Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

7.3.2018

Kimppatokot Sipoossa

Tiistaina tokoilemaan Jessican hallille Sipooseen, lämmittämätön halli mutta meni vielä -7 pakkasella ja oli edullinen illalla. Treeniseurana Emmi & bc Fizz, Wilma & pon Bina sekä paikkiksissa kävi Mari & bc Roima.

Nova, paikkis: Emmi liikkuroi ja Novalla seurana Bina. Otettiin makuu, Nova meinasi katsoa liikkuria. Nova meni viereisen käskyllä maahan. Pyysin takaisin sivulle, sitten vasta mun luvalla maahan. Kerran meinasi nuuskia maata, kävelin kohti että lopetti ja palasin riviin. Sivulle nousuissa nousi myös naapurin käskyllä! Otettiin vielä erikseen minipaikkis, jätöt nyt meni omalla käskyllä. Sivulle istumaan nousussa taisi nousta naapurin käskyllä taas. Jätin hetkeksi makaamaan ja palasin sitten taas sivulle, nyt kesti häiriökäskyt istumaan. Sivulta maahanmenoissa en kumarrellut niin, että näkisin pysyikö paikallaan. Ai niin ekalla kertaa sivulletullossa nousi mun puoleinen kyynerpää.

Hetkeksi autoon ja sitten Nova ekana.

Seuraus: otettiin kapulahäiriö kentälle, alkuun oli vaikeata ja meinasi välillä katsoa kapulaa. Palkkailin pätkiä mitkä onnistui. Täytyy kuitenkin saada alkuun ehjempi seuruu ja muistutella idea ettei häiriöitä saa katsoa ja niistä pitää luopua. Ihan alussa oli muuten läheltä ettei päässyt ihan pientä ininää, kun vire oli niin korkealla ja tuli autosta suoraan. Olisin voinut vähän enemmän leikkiä ja ottaa keskittymistä ennen "kehääntuloa". Teki tiukkaa myös mun tekemät namihäiriöt, on se niistäkin yleensä paremmin selvinnyt. Luopumista muutenkin pitää käyttää monessa paikkaa.

Katsekontakti häirittynä 1/2: tähän kapulahäiriötä, ihan lopussa kesti häiritsijän kapulan tiputtamisen. Liikkurin kumartuminen tai kyykkyyn meno oli tosi vaikeata myös. Huomautin jos vilkaisi. Palkkasin alkuun nameilla, sitten myös nami ja lelu niin sai vähän vapautusta väliin ja paremman palkan.

Ruutu: lelulle, jonka näki. Ja sitten näyttöruutu ja heitin lelun sinne.  Nova nappasi lelun ja lähti rallattamaan. Ehkä voisin kävellä antamaan lelun tai palkata namillakin.. Vanhaan malliin siis, ei ollut kosketusalustaa mukana mutta pitäisi kyllä enemmän ruudussa pysymistä treenata ja paikkaa.

Kierto tötsä: Ekassa virittelyssä meinasi lähteä tötsälle ilman käskyä. Haluisin laittaa kättä koiran luokse näissä, mutta pitää jättää se jo pois koska ei ole sallittua. Virittelyn voisin sanoa, kun Nova istuu sivulle jos silloin pysyisi paremmin. Mietin myös, että voisi ehkä ottaa myös kontaktin niin näkee että varmasti pysyy.. ja ei ainakaan ole huono ryhtinen. Kierto ja vähän avuilla sivulle. Sitten siirrettiin tötsää, uusi virittely ja liikkurointi ja palkkasin kun pysyi sivulla.

tauon jälkeen

Katsekontakti häirittynä 2/2: nyt ilman kapulaa, ensin yksi liikkuri kumartui tai kyykistyi metrin päässä. Sitten tuli myös toinen. Vaikea oli myös kun käveli ohi tai tuli selän takaa. Niitäkin täytyy tehdä. Sitten tehtiin vielä sellaista, että tulee eteen ja sanoo "käsky". Kuten paikkiksissa.
Loppuleikissä pyysin tuomaan lelua mulle ja leikki jatkui. Ei päässyt rallattamaan.

Gavalle vinkiksi treenata kierto tötsää ja merkkiä, jotka on suht lähekkäin eli erottelua. Ja kiertosuunta on suurimmalla osalla eri. Kosketusalusta voisi olla myös jopa metrin merkin takana. Jotkut tekee myös paljon lelua merkin takana tai siinä metrin päässä.

Treenaa Nova:
- katsekontakti häirittynä
- kontakti ruudun ja kierron kanssa
- ruudussa kosketusalusta ja pysyminen
- kaukoissa matka
- paikkiksen häiriökäskyjä? "maahan ja sivulle"
- pysyminen ja kontakti kapulan heitoissa
Keskiviikkona Nova teki muutamia kosketusalustoja, vähän paremmin etujalat siinä pysyy. Mutta satunnaisesti kokoajan kääntyessä. Toin namin aina niin, että siitä piti ensin luopua. Tuijotti alkuun tiukasti namia mutta tiesi ettei saa ottaa. Palkkasin kontaktista. Jos vein namin vähän lähemmäs niin meinasi lähteä peruuttamaan, idea samalla myös että malttaa seistä paikallaan. Jotkut kerroista ehtii liikkua ennen palkkaa. Täytyy ottaa häiriöksi myös se, että pystyisin kiertää ympäri tai kävellä sivuilla. Joko erikseen seisomisessa tai alustalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!