne paremmat ettei menisi pisteitä. Juoksu hyvää.
Peruuttamisessa vähän aukesi ulos. Kunhan muistais treenata niin hyvä tulisi. Ideoina oli esim 1-2 askelta taakse, sivuaskel oikealle ja askel taakse. Tai seurauksessa vasen täyskäännös ja peruuttamaan. Tässä käännös huono ja Gava jäi kiinni ettei se niin nopeasti heitä takamusta. Peruutusta vähän kaartaen oikeaan voi testata. Yleensäkin tehtiin liikkuroituna ja yllätin kesken seuruun palkalla. Gava jaksoi hyvin hinkata seurausta lämpimässä kelissä joku 15min!

Ruutu: kerroin että haluisin opettaa sen oikean paikan koiran vastuulle ja ekalla lelun viemällä saadaan parhaat toistot ja hyvä vauhti. Tehtiin 15m matkalta näyttöruutu (hyvä kun laskin matkat 15m ja 23m ja merkkasin kun musta 15m tuntui jo pitkältä matkalta. Ekalla toistolla kävin näyttämässä ja odotin mihin pysähtyy. Tulin vähän lähemmäs niin näin. Hyvään kohtaan. Seuraavassa testattiin ilman apuja, nyt oli hyvä paikka. Sitten lelun kanssa. Ja kerran ilman lelua. Näissä niin, että olin koiran vieressä lähettämässä. Ei ollut eroa. 
Voisi myös naksuttelemalla tehdä paikan hakua ihan ruudun lähellä nameilla. Yhden voi heittää palkaksi koiran sijaintiin ja seuraavan namin pois ruudusta. Sitten koira voi hakeutua taas oikein. 

Jäävät: Päätin vielä loppuaikana testata jäävää. Gavan asenne muuttui heti ennakoivaksi, kun jätettiin palkka ja vielä kun mokasi ekan. Vaadin pelkän asennon oikein ja sitten uusiksi. Paristi en voinut käskeä jäävää, kun hidasteli seurauksessa. Voisin keskittyä näissä myös seuraamisen palkkaamiseen ettei koira mene niin sellaiseen tilaan, että yrittää nopeasti tehdä jonkun asennon ja siksi koittaa olla jo melkein ennakoiden valmiina. Että kriteerinä olisi, että seuraa samalla tavoin kuin muutenkin seurauksessa ja on ryhdikäs. Väärän asennon jälkeen myös nollata tilanne. Ettei ota siitä mitään painetta tai koita vain äkkiä tehdä heti seuraavalla käskyllä. Ja paljon myös ilman seuraamista, koira edessä, namien heittelystä tms. 

Ohjattuun, kun koira tietää mitä on tekemässä myös sellainen treeni. Missä voi käsin heittää kapulat tai vain toisen. Sitten voi päättää aina kummalle antaa luvan mennä. Vaihdellen myös suuntia. Tällöin koiran pitää katsoa kumpi näytetään ja kuunnella. 

Ihan hyviä juttuja tuli esille, vaikka tuntui vähän siltä että nuorten koirien ringin leirilläkin tuli niin paljon asioita, mitä treenata. :D Ja tulipahan edes nyt treenattua seuruun vaikeampia juttuja. ;) 

Gava <3 

Treenaa:
- hidaskävely
- peruutus
- täyskäännös
- jäävien seuruu

Ruutikin oli paikalla ja teki vähän nakkiseurausta, nakista luopumisseurausta, imutusseurausta ja kaukoja. Luopuessaan on hiljaa.. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!