Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

3.3.2015

Sadetokoa bortsujengissä

Tokoseurana Kannelmäessä siis Emmi, Sara, Step & Fizz sekä Hanna-Leena, Humppa & Repe. Tulee ihan mieleen syksykelit näistä ilmoista. Vesisateessa tokoiltiin nurtsilla/ hiekkasuikaleella. Urheilukenttä olikin vielä liian vetinen ja osittain jäinen, onneksi valo kantoi tuohonkin jonkin verran. Koirat odotti ulkona, kun autot oli vähän kauempana. Ruutia ei taas ollenkaan haitannut keli, mutta Gava oli taas aika jähmeä. Hallissa tai sisällä eri koira.

Ruutin kanssa tein aluksi

- seurausta: ihan keskenämme hiekkasuikaleella. Tehtiin myös peruutusta pidempää matkaa. Muuten vähän käännöksiä ja vaan suoraa.
- liikkeestä seisomista: eka sujui, toisella ei. Tehtiin useampi onnistunut.
- kaukoja: ekassa tuli hyvä häiriö, kun takaakäveltiin ja käskin, kun katsoi muualle. Ärähdin, kun ei totellut. Sen jälkeen, seiso-maahan siirrossa liikkui vähän eteen. Sama moka silloin kisamaisessa, kun jouduin huomauttaa niin teki seuraavan huonommin ja vielä saman siirron. Kahdesta eri siirrosta palkat.

Gavan kanssa

- seurausta: leikittiin alkuun. Tehtiin nurtsisuikaleella, jossa oli aika lyhyttä nurtsia. Se ei ällöttänyt. Mutta sitten, kun mentiin vähän syvemmälle ruoholle niin siitä ei ois voinut istua. Hiekalla pystyi taas istua, hiekkaa oli taas paksu kerros ja raskaampaa kävellä. Tehtiin liikkurin kanssa niin, että liikkuri höpöttää kaikki "onko valmista" yms. Kerran kun nyökkäsin liikutti tassuja niin, että meinasi mennä maahan, muttei mennytkään. Palkkasin kuitenkin. Jossakin palkkasin heti alussa. Kahdessa ainakin jouduin toistamaan katso- käskyn, kun kysyttiin "onko valmista". Vikassa ei herpaantunut kontakti. Seuraus siinä hiekalla taas huonoa, käveli jäljessä. Ainakin Ruutia kohden. Piti hetsata ja tehdä ihan lyhyttä.

- luoksetuloa/eteentuloa: näissä alkuun yritti, että riittääkö juosta lähelle. Kun käskin uudestaan istui. Otettiin ihan 2m eteentuloja, että sai nopeasti toistoja. Alussa yritti vinoja, kun ällötti eikä voi tehdä kunnolla. Sitten teki parempia. Yritti, myös mitä nyt sisälläkin että jää kauemmas. Haluaisin kyllä lähemmäs.


Ruuti, merkki: ekalla vapautus lelulle heti merkin takana eli juoksi sen kiertona. Toisella heitin lelun ohi, kun oli saavuttamassa merkkiä.

Gava, merkki: Käskin istumaan rinteelle. Istui kyllä, mutta nousi sieltä jotain nuuskimaan. Vein merkin taakse lelun. Kuitenkin muisti merkin, kun käskin tekemään. Seuraavalla kertaa kävin muka laittamassa lelun merkin taakse ja jäin puoli väliin. Juoksin tuomaan lelun merkille käskiessä. Seuraavalla kävin merkin näyttämässä, sitten tulin sivulle ja heitin lelun merkille, kun saavutti merkin. Vikassa jätettiin lelu merkille. Sitä Gava jäi miettimään ottaako lelua ja kävin siepaamassa sen.
Pari seuraamaan tuloa niin, että merkin kierto ja seuraamaan. Vähän matkaa ja palkka. Alkuun meni useampi hyvä. Sitten tuli ällökohta, jonka lähelle ei olis voinut tulla. Leikkiessä tuollainen kohta ei taas haittaa.

Treenaa:
- Ruuti: kaukot häiriköitynä, joku kävelee takaa, jotain tipahtaa tms.
- Gava: tosi hauskat märät treenit. Leikkiä, kiertoa, temppua, tunnarin etsimistä, noutoa vauhtina, luoksetuloa läpijuoksuna.


Treenien jälkeen lenkille. Lenkillä ei haittaa sade ja hirveetä kyytiä Gava & Fizz juoksivat. Fizz tulee meille kuun loppupuolella hoitoon.

Eilen lenkillä Gavan yksi jalka meni 5cm veteen, kun käveli jäätikön laitaa. Hetki piti pomppia kastunut jalka ylhäällä eli kolmijalkaisena. Kauheeta!

Varattiin tänään aika Jessica Svanljungin koulutukseen 24.3 Jennin kanssa, jee! Gava pääsee 30min treenaamaan. Ruuti on jo tarpeeks monta koulutusta kolunnut. ;) Yllättävän paljon oli aikoja, ajattelin lähinnä syksyä aluksi. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!