Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutaja
ja TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

16.4.2018

Ohjattua ja agia omatoimitreenaamassa

Sunnuntaina lähikenttä oli jo sula tokoiluun! 

Mukana oli ohjatun take away kassi eli lelu, kapulat, merkki ja kosketusalusta. Ekassa vein kapulat ja merkki alustan kanssa. Oli juosta kapuloille, mutta huomasi ohitettuaan alustan ja korjasi takaisin merkille. Jes! Palkkasin lähes kaikki merkit. Paristi lähetys noutamaan. Sen jälkeen tulikin kapuloiden kuikuilua.

Gava otti myös erikseen eteentulon kapulan kanssa. Muistin olla ryhdikäs ja katsoa ylös. Sivullekin tuli suoraan ilman apuja. 


Ruuti pääsi myös tekemään ohjattua tai hakemaan vikan kapulan kentältä. Ensin unohtui merkki. Sitten nopeita ja suoria merkkejä, ei olisi malttanut tulla sivulle asti. Noudossa tiputti kapulan ennen irrotuslupaa. Taisteli kuin mali. :D Teki äänellä säestettynä ja täysiä, eipä onneksi haittaa enään. Ruuti on oppinut nyt 10v:nä odottamaan hiljaa kytkettynä puuhun. Ehkä kun valokuvauksen ajan kiinni olo on niin tylsistyttävää.Maanantaina agilitya Novan kanssa I-Hahin hallissa Shantin ja aussie Taikan kanssa. Onnistuneet treenit!

Keinu: alusta maahan (johon nami kun 2on-2offissa) ja ekalla kertaa keinahdus tuli yllätyksenä niin N hyppäsi tai horjahti alas keinulta. Korjasin 2on-2offiin ja palkka. Sitten seuraavissa hidasti sopivasti ja 2on-2offit sujui molemmin puolin. 


Takaaleikkaus: Kaksi vauhdikasta pätkää, missä piti hyppyjen 2-3 tai 11-12 välissä tehdä takaaleikkaus, sen jälkeen 1 hyppy ja apparin palkalle (13 hypyllä palkkaaja tietty eri kohdassa kuin kuvassa). Näin irtosi myös hyvin. Eka takaaleikkaus ei sujunut, kun olin liian aikaisin ja Nova kääntyi katsomaan mitä jarrutan. Seuraavilla olin edeltävällä hypyllä rinnalla tai vähän jäljessä, lähetyshypylle ja leikkaus takana ennen kuin ponnistaa. Löysin myös tasaisen vauhdin. Toiselta puolen sama. Siinä huomasin, että leikkauksen sai tehdä niin mikä Gavalla olisi taas riski, että lähtee lenkittämään eikä kasaa niin hypylle eli kun juoksin ohi tai rinnalle, jo ennen hyppyä kun koira oli kääntymässä. Novan kanssa leikkaukset näköjää pitääkin tehdä vähän "jyrätymmin." Yhdessä treenissä kääntyi putkesta niin mua päin että tuli hypyn ohi.

Sitten myös pieni "radanmuutos" ja sekin sujui. Välit oli hallin takia 5-5,5m eli aika lyhyet.
Alemmassa kuvassa pätkä sujui. Kerran tehtiin tiukkakäännös takaaleikkauksella 5 että palkkasin Novan itse. Sitten vielä loivempi.


Tauon jälkeen

Puomi: ensin alastulolle sivusta ja palkka. Sitten alasmeno kokonaan ja palkka. Koko puomi ja alasmenolle palkka, tosi hyvä! Uskalsin juosta kovempaa ja olin koiran tukeana alasmenolla niin ei tarvinnut kuikuilla mua, kesti myös sen! Sitten jätettiin etupalkka kauemmaksi. Ensin onnistui ja palkkasin useammalla namilla pysymistä, ohitin tai tein valssia namien välissä. Sitten lelulle vapautus. Seuraavalla sitten taas ei pysähtynyt, kun ajatus lelussa. Korjasin kontaktille ja vain kehut. Olikohan toinen kokonainen ja ei sujunut? Sitten alasmenon ylhäältä, se sujui ja vapautus lelulle. Sitten sujui taas kokonainenkin. Nyt ei ollut namialustaa maassa eikä apupalkkaajaa. Hyvin tiesi 2on-2off paikan ja etupalkalla oli ainakin focus eteen. Nyt jätetään namialustat pois ja mielummin tehdään alasmenolle muistuttelua ja sen jälkeen kokonaisena. Ja lelu kanssa saan itselle taas varmuutta, että erottelee mitä siellä pitää tehdä jos olisi vaikka oma liike häiriö ohi tai putki edessä että tietää että sinne pitää jäädä. Ja jos ei jää palkka jää saamatta. Puomilla huomasin myös, että käsky Gavan kohdassa oli Novalle vähän liian myöhässä kun oli unohtanut pysähtymisen. Gavalle sanon sen alasmenon puolivälissä? Nova ei ekalla ehtinyt reagoida enään stoppia ja sitten kun sanoin käskyn alasmenon ylhäällä ehti pysähtyä. Toki sen pitäisi oppia, että aina kuuluu pysähtyä.

A:n juoksari: appari palkkasi tiputtamalla lelun. Metri A:n edestä ja juoksi hyvin. Sitten hypyltä A:lle ja taas hyvä kontakti, palkkaus 3-4m päässä. Kaksi toistoa siis vain kun molemmat onnistui.
Näihin pitää lisätä myös mun edellä juoksemista ja jotain ohjausta eteen. Juoksareita treenaaviin verrattuna meillä on toistoja aika vähän per treeni, varmaan talven rajatun treeniajankin takia.

Kepit: ekassa väärin sisään. Sitten sujui ja pujotteli loppuun asti, apparilta palkka. Toisessa setissä kokeiltiin ilman etupalkkaajaa, ensin sekosi rytmissä, sitten jätti vikan välistä. Vikassa autoin käskytyksellä ja omalla sijainnilla ja onnistui. Uudet muoviset 12 kepit oli ilman apuvälineitä. Tehtiin mä helpommalla puolella. Loivasta avokulmasta vikalla onnistuneella toistolla.

Tauko

Takaakierto: muistuteltiin 45 ja 50cm rimoilla jumpat eli hyppääminen istumasta ristiin siivekkeen lähelle maahan. Nyt osaa sen, kun laitan namikäden maahan niin hyppää sinne. Kaikki hyvällä tekniikalla ja kahteen eri suuntaan.

Sitten out-out takaakiertoa 50cm rimalla. Yritin lähettää rinnalta niin, että koira kiertää pidemmän matkan kiertoon. Nova meni ekat kerrat rimaa vaan suoraan yli. Ei miettinyt yhtään. Otin etumatkaa ja niin sujui. Sitten sujui rinnaltakin. Otin mukaan, mun liikkeen alastulon lähelle, ekoista palkka siihen. Sitten myös päällejuoksu toiselle puolen ja kerran unohtui vastainen käsi (katse oikein laskeutumiseen) ja tuli oikein silti hypyn. Takaakierto käsky pitää saada vaan toimimaan myös silloin, kun rima jää tyrkylle. Viime treeneissä kohdat oli sellaisia, missä esteet syötti takaakiertoon.
Takaakierroissa myös täytyy muistaa ottaa 55cm ja 60cm, nyt ei tullut otettua kun riittävästi treeniä.

Tyytyväinen kun saatiin kontakteihin hyviä onnistumisia, kepit tokalla ja kolmannella sekä takaaleikkaus sujui. :)

Treenaa: 
- puomi alasmenolta/yläosan puolivälistä sekä kokonaisena, ilman etupalkkaa ja etupalkalla.
- A:lla ohijuoksu, esteitä ennen.
- takaakierto 60cm asti
- kepit erikseen ja esteiltä.. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!