Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

8.9.2015

Paimennusta ja hämäräkuvia

PAIMENNUS

Maanantai iltana käytiin taas paimentamassa. Itsekin muistin vielä mitä viimeksi tehtiin. Kuviakin otettiin ja Mia otti meistä, kiitos! Loppua kohden alkoi jo hämärtyä.

- kuvat


Paimennusopen hieno Jaakko
Gavan kanssa tehtiin molemmilla kierroksilla samaa. Edelleen liinassa, mutta liinaa voisi nyt lyhentää noin 3-4m, nyt oli ehkä 7-8m. Ajamista, vähän vähemmän kuin eilen. Ja ajamisella vietiin lampaat nurkkaan. Kerran lopussa haettiin lampaat toisesta nurkasta ja kuljetus sujui niin hienosti, että jätettiin siihen. Gava hienosti itse katsoi missä kohdin kulkea, että saa lampaat vietyä. Ja ehkäpä lampaat oli jo vähän rauhallisempia.Flankkiin
Molemmilla kierroksilla flankillä nurkasta lampaiden irrotus. Virpi testasi ekat kerrat ja meni jo paljon hienommin. Mun ohjauksella vähän kiihtyy, kai oon liian hätäinen. Vikat lähetin kauempaa ja napakammin, niissä oli hyviäkin. Molemmat suunnat sujui ihan hyvin. Toki kepillä laittaa kunnolla kiertämään, pelkästä käskystä ei vielä suju. Parissa mun ekoissa Gavan teki mieli aukoa suuta ja kerran kaksi lammasta pääsi livistämään, silloinkaan flankki ei niin hyvä. Hirveän kauaa ei kestä, että Gava voi tehdä noita vapaana. Vielä olisi tällä hetkellä tiedossa 5 kertaa Siuntioon jos sää sallii (marraskuun alkuun).

Lampaat ehti livistää
Kuka ei kuulu joukkoon? ;)
Gava onkin muussa elämässä niin prinsessaa, mutta lampailla on tiukka typy ja ei haitannut makoilla mudassa. Onneksi on lyhytkarvainen koira noille keleille! Oli omat housut ja takkikin mutatahroissa. Gavalla ja Maicolla ei ollut myöskään aikaa seurustella, kun lampaat oli laitumilla. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!