Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutaja
ja TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

15.4.2018

Paimennuskausi korkattu

Lauantaina tuli korkattua paimennuskausi Gavan kanssa, viime kerta varmaan vuosi sitten kesäkuussa. Oltiin Sannalla kuvausreissulla Kouvolassa/Iitissä, Mindpower pentuja pallottelemassa ja sitten Gavakin pääsi katsomaan lampaita. Kelikin oli ihan täydellinen ja niin ihanaa "maaseutua" 1h 40min päässä, sieltä oli kuitenkin palattava kaupunkiin.


Muistuteltiin ensin aidatulla alueella, flankkejä peruskuljetusta ja lopuksi ajamista. Itselle muistutuksena katsoa lampaita, käskeä pysähtymään, kun lampaat lähtee liikkeelle. Koira peitti oikein myös vetoa. Ajamisessa saa olla tarkkana jos olen jäljessä ja lampaat meinaa lähteä, mennä sitten auttamaan. Täytyi koittaa ennakoida tilanteita laittamalla hyvään aikaan koiraa oikeaan paikkaan, ei kun alkaa olla myöhäistä. Kokeilin loppuun hakukaarta, olikohan kahteen suuntaan. Vasemmalle parempi, oikea nihkeä.


Hetken tauon jälkeen isolle pellolle, missä ei ollut aitoja. Puhti näytti ensin mallia ja sitten muistuteltiin flankkien avaamista lyhyillä flankeillä ja ettei tule sisään. Myös ajamista flankkien väliin, välillä liikkeestä flankkiä tai stopista. Ja niin, että sai tulla flankin mun toiselle puolelle, ei päässyt estämään vetoa flankkaamalla ympyrää.
Hakukaaria paristi, niissä Gava yritti lähteä ajamaan ennen tasapainoa ja kaari ei auennut ihan riittävästi. Tehtiin paristi niin, että stoppasin ennen kuin on lampailla ja laitoin painetta taakse menoon.
Sitten myös sellaisia, missä kävelen lampailta kohti koiraa, leikkaan linjan ja sitten valssilla laitan koiran flankille sinne mistä juuri tulin. Yritti lähteä mun liikkeen suuntaan ensin (ja kerran sanoin väärää käskyäkin). Siitä sitten lähdin koiran meno suuntaan peruuttelemaan ja otin koiran vastaan. Vaadittiin menemään tasapainoon ja menin itse flankin suuntaan että sai kiertää oikeasti pidemmän matkan. Vika näistä oli jo tosi hyvä! Isolla pellolla ei päässyt tulemaan jännittäviä tilanteita, joissa usein aidatkin osallisia.

Ensimmäiset treenit menee taas muistutteluun, sitten vasta pääsee taas siihen mihin aiempina vuosina. Treenien myötä pitäisi saada luottoa tekemiseen ja lukea itse paremmin lampaita.

PAIMENNUSKUVAT


Komea Puhti poika myös hommissa

Melkein tarttui mukaan ;) Penska vieraili vain kuvauksen aikana naapurissa.

Ihan söpö ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!